Wet- en regelgeving van online wedden

Veel vragen rijzen onder sportwedders omtrent de wet en regelgeving. De wetten omtrent gokken via het internet op sport zijn eenduidig en eigenlijk bijzonder eenvoudig. De verschillende overheden van lidstaten van de Europeese Unie proberen op verschillende manieren de burgers te onderdrukken en onder het mom van verschillende landelijk monopolies spelers te beschermen tegen de gevaarlijke invloeden van wedden op sport via het internet. Doordat bezoekers van weddenopsport.eu afkomstig zijn uit de verschillende lidstaten van de EU. Hebben deze wedders niets te maken met lokale of landelijke wetten, maar zijn internet spelers gebonden aan de Europeese wetgeving.

De Europeese wet zegt het volgende over gokken via internet: Het is inwoners van lidstaten van de EU toegestaan deel te nemen aan in het buitenland gereguleerde kansspelen. De lidstaten dienen bedrijven welke beschikken over de juiste vergunningen in een van de lidstaten van de EU vrij verkeer te geven van goederen en/of diensten. Op deze wijze wordt de vrij marktwerking tussen de verschillende lidstaten bevorderd en zijn burgers van de EU vrij om goederen en diensten af te nemen uit anderen lidstaten van de EU.

Omdat alle aanbieders op wedden op sport beschikken over een licentie in de Europeese Unie hebben online gokkers welke gevestigd zijn in de EU niets te maken met de wetgeving van bijvoorbeeld Nederland maar kan een EU burger terugvallen op de Europeese wetgeving. Deze wetgeving overstijgt de Nederlandse en lokale wetgeving en door dit feit is het voor alle deelnemers die geld inzetten op sportweddenschappen toegestaan om deel te nemen aan kansspelen binnen en buiten de grenzen van de lidstaat waarin zij verblijven.

Door de vele negatieve informatie en het huidig monoplie gecreerd door de Nederlandse staat lijkt het dat het voor online spelers niet is toegestaan om deel te nemen aan weddenschappen op internet maat het tegendeel is waar. De Nederlandse en zelfs Belgische overheid is al enkele malen op de vingers getikt door het Europeese Hof en middels verschillende brieven en sanctie zullen de overheden gedwongen worden hun beleid aan te passen en eventueel licenties uit te geven en belastinggeld te innen op kansspelen.