Wedden op skiën

Als jij wilt gaan wedden op skiën en daarom op zoek bent naar een goede aanbieder van online sportweddenschappen dan zit je hier goed. Wij hebben de beste online bookmakers voor je op een rijtje gezet zodat jij veilig en vertrouwd kan wedden op skiën. Veel Nederlanders gaan graag op skivakantie en ook het kijken naar deze sport is behoorlijk populair. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de skispring wedstrijden en de afdalingdisciplines die vaak live op tv te volgen zijn. Het wedden op skiën geeft je veel mogelijkheden om in te zetten op alle verschillende onderdelen die deze sport te bieden heeft. Naast het vooraf wedden kun je er ook voor kiezen om live te wedden op skiën. Deze manier van wedden op sport is extra spannend omdat zowel de quoteringen als de weddenschappen aangepast worden aan het verloop van de wedstrijd.

Over wedden op skiën

Het wedden op skiën is uiteraard vooral in de wintermaanden zeker de moeite waard. Waar veel andere sporten in deze periode stil liggen door het winterse weer is dit bij skiën natuurlijk niet het geval. Hoewel er ook in de wat minder koude maanden bijvoorbeeld skispringwedstrijden zijn op kunstmatige banen is er natuurlijk niks leuker dan het echte werk in koude oorden met bergen vol sneeuw te bekijken. De wereldbekerwedstrijden bij alle verschillende onderdelen beginnen in november en lopen door tot maart. De belangrijkste disciplines die je binnen het skiën kunt vinden en waar je dus ook op in kunt zetten zijn de volgende:

 • Alpineskiën
 • Crosscountry skiën
 • Skispringen
 • Biatlon

Naast deze disciplines op de lange latten zijn er bijvoorbeeld ook freestyle wedstrijden die steeds meer aan populariteit winnen. Er zijn daarnaast vaak enkele bijzonder evenementen per jaar waar verschillende sporters samenkomen om mooie trucs te doen en elkaar in de half pipe of in een man-tegen-man race af te troeven. Indien je hier op wil inzetten moet je de kalender van de Skibond, de FIS, goed in de gaten houden zodat je geen wedstrijd hoeft te missen.

Voordat je gaat wedden op skiën is het daarnaast zeker handig om meer informatie in te winnen over de diverse sporten. Door veel kennis op te bouwen en bijvoorbeeld nieuwssites te volgen die dagelijks berichten over de verschillende disciplines naar buiten brengen kun je beter worden in het wedden op skiën. Bovendien is het belangrijk om altijd met een bepaald budget te werken, hiermee zorg je dat het inzetten op sport leuk blijft. Altijd winnen is lastig maar met goede kennis van zaken kun je je kansen zeker verhogen.

Wedden op alpineskiën

De belangrijkste wedstrijden bij het alpineskiën zijn de wereldbekerwedstrijden die zowel voor de mannen als de vrouwen worden georganiseerd. Er worden gewoonlijk tussen de 15 en 20 verschillende locaties aangedaan per seizoen. Dit hangt af van het weer, want soms is het te warm of juist te koud om te ergens kunnen sporten. Per locatie worden vervolgens minimaal één en maximaal vier verschillende onderdelen afgewerkt. Dit zijn de volgende:

 • Reuzenslalom
 • Slalom
 • Afdaling
 • Super G
 • Alpine combinatie

Elk onderdeel kent normaliter verschillende specialisten en dus ook verschillende winnaars. Als je wilt gaan live wedden op alpineskiën is het goed om je goed in te lezen in de favorieten per onderdeel. Je kunt bovendien zowel op de mannen als de vrouwen inzetten. Hierdoor zijn er van november tot en met maart altijd meer dan genoeg mogelijkheden om te gaan wedden op skiën.

Wedden op crosscountry skiën

Het crosscountry skiën staat ook wel bekend als langlaufen. Hierbij gaan de skiërs dus niet van een berg af maar leggen ze een grotendeels vlak of heuvelachtig parcours af. Er zijn zowel sprintwedstrijden als langeafstandswedstrijden. Het crosscountry skiën heeft ook een wereldbekercircuit waaronder zo’n vijftien wedstrijden per jaar vallen. Aan het eind van het seizoen is er vaak per afstand één wereldkampioen. Als je wilt gaan wedden op crosscountry skiën moet je goed letten op de af te leggen afstand. Anders dan bij het alpine skiën komt het iets minder op details aan en vaak zijn de resultaten van de atleten iets constanter en beter voorspelbaar. Hierdoor zijn de quoteringen overigens wel weer iets lager. Het inzetten op crosscountry skiën is desalniettemin zeer spannend en zeker de moeite waard om eens te proberen!

Wedden op skispringen

Het spectaculaire skispringen is uiteraard een discipline die bijzonder leuk is om te volgen. Bijna iedereen kent het Vierschansentoernooi wel. Deze wedstrijd bestaat al sinds 1953 en kent vier verschillende locaties in Europa die vrij snel achter elkaar worden afgewerkt. Omdat deze wedstrijden tussen 29 december en 6 januari plaatsvinden is het voor veel mensen vaste prik om te kijken rond de jaarwisseling. Naast dit toernooi zijn er ook wereldbekerwedstrijden die van november tot en met maart lopen. Het wedden op skispringen maakt het kijken naar de sport nog spannender en spectaculairder. Bovendien is dit een sport waar ook de vorm heel belangrijk is. Als jij veel kennis hebt over de diverse deelnemers dan kun je door slim in te zetten en de beste quoteringen te zoeken leuke bedragen binnenhalen.

Wedden op biatlon

De biatlon is een combinatie van langlaufen en schieten. De atleten moet dus niet alleen snel zijn op de lange latten maar ook goed kunnen richten. Het lastigste van deze discipline is het onder controle houden van de hartslag. Tijdens het langlaufen gaat deze snel omhoog, maar bij het schieten is het belangrijk om rustig te blijven zodat je het doel raakt. Dankzij de tijdstraffen die de atleten krijgen als ze missen, is dit ski-onderdeel bijzonder spannend tot het allerlaatste moment en kent het vaak spectaculaire finishes. Ook hierbij gaat zeker op dat er regelmatig outsiders winnen. Omdat het schieten zo precies moet gebeuren, is een foutje snel gemaakt en kan het podium door een op papier mindere atleet worden gehaald.

Hoe kan ik wedden op skiën?

Als je wilt gaan wedden op skiën is het in eerste instantie van belang om een goede online bookmaker te vinden. Je kunt vervolgens een account aanmaken en geld op je rekening storten. Zorg er voor dat je dit op een veilige manier doet via bijvoorbeeld iDeal of een creditcard. Bovendien loont het zeker om de welkomstbonus van een online bookmaker te bekijken. Vaak kun je je eerste storting verdubbeld krijgen aan speelgeld. Hoe dit werkt hangt van de bookmaker af en hier kun je meer over lezen op de site naar keuze. Zodra je een account hebt kun je eenvoudig op alle sportwedstrijden inzetten. Er zijn vaak veel verschillende mogelijkheden dus kies de beste quoteringen om kans te maken op leuke bedragen. Hoeveel je inzet kun je bovendien zelf bepalen. Dit kan vaak vanaf één euro tot meerdere honderden euro’s.

Wanneer kan ik wedden op skiën?

Bij de diverse online bookmakers waar je op deze site meer over kunt lezen, kun je altijd veilig en betrouwbaar wedden op skiën. De weddenschappen voor bijvoorbeeld een wereldbeker evenement komen meestal een week van tevoren online te staan. Door je goed te verdiepen in de kanshebbers en de skiërs in vorm onder de loep te nemen kun je mogelijk leuke bedragen winnen met het wedden. Zodra een wedstrijd voorbij is komen de quoteringen voor het volgende evenement snel online. Als je wilt wedden op skiën kan dit van november tot en met maart vrijwel dagelijks. Zeker als je alle verschillende disciplines meepakt.

Naast het voorspellen van een winnaar per discipline of onderdeel kun je ook vaak de volgende weddenschappen vinden:

 • Wie pakt de wereldbeker aan het eind van het seizoen?
 • Wie haalt de top 3?
 • Welke skiër haalt de finish niet?
 • Wat voor afstand springt iemand?
 • Wat voor snelheid haalt een bepaalde skiër?
 • Wie schiet het beste?

Het verschilt per wedstrijd hoeveel opties er zijn. Door je goed te verdiepen in de beschikbare mogelijkheden en door de quoteringen goed te vergelijken kun je de beste opties vinden om in te zetten. Het is bovendien zeker ook mogelijk om weddenschappen te combineren op één betslip. Als je dit doet worden de quoteringen bij elkaar opgeteld. Je kunt dan met een lage inzet al een hoog bedrag winnen!

Live wedden op skiën

Bepaalde grote of belangrijke wedstrijden zullen ook beschikbaar zijn om live op te wedden. Het live wedden op skiën is iets anders dan het vooraf wedden. Uiteraard kun je zodra een wedstrijd van start is gegaan niet meer vooraf wedden. Het live wedden op skiën kan gedurende het verloop van de wedstrijd en geeft je daardoor veel meer mogelijkheden om in te zetten. Omdat de weddenschappen en quoteringen steeds worden aangepast kan je veel geld winnen als je op het juiste moment de juiste weddenschap afsluit. Bovendien is een ander voordeel van live wedden op skiën dat de wedstrijden extra spannend zijn om te kijken.

Het is vaak ook mogelijk om een live stream te bekijken via je online bookmaker. Door dit te doen weet je zeker dat je geen moment van de wedstrijd mist en tegelijkertijd de opties om in te zetten binnen handbereik hebt. Bovendien kun je op deze manier wedstrijden bekijken die verder niet worden uitgezonden op televisie. Een ideale manier dus om alles live mee te krijgen!

Mobiel wedden op skiën

Je kunt bij diverse online bookmakers eenvoudig geld inzetten op vele sporten via je laptop of computer. Het is echter ook zeker mogelijk om weddenschappen af te sluiten via een mobiel apparaat. De meeste goede bookmakers hebben apps voor zowel een smartphone als een tablet. Dit is een ideale manier om ook bijvoorbeeld onderweg een weddenschap af te sluiten. De apps werken precies hetzelfde als via een computer en geven je dezelfde mogelijkheden om geld in te zetten. Voor mensen die veel onderweg zijn of bijvoorbeeld vanuit de luie stoel weddenschappen willen afsluiten is het ideaal om van deze handige functies gebruik te maken. Meer informatie over mobiel wedden vind je ook op onze site.