Wedden bij Toto

wedden op toto

In Nederland is het al sinds 1956 mogelijk om geld in te zetten op voetbal via de Toto. Dit werd eerst door de KNVB georganiseerd, maar is sinds 1960 in handen van een stichting die tegenwoordig De Nederlandse Loterij heet. Je kunt legaal en veilig wedden op voetbal bij Toto en daarom is het onder veel mensen een populaire manier om in te zetten. Bij veel online bookmakers zijn echter wel betere quoteringen te vinden. In dit artikel kun je meer lezen over wedden op sport bij de Toto en over het wedden op sport bij online bookmakers.

Wedden bij Toto

Van oorsprong kon men alleen inzetten op ‘de Toto’ bij diverse sigarenwinkels en postkantoren die vroeger in elk dorpje wel te vinden waren. Op een formulier kon men aangeven met een 1, een 2 of een X welk team zou winnen of dat het een gelijkspel zou worden. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via internet in te zetten op diverse sporten. Qua spelaanbod blijft de Toto echter relatief eenvoudig en al jarenlang hetzelfde. Voor veel mensen zal dit een vertrouwd gevoel zijn en daarom blijven ze bij Toto wedden op sport. Het bekende Toto-13 spel bestaat ook al vele jaren. Hierbij worden dertien wedstrijden geselecteerd waarbij je een winnaar (of gelijkspel) aan moet wijzen. Als je alles goed hebt win je een dikke jackpot.

Op meerdere wedstrijden wedden met Toto select

Naast Toto-13 bestaat nog een andere formule om op meerdere wedstrijden tegelijk te wedden: Toto Select. Bij Toto Select wed je op 3 tot 6 wedstrijden en zet je in op winst, gelijkspel of verlies. De quoteringen van je selecties worden met elkaar vermenigvuldigd, op die manier krijg je de totaal quotering te zien. Als je één of meerdere van je selecties verkeerd voorspeld hebt, dan verlies je je volledige inzet. Toto Select is in principe hetzelfde als het plaatsen van een combinatieweddenschap. Je minimale inzet moet €1 bedragen terwijl je maximaal €22 mag inzetten.

Aanbod van Toto

Toto richt zich dus van oudsher op voetbalweddenschappen, maar tegenwoordig kun je er meerdere sporten vinden. Daarnaast ging het vroeger alleen over de Nederlandse competitie, maar nu kun je de voetbalcompetities uit vele landen op de site en op het nog altijd verkrijgbare fysieke formulier vinden. Qua wedden op sport kun je naast voetbal ook onder andere de volgende opties vinden:

Veilig en legaal wedden op sport

Bij Toto weet je zeker dat je legaal en veilig kunt wedden op sport. Ook voor mensen die liever niet online willen inzetten op sporten zoals voetbal is het een optie om via dit bedrijf te wedden. Als je wel online wilt wedden dan kun je dit op een goed beveiligde website doen. Uiteraard beschikt de Toto over alle licenties die nodig zijn en daarmee is het een legale manier om in te zetten op diverse sporten.

Andere online bookmakers

De Toto heeft zeker een aantal voordelen als je op zoek bent naar een manier om te wedden op bijvoorbeeld voetbal. Veel andere online bookmakers hebben echter betere quoteringen en deze zijn dus ook zeker de moeite waard om eens te proberen. Daarnaast zijn er sites met een nog veel ruimer aanbod. Dit zijn niet alleen meer sporten om op in te zetten, maar ook zaken zoals een live stream en live wedden op sport. Iets wat je bij Toto niet kunt vinden. Kijk dus gerust eens rond op de sites van andere aanbieders als je op zoek bent naar het beste adres om te wedden op sport. Profiteren van een flinke welkomstbonus is ook zeker mogelijk als je een nieuwe speler bent.

Bekijk onze reviews van online bookmakers