Wedden op esports

wedden op esport

Het is tegenwoordig mogelijk om op vele sporten te wedden. Niet alleen voetbal is erg populair, maar ook op sporten zoals wielrennen, darten en Formule 1 kan volop worden ingezet. Relatief nieuw in dit rijtje is wedden op esports. Meer en meer gamers kunnen hun geld verdienen met deze ‘sport’ en er zijn grote toernooien over de hele wereld die miljoenen kijkers trekken. Een groeiend aantal online bookmakers geeft de mogelijkheid om te wedden op esports. Als je dit ook wilt doen, is het verstandig om er wat kennis over op te bouwen.

Wat is esports?

Esports, ofwel electronic sport, verwijst naar het spelen van computerspellen op competitief niveau. Esports wordt op dit moment nog niet overal gezien als echte sport, maar hier heerst al lang onenigheid over. Ondertussen heeft Duitsland wel aangegeven dat ze esports als officiële sport zullen erkennen.

De professionele spelers nemen deel aan esports toernooien en nemen het op tegen andere deelnemers of teams. Hierbij spelen ze spellen als Starcraft II: Wings of Liberty, League of Legends, Counter-Strike, Call of Duty, Dota 2 en nog veel meer.

De grootste esports toernooien worden gehouden in Zuid-Korea, Europa, Noord-Amerika, Australië en China. Ook zijn esports aan de Olympische Spelen toegevoegd als voorafje, zij het nog op kleine schaal.

Diverse games zijn populair om op te wedden

Uiteraard zijn lang niet alle spellen populair genoeg om interessant te zijn voor sportwedders en online bookmakers. Tegenwoordig doen vooral League of Legends, Counter Strike, Hearthstone en Starcraft 2 het goed bij het publiek en de aanbieders van esport weddenschappen. Het gaat bij het wedden op esports zowel om individuele spelers als om teams die het tegen elkaar opnemen. Je kunt inzetten welk team of welke speler gaat winnen en op die manier een leuk bedrag winnen. Uiteraard is het belangrijk dat je het spel helemaal doorhebt en de verschillende deelnemers leert kennen. Via een site als Twitch kun je live meekijken bij vele potjes van de diverse spellen. Als je wilt wedden op esports is het zeker handig om je hier eerst in te verdiepen.

Groeiend aantal weddenschappen mogelijk

Waar veel sporten te maken hebben met dalende populariteit, is dit bij esports zeker niet het geval. Het aantal kijkers en spelers groeit nog steeds elk jaar fors. Hierdoor komen er steeds meer opties bij om op in te zetten en er zullen uiteraard meer en meer spellen worden toegevoegd bij diverse online bookmakers. Het is nu bijvoorbeeld vaak nog niet mogelijk om op iets anders in te zetten dan winst of verlies voor een team. In de toekomst zal dit zeker uitgebreid worden met bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot live wedden op esports. Ook bij het wedden op esports kun je gewoon gebruikmaken van de extra features en welkomstbonussen van de online bookmakers. Indien je je nu al thuis voelt in de wereld van het online gamen, dan kun je hier nu en zeker in de toekomst mogelijk veel geld mee verdienen!