Wedden op het WK voetbal

Sinds de eerste editie in 1930 staat traditiegetrouw elke vier jaar, met uitzondering van de periode rond de Tweede Wereldoorlog, een wereldkampioenschap voetbal op het programma. Inmiddels één van de grootste sportevenementen ter wereld. De laatste paar edities trokken in totaal meer dan 3 miljard kijkers verdeeld over vrijwel alle landen. Ons eigen Nederland werd maar liefst drie keer tweede.

weddenopsport.eu wedden op het WK wereldkampioenschap voetbal fifa worldcup

Dit jaar is Nederland niet van de partij, maar dat mag de pret niet derven er is immers genoeg te beleven. Natuurlijk zijn er vele mogelijkheden om te wedden op het WK voetbal en daarover kun je hier meer lezen. Naast het wedden komt ook de historie van dit evenement kort aan bod en kijken we vooruit naar het WK van 2018. Neem zeker een kijkje op volgende pagina’s om meer te weten te komen over de WK kwalificatie, de speelsteden, de loting, de poules en het WK speelschema.[

Historie WK voetbal

Het WK in Rusland van 2018 gaat het 21e WK voetbal worden. Hier mag regerend wereldkampioen Duitsland proberen om de titel te prolongeren. Iets wat overigens alleen Italië in 1934 als 1938 wist te doen. Het is duidelijk niet evident dat teams er na vier jaar nog hetzelfde voor staan en dat is één van de redenen waarom het WK altijd een prachtig en onvoorspelbaar evenement is. Bijzondere krachten komen vrij als er gestreden moet worden in het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld.

Tot nu toe is Brazilië het meest succesvolle land ooit op het WK. De Zuid-Amerikanen wisten maar liefst vijf keer te winnen en waren daarnaast twee keer verliezend finalist. De laatste keer dat Brazilië wist te winnen was echter alweer in 2002, toen spelers als Ronaldo en Rivaldo nog op het veld stonden. Het vorige WK in eigen land gingen ze keihard onderuit tegen Duitsland en naast de 7-1 (!) in de halve finale verloren ze ook nog eens met 3-0 van Nederland in de troostfinale. Dat zelfs het land dat tot nu toe alle 20 keer mee deed er zo roemloos uit kan vliegen zegt wel genoeg over de spanning van het toernooi.

Het Nederlands elftal doet het over het algemeen redelijk op het WK. Van de twintig toernooien wist Nederland zich voor tien edities te plaatsen. Op basis van de resultaten op alle wereldkampioenschappen staat Nederland op een verdienstelijke achtste plaats. Aangezien Nederland tussen 1950 en 1970 niet mee heeft gedaan aan het eindtoernooi is dit behoorlijk knap. Voor de jongere generaties is met name het WK in Zuid-Afrika van 2010 onvergetelijk. In de finale werd pas in de verlenging verloren van Spanje en daarmee werd het nationale trauma van beide verloren finales in 1974 en 1978 maar weer eens opgerakeld. De stijgende lijn van het Nederlands elftal van de afgelopen jaren kwam bovendien abrupt tot een halt en is sindsdien nog steeds dalende. Het misgelopen EK van 2016 was een behoorlijke streep door de rekening. Oranje kon zich helaas ook niet kwalificeren voor het WK in Rusland, dus zullen we moeten supporteren voor onze zuiderburen die wel een plaatsje op het WK bemachtigd hebben.

Wedden op het WK

Wedden op het WK voetbalNatuurlijk komen er te zijner tijd weer vele mogelijkheden om te wedden op de wedstrijden die op het WK worden gespeeld. Het is belangrijk om een goede online bookmaker te kiezen. Niet alleen omdat je hier de beste quoteringen kunt vinden, maar ook omdat je dan zeker weet dat het veilig en legaal is. Goede bookmakers die al jarenlang meedraaien in de top van de markt. Op de websites van de respectievelijke online bookmakers kun je eenvoudig een account aanmaken waarna je kunt beginnen met wedden. Je zult zien dat er een heleboel online casino opties zijn om te wedden op de diverse wedstrijden die tijdens het WK op het programma staan. Hierbij kun je bovendien niet alleen wedden op de afzonderlijke wedstrijden, maar bijvoorbeeld ook geld inzetten op de eindwinnaar, topscorer en beste speler van het toernooi. Het wedden op de wedstrijden kan daarnaast op twee manieren: vooraf of live.

Bij vooraf wedden selecteer je voordat een wedstrijd van start gaat de opties die jij wilt. Dit kan bijvoorbeeld de winnaar zijn van de wedstrijd, maar je kan dit ook combineren met bijvoorbeeld een voorspelling over de ruststand of een handicap. Als je dit wilt doen is het handig om goed te kijken wat de quoteringen zijn voor de diverse opties. Soms kun je potentieel een stuk meer winnen als je bijvoorbeeld één team met een 1-0 achterstand aan de wedstrijd laat beginnen. Ook het combineren van weddenschappen is aan te raden. De quoteringen tellen dan bij elkaar op en als jij alles goed hebt kun je zeer hoge winsten behalen. Live wedden kan uiteraard tijdens de wedstrijd zelf. Via de online bookmakers kun je een stream bekijken en tijdens de wedstrijd zullen diverse weddenschappen mogelijk gemaakt worden. De quoteringen en de weddenschappen kunnen hier snel veranderen en op het juiste moment handelen en inzetten kan dan ook leuke bedragen opleveren.