Dagelijkse voorspellingen en wedtips

De redactie van Weddenopsport.eu heeft in de zeven jaar sinds de oprichting van de website heel wat ervaring opgedaan. We weten als geen ander welke informatie relevant is voor liefhebbers van wedden op sport en welke weddenschappen wel of juist niet zijn aan te raden om af te sluiten. Om te testen hoe onze jarenlange ervaring het doet in de weerbarstige praktijk van het wedden op voetbal delen we op deze pagina vrijwel dagelijks onze verwachtingen voor aankomende wedstrijden. Door middel van een grondige analyse van diverse statistieken geven we wedtips voor de beste wedstrijden in de grootste Europese competities. Je kunt onze informatie gebruiken om inzichten te verkrijgen en zo mogelijk beter te worden in het wedden op voetbal.

Momenteel heeft de redactie 47 weddenschappen van de 92 weddenschappen goed voorspeld.

Voorspellingen voor aankomende voetbalwedstrijden

Vandaag hebben we de volgende wedstrijden en bijbehorende voetbalweddenschappen geselecteerd:

Voorspelling 96: Ajax wint van Heerenveen

Ajax – SC Heerenveen
Competitie: Eredivisie
Datum en tijdstip: zondag 20 januari; 16:45 uur
Locatie: Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Waarom wedden op winst voor Ajax

In de Eredivisie staat Ajax op een prima tweede plek met twee punten achterstand op koploper PSV. Heerenveen doet het met een tiende stek juist erg matig. Normaal zijn de Friezen in staat om in de subtop te eindigen en het zelfs de traditionele top drie af en toe lastig te maken. Dit seizoen is daar nog geen sprak van geweest en met twintig punten uit zeventien wedstrijden moet Heerenveen er op zelfs op letten dat ze niet verder naar beneden zakken op de ranglijst. Ajax moet elke wedstrijd winnen om de druk op PSV te houden en te zorgen dat ze aan het eind van de rit de titel kunnen grijpen.

In de winterstop zijn er bij beide ploegen weinig veranderingen doorgevoerd. In het geval van Heerenveen is dit zorgelijk omdat ze al niet goed speelden, maar bij Ajax is het gebrek aan grote veranderingen juist positief. De Amsterdammers hebben zeer veel spelers die bij andere clubs in de belangstelling staan, maar deze werden tot nu toe allemaal behouden. Sterker nog: Magallán werd voor negen miljoen euro aangetrokken. Tel daarbij op dat Ajax veertien van de laatste zeventien ontmoetingen met Heerenveen wist te winnen (en de andere drie keer werd het gelijk) en het feit dat Ajax in het eigen stadion nog niet verloor dit seizoen en de Amsterdammers zijn de grote favoriet. Wij zetten daarom in op winst voor Ajax bij dit duel.

Voorspelling 95: Manchester City wint van Huddersfield

Huddersfield – Manchester City
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 20 januari; 14:30 uur
Locatie: John Smith’s Stadium, Huddersfield

Waarom wedden op winst voor Manchester City

Manchester City staat tweede in de Premier League op schootsafstand van koploper Liverpool. De club van trainer Pep Guardiola heeft 53 punten uit 22 wedstrijden terwijl Liverpool zeven punten en een wedstrijd meer heeft. Huddersfield is de nummer twintig en dus laatst van de Premier League. De club zit in zwaar weer en door de matige resultaten is de trainer al gesneuveld. Onderling heeft Huddersfield weinig in de melk te brokkelen. De laatste vijf duels wonnen ze niet van City en eerder dit seizoen werd het maar liefst 6-1 voor de club uit Manchester.

Het verschil in gemaakte doelpunten is bovendien extreem. Huddersfield scoorde dertien keer in 22 duels en bij City zijn dit 59 stuks (!). Huddersfield won dit seizoen in totaal nog maar twee duels en scoorde in zeventien van de laatste 32 wedstrijden niet. De laatste keer dat ze in eigen huis wonnen van City was in alweer in 1988. Het is daarom zeer aannemelijk dat Manchester City deze wedstrijd met ruime cijfers gaat winnen. We zetten daar dan ook op in.

Voorspelling 94: Barcelona wint van Leganes

Barcelona – Leganes
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: zondag 20 januari; 20:45 uur
Locatie: Camp Nou, Barcelona

Waarom wedden op winst voor Barcelona

In de Spaanse La Liga gaat Barcelona vier aan kop. De eerste achtervolger is Atletico Madrid terwijl de rest van de teams niet in de buurt weten te blijven. Vooral in thuiswedstrijden is Barca dit seizoen uitstekend in La Liga. Van de tien duels verloren ze er maar één. De tegenstander van zondagavond, Leganes, doet het met een dertiende plek naar behoren. In de middenmoot van La Liga staat alles op een zakdoek, maar zolang Leganes punten blijft pakken kunnen ze ruim voor de degradatiestreep eindigen dit seizoen.

Leganes heeft wel een probleem met het maken van doelpunten. Dit lukte namelijk pas zeventien keer in negentien duels. Alleen Messi scoorde al zoveel doelpunten voor Barcelona. In uitwedstrijden staat Leganes zelfs maar op zeven doelpunten uit tien wedstrijden. Ze wonnen daarnaast maar één uitduel dit seizoen. In onderlinge ontmoetingen won Barca vier van de vijf keer. De Catalanen zijn ook in uitstekende vorm aangezien ze maar één van de laatste twaalf wedstrijden verloren. Wij denken daarom dat Barcelona het duel met Leganes in La Liga gaat winnen en daar zetten we op in.

Voorspelling 93: Tottenham wint van Fulham

Fulham – Tottenham Hotspur
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 20 januari; 20:00 uur
Locatie: Craven Cottage, Londen

Waarom wedden op winst voor Tottenham

Tottenham staat achter Chelsea en Liverpool derde in de Premier League, terwijl Fulham het met een bescheiden negentiende plek moet doen. Aan het eind van de rit zal deze positie niet goed genoeg zijn om in de Premier League te mogen blijven. Fulham zal het tot en met de allerlaatste wedstrijd van het seizoen moeten blijven strijden om punten. De kans is echter klein dat dit zondag tegen Tottenham resultaat zal hebben. Wanneer we kijken naar de onderlinge resultaten dan zien we dat de Spurs negen van de elf wedstrijden wisten te winnen. In 2013 won Fulham voor het laatst van Tottenham.

Daar komt nog bij dat Tottenham dit seizoen in uitwedstrijden het beste team is. Ze wonnen tien van de twaalf duels buitenshuis. Fulham won er juist maar drie van de tien in eigen huis. De laatste drie wedstrijden op rij wist Fulham niet te winnen. Tottenham verloor juist maar één van de laatste vier en twee van de laatste twaalf. Gezien de positie op de ranglijst en de vorm is het gokken op winst voor Tottenham Hotspur de logische keuze.

Archief met wedtips

Hieronder zijn alle voorspellingen van de Weddenopsport.eu redactie terug te lezen. Daarbij uiteraard ook de daadwerkelijke uitslagen.

Voorspelling 92: Chelsea wint van Arsenal
Uitslag: 2-0 voor Arsenal

Arsenal – Chelsea
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 19 januari; 18:30 uur
Locatie: Emirates Stadium, Londen

Waarom wedden op winst voor Chelsea

In de Premier League liggen Liverpool en Manchester City op titelkoers. Niet ver daarachter zijn Tottenham en Chelsea de eerste achtervolgers. Chelsea staat vierde met 47 punten uit 22 wedstrijden en slechts drie verloren partijen. Arsenal doet het net wat minder. De Gunners staan weliswaar vijfde maar hebben maar liefst zes punten minder dan Chelsea. Daarnaast lijkt de vorm helemaal weg bij Arsenal. Van de laatste acht wedstrijden wonnen ze er maar drie en verloren ze er vier. Opvallend genoeg waren ze daarvoor maar liefst 22 wedstrijd op rij ongeslagen. De drukke decembermaand heeft dus flink zijn sporen nagelaten bij Arsenal.

Chelsea is juist in prima vorm. Ze verloren maar één van de laatste zes wedstrijden. Een van de redenen waarom wij wedden op winst voor Chelsea is daarnaast dat Arsenal maar één van de veertien laatste ontmoetingen met Chelsea in de Premier League wist te winnen. De onderlinge balans is sowieso in het voordeel van Chelsea. Zij wonnen elf van de laatste 25 duels. Daar komt bij dat Arsenal maar drie keer de nul wist te houden dit seizoen en Chelsea dit juist al tien keer wist te bereiken. Hoewel Arsenal in eigen stadion nog maar één keer verloor dit seizoen denken we dat Chelsea de overhand heeft en deze wedstrijd gaat winnen.

Voorspelling 91: Liverpool wint van Crystal Palace
Uitslag: 4-3 voor Liverpool

Liverpool – Crystal Palace
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 19 januari; 16:00 uur
Locatie: Anfield, Liverpool

Waarom wedden op winst voor Liverpool

Liverpool is de trotse koploper van de Premier League en hoopt eindelijk weer eens kampioen te worden. De Reds uit Liverpool zijn vooral defensief dit seizoen ijzersterk en ze hebben in 22 wedstrijden nog maar tien keer de bal uit het net hoeven te vissen. Bij Crystal Palace was dit al 28 keer het geval, maar de veertiende plek is toch nog prima te noemen voor de club uit Londen. Ze verkeren namelijk vaak in degradatiegevaar en elke positie boven de onderste drie is goed genoeg.

Op papier is de kans klein dat Palace zaterdag van Liverpool wint. De laatste vier onderlinge ontmoetingen won Liverpool namelijk en dit seizoen won Liverpool op Anfield negen van hun tien wedstrijden in de Premier League. Palace verloor daarnaast twee van hun laatste vier duels. Liverpool verloor dit hele seizoen in de competitie nog maar één keer. Hoewel dit begin januari was en Liverpool daarna ook in de FA Cup onderuit ging wedden we op winst voor de thuisclub bij dit duel. De quotering hiervoor is goed genoeg om op in te zetten.

Voorspelling 90: Feyenoord wint van Zwolle
Uitslag: 3-1 voor Zwolle

PEC Zwolle – Feyenoord
Competitie: Eredivisie
Datum en tijdstip: zaterdag 19 januari; 19:45 uur
Locatie: Mac3Park Stadion, Zwolle

Waarom wedden op winst voor Feyenoord

De herstart van de Eredivisie na de winterstop kan voor enkele verrassingen zorgen. De vorm van de teams kan behoorlijk veranderen en de selecties zijn vaak ook wat anders dan voor de onderbreking. Bij PEC Zwolle is dit zeker het geval. Jaap Stam is de nieuwe trainer en meerdere nieuwe spelers hebben de selectie versterkt. Bij Feyenoord is vrijwel alles bij het oude gebleven. Enkele wissel- en jeugdspelers zijn vertrokken maar verder zijn er geen noemenswaardige wijzigingen.

Het is daarom de verwachting dat Feyenoord ‘gewoon’ weet te winnen van Zwolle zaterdag. In eigen stadion verloor Feyenoord dit seizoen namelijk maar één van de negen wedstrijden. Bovendien staat Zwolle niet voor niks zestiende. Het loopt niet goed bij de Zwollenaren en een team als Feyenoord zou hier van moeten kunnen profiteren. In 2016 wist PEC voor het laatst van Feyenoord te winnen. Daarna is Feyenoord vijf wedstrijden ongeslagen gebleven tegen Zwolle. De verwachting is daarom dat de Rotterdammers zaterdag winnen en daar zetten we op in.

Voorspelling 89: Groningen wint van Heracles
Uitslag: 3-0 voor Groningen

FC Groningen – Heracles Almelo
Competitie: Eredivisie
Datum en tijdstip: zaterdag 19 januari; 20:45 uur
Locatie: Euroborg, Groningen

Waarom wedden op winst voor Groningen

FC Groningen is een van de teams die de meeste wijzigingen hebben doorgevoerd in deze transferperiode. De ‘Trots van het Noorden’ had dan ook genoeg reden om de selectie eens goed aan te pakken. Groningen staat vijftiende met evenveel punten als de nummer zestien en zeventien en is dus in direct degradatiegevaar. Gezien het budget en de resultaten in recente seizoenen zou Groningen een stukje hoger op de ranglijst moeten staan. Er werden daarom aardig wat nieuwe spelers gekocht en gehuurd om hopelijk de tweede seizoenshelft beter voor de dag te komen. Bij Heracles is er weinig verandering waar te nemen in de selectie.

Heracles staat momenteel knap zesde en is één van de revelaties dit seizoen. Dit gaat echter vooral op voor de eerste tien speelronden. De vorm was namelijk in november en december ver te zoeken bij de club uit Almelo. Ze verloren zes van de laatste acht officiële duels. Bij Groningen zijn dit er maar drie van de acht. Onderling staat Groningen op tien keer en Heracles op acht keer winst. Het werd daarnaast drie keer gelijk. We denken met name door de vorm en door de inkopen van Groningen dat de club uit het noorden gaat winnen zaterdag en de weg omhoog weer kan inslaan. We wedden daarom op winst voor FC Groningen.

Voorspelling 88: Vitesse wint van Excelsior
Uitslag: 3-2 voor Vitesse

Vitesse – Excelsior
Competitie: Eredivisie
Datum en tijdstip: vrijdag 18 januari; 20:00 uur
Locatie: Gelredome, Arnhem

Waarom wedden op winst voor Vitesse

Na de winterstop gaat op 18 januari de Eredivisie weer van start. De achttiende speelronde wordt op vrijdag geopend door Vitesse en Excelsior in de Gelredome. Vitesse is als nummer vijf de winterstop ingegaan en heeft 26 punten uit zeventien wedstrijden gepakt. Excelsior staat veertiende en moet zich met zestien punten uit zeventien duels zorgen gaan maken dat ze in de degradatiezone terecht gaan komen. In de winterstop hebben beide teams geen belangrijke spelers verkocht noch indrukkende aankopen gedaan.

Het is altijd de vraag hoe clubs uit de winterstop komen. De vorm was in december bij Excelsior niet aanwezig. Ze verloren drie duels op rij en scoorden in deze wedstrijden zelf maar één keer. Vitesse verloor maar één van de laatste zeven officiële wedstrijden die ze speelden. Ze wisten daarnaast in eigen huis al zeventien keer te scoren in zeven duels, terwijl Excelsior in uitwedstrijden maar acht keer het doel wist te vinden. In de laatste vijf thuiswedstrijden scoorde Vitesse minimaal één keer. Excelsior won wel de vorige ontmoeting in de Eredivisie met Vitesse. Hoewel het enigszins gissen is naar de vorm bij de Arnhemmers gokken we dat zij vrijdagavond bij de herstart van de Eredivisie winnen van Excelsior en hun revanche pakken.

Voorspelling 87: Lille wint van Amiens
Uitslag: 2-1 voor Lille

Lille OSC – Amiens SC
Competitie: Ligue 1
Datum en tijdstip: vrijdag 18 januari; 20:45 uur
Locatie: Stade Pierre-Mauroy, Lille

Waarom wedden op winst voor Lille

De 21e speelronde in de Franse Ligue 1 gaat vrijdagavond ook van start. In de eerste wedstrijd nemen Lille en Amiens het tegen elkaar op. Lille is dit seizoen verrassend sterk. Uiteraard kan niemand in de buurt blijven van het oppermachtige Paris Saint-Germain, maar met 37 punten uit twintig wedstrijden staat Lille op een keurige tweede plek. Ze troeven daarmee bijvoorbeeld Lyon en Nice af. Lille is daarnaast goed in vorm. Sinds 1 december verloren ze maar één wedstrijd. Ze wisten ook al zeven wedstrijden op rij minimaal één doelpunt te maken. In eigen huis verloor Lille maar één van de tien wedstrijden.

Amiens staat net boven de degradatiestreep met achttien punten uit twintig duels. De Noord-Fransen moeten dus uitkijken dat ze niet een divisie lager gaan uitkomen volgend jaar. De vorm is bij Amiens matig te noemen. Ze wonnen twee van hun laatste zes wedstrijden, speelden er twee gelijk en verloren er twee. Vooral de doelpuntenproductie van Amiens is belabberd. Ze scoorden maar zeventien goals in twintig duels en in tien uitwedstrijden waren dit zelfs maar vijf stuks. Het is daarom logisch om voor dit duel te wedden op winst voor Lille OSC en daar zetten we dan ook op in.

Voorspelling 86: Getafe en Alavés spelen gelijk
Uitslag: 4-0 voor Getafe

Getafe CF – Alavés
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: vrijdag 18 januari; 21:00 uur
Locatie: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe

Waarom wedden op een gelijkspel

In La Liga staan Getafe en Alavés zeer dicht bij elkaar. Getafe staat zesde en heeft 28 punten uit negentien wedstrijden. Alavés staat vijfde met 32 punten uit evenveel duels. Het doelsaldo is met +3 (Alavés) en +5 (Getafe) ook vrijwel gelijkwaardig. Op papier is dit al reden genoeg om uit te kijken naar de onderlinge ontmoeting die vrij spannend kan gaan worden. Het aantal gelijke spelen van de twee teams dit seizoen doet vermoeden dat dat ook vrijdagavond wel eens kan gaan gebeuren. Getafe speelde al zeven van de negentien wedstrijden gelijk en bij Alavés zijn dit er vijf.

Eerder dit seizoen werd het in Alavés bovendien 1-1 tussen de clubs. De twee ontmoetingen daarvoor wist Alavés te winnen, maar dit was beide keer in eigen stadion. In Getafe won Alavés in oktober 2017 voor het laatst. Qua vorm ontlopen de teams elkaar ook niet veel. Alavés speelde twee keer gelijk in de laatste vier wedstrijden en won er ook twee. Getafe won twee, verloor één en speelde vorige week gelijk tegen Valladolid. De teams lijken vrijwel even sterk en daarom zetten we bij dit duel, ook door de gunstige quoteringen voor deze wedoptie, in op een gelijkspel.

Voorspelling 85: Braga wint van Nacional
Uitslag: 0-3 voor Braga

Nacional – Braga
Competitie: Primeira Liga
Datum en tijdstip: vrijdag 18 januari; 19:45 uur
Locatie: Estadio da Madeira, Funchal

Waarom wedden op winst voor Braga

In de Portugese competitie domineren normaliter Porto, Benfica en Sporting de ranglijst. Dit seizoen staat Braga er echter knap bij in de bovenste regionen. De club staat derde met 37 punten uit zeventien duels en weet hiermee Sporting tot nu toe onder zich te houden. Nacional, die op het eiland Madeira zijn gevestigd, doet het met een twaalfde plek niet denderend, maar gezien hun magere budget ook niet zeer slecht. Ze hebben negentien punten uit zeventien duels en zolang ze niet degraderen zal iedereen op Madeira tevreden zijn.

Tegen Braga heeft Nacional komende vrijdag op papier weinig kansen. Braga won de vorige vier onderlinge duels met ruime cijfers en scoorde hierin maar liefst vijftien keer. Nacional scoorde in totaal maar twee keer in deze vier wedstrijden. Braga won bovendien dertien van de laatste achttien onderlinge ontmoetingen. De vorm is bij Braga ook nog eens uitstekend. Van de laatste elf gespeelde wedstrijden wonnen ze er negen en verloren ze er maar één. Nacional won daarentegen maar twee van de laatste zeven wedstrijden. Hoewel Braga buitenshuis niet zo goed is als in het eigen stadion gokken we er door al deze statistieken op dat ze wel van Nacional weten te winnen vrijdagavond.

Voorspelling 84: Bayern München en Hoffenheim spelen gelijk
Uitslag: 1-3 voor Bayern

Hoffenheim – Bayern München
Competitie: Bundesliga
Datum en tijdstip: vrijdag 18 januari; 20:30 uur
Locatie: Rhein-Neckar Arena, Hoffenheim

Waarom wedden op een gelijkspel

In de Bundesliga is Bayern dit seizoen niet zo dominant als in recente jaren wel vaak het geval is geweest. De nieuwe trainer Kovac had duidelijk even tijd nodig om te wennen aan de topploeg en het feit dat veel spelers van Bayern wat ouder beginnen te worden helpt ook niet mee. Bayern staat momenteel tweede met 36 punten uit zeventien duels en moet daarmee Dortmund voor zich dulden. Hoffenheim doet het met 25 punten uit zeventien wedstrijden een stukje minder, maar de zevende plek is acceptabel voor de club. Bovendien heeft de ploeg van trainer Nagelsmann nog maar vier wedstrijden verloren in de Duitse competitie.

Daar ligt meteen één van de redenen waarom we bij dit duel wedden op gelijkspel. Hoffenheim speelde maar liefst zeven van de zeventien wedstrijden gelijk en is daarmee de koploper in de Bundesliga qua aantal gelijke spelen. Van de laatste acht duels speelde Hoffenheim er vijf gelijk. Ook Bayern speelde opvallend genoeg de laatste twee duels gelijk. De vorm is bij Der Rekordmeister na een stroef begin weer terug. De laatste nederlaag was op 10 november tegen Dortmund en daarna zijn ze tien duels ongeslagen gebleven. Wanneer we kijken naar de onderlinge historie dan is Bayern veruit de favoriet. Ze wonnen dertien van de laatste achttien onderlinge duels. Op basis van de recente resultaten en de vorm van de teams gokken we bij dit duel echter op een gelijkspel. De quoteringen zijn hiervoor voldoende gunstig om de gok te wagen.

Voorspelling 83: Norwich wint van Birmingham
Uitslag: 3-1 voor Norwich

Norwich City – Birmingham
Competitie: Championship
Datum en tijdstip: vrijdag 18 januari; 20:45 uur
Locatie: Carrow Road, Norwich

Waarom wedden op winst voor Norwich

In de Engelse Championship krijgen de ploegen geen moment rust. Dit weekend staat alweer de 28e speelronde op het programma. Norwich City kan aardig met deze druk omgaan en doet het met een derde plek boven verwachting goed. Ze staan bovendien maar vier punten achter koploper Leeds United en kunnen dus zeker nog kampioen worden dit seizoen. Birmingham staat achtste en heeft elf punten minder dan Norwich. Ze verloren maar zes keer in 27 duels, maar de twaalf gelijke spelen leveren natuurlijk niet bijzonder veel punten op.

De recente vorm is bij beide ploegen niet geweldig. Birmingham won vier duels op rij niet en Norwich pakte zelfs vijf duels op rij niet de drie punten. Het onderlinge verschil is op papier dan ook vooral te vinden in de stand op de ranglijst en de vorige ontmoetingen. Daar zien we dat Norwich drie van de zeven wedstrijden tegen Birmingham wist te winnen, terwijl Birmingham maar één keer won. In uitwedstrijden is Birmingham bovendien niet op zijn sterkst. We wedden daarom op winst voor Norwich City bij dit duel in de Engelse Championship.

Voorspelling 82: Real Sociedad wint van Real Betis
Uitslag: 2-2 gelijkspel

Real Sociedad – Real Betis
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: donderdag 17 januari; 19:30 uur
Locatie: Anoeta Stadium, San Sebastián

Waarom wedden op winst voor Real Sociedad

De achtste finales van de Copa Del Rey worden over twee wedstrijden beslist. In het eerste treffen werd het 0-0 tussen Real Betis en Real Sociedad en dus is de strijd bij dit duel nog helemaal open. Bij de vorige wedstrijd was het verschil in balbezit weliswaar ruimschoots in het voordeel van Real Betis, maar de club uit Sevilla wist dit niet in uit te drukken in doelpunten. Enkele van de beste kansen waren zelfs voor Real Sociedad. Wanneer we kijken naar de posities van beide clubs in La Liga dan zien we ook dat ze elkaar maar weinig ontlopen.

Het meest belangrijke om mee te nemen bij het wedden op dit duel is daarom de huidige vorm. Real Sociedad heeft in zijn laatste drie duels gewonnen van Real Madrid en Espanyol en dus gelijkgespeeld tegen Real Betis. Betis wist echter al vier wedstrijden op rij niet te winnen. Sociedad scoorde bovendien 1,67 doelpunten per wedstrijd de laatste drie duels en Betis maar 0,67. Tel daar nog het thuisvoordeel bij op en het feit dat Sociedad in onderlinge duels zes keer heeft gewonnen tegenover drie voor Betis en het wedden op Sociedad is op papier de beste keuze. De gunstige quoteringen helpen hierbij ook zeker mee.

Voorspelling 81: Espanyol wint van Villarreal
Uitslag: 3-1 voor Espanyol

Espanyol – Villarreal
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: donderdag 17 januari; 20:30 uur
Locatie: RCDE Stadium, Barcelona

Waarom wedden op winst voor Espanyol

Ook het treffen tussen Espanyol en Villarreal in de achtste finales van de Copa Del Rey is nog behoorlijk spannend. De club uit Barcelona wist in het eerste duel met 0-2 voor te komen. In de slotfase gaven ze de winst echter uit handen en werd het via Ekambi en Bacca in de respectievelijk 85e en 89e minuut nog nipt 2-2. Feit is wel dat Espanyol het duel domineerde en de voorsprong vast had moeten houden. Dit is de eerste reden om vertrouwen te hebben in een overwinning voor de thuisploeg donderdagavond.

Daar komt bij dat in La Liga Villarreal op een bedroevende negentiende stek staat. Espanyol doet het met een tiende plaats aanzienlijk beter. Espanyol heeft ook de laatste vier wedstrijden tegen Villarreal niet meer verloren en is dit jaar in La Liga vooral in thuisduels erg sterk. Zes van de negen wedstrijden in het RCDE Stadium wist Espanyol te winnen. De laatste keer dat Villarreal een wedstrijd wist te winnen was op 13 december in de Europa League. We zetten daarom in op winst voor Espanyol bij dit duel in de achtste finales van de Copa Del Rey.

Voorspelling 80: Blackburn wint van Newcastle
Uitslag: 2-2 gelijkspel en 2-4 na verlenging

Blackburn Rovers – Newcastle United
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 15 januari; 20:45 uur
Locatie: Ewood Park, Blackburn

Waarom wedden op winst voor Blackburn

Van de wedstrijden in de derde ronde van de FA Cup die niet in één keer zijn beslist volgen dinsdagavond de replays. De ontmoeting tussen Blackburn en Newcastle werd vorige week 1-1. Dit terwijl Newcastle maar liefst negentien keer wist te schieten, waarvan negen keer tussen de palen. Toch scoorde de Premier League club pas in de 84e minuut via een penalty en was Blackburn dus al dicht bij een overwinning in deze eerste wedstrijd. Wij denken vooral dat Blackburn dit tweede duel wint omdat ze in goede vorm steken. Ze verloren nog geen wedstrijd in 2019 en maakten in de vorige ontmoeting een solide indruk.

Newcastle is daarentegen met een matige serie bezig. Op 15 december won het team onder leiding van coach Benitez voor het laatst een wedstrijd. Daarna werd het drie keer gelijk en verloren ze drie maal. In uitduels wist Newcastle nog maar twee keer te winnen dit seizoen. De onderlinge balans is ook in het voordeel van de club uit de Championship. Blackburn won vier keer, Newcastle drie keer en twee keer werd het gelijk. De laatste drie onderlinge ontmoetingen verloor Blackburn er geen één. Wij wedden daarom, en zeker geholpen door de goede quoteringen, op winst voor Blackburn bij dit duel in de FA Cup.

Voorspelling 79: Luton Town wint van Sheffield Wednesday
Uitslag: 0-1 voor Sheffield Wednesday

Luton Town – Sheffield Wednesday
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 15 januari; 20:45 uur
Locatie: Kenilworth Road, Luton

Waarom wedden op winst voor Luton

Ook deze FA Cup ontmoeting werd in het eerste duel een gelijkspel. Bij de 0-0 in Sheffield had de thuisploeg lichtelijk de overhand, maar ze wisten dit niet uit te drukken in doelpunten. Luton Town wist knap weerstand te bieden en hoewel ze in de League One spelen, slechts het derde profniveau in Engeland, deden ze amper onder voor Sheffield Wednesday die in de Championship uitkomen. Luton staat dan ook niet voor niks tweede in hun divisie terwijl Sheffield Wednesday een divisie hoger slechts zestiende staat. Luton verloor dit seizoen in hun competitie nog maar vier keer terwijl Sheffield al elf keer de onderliggende partij was.

Wanneer we kijken naar de onderlinge historie dan lijkt Luton de favoriet. Ze verloren namelijk maar één van de laatste dertien wedstrijden die ze tegen elkaar speelden. De wedstrijd die Sheffield United won was in 1992. Sheffield scoorde daarnaast niet in vijf van hun laatste zeven FA Cup duels. Daar komt nog bij dat Luton zes van de zeven keer dat ze een replay nodig hadden in de FA Cup uiteindelijk de winnende partij waren. Luton verloor bovendien al dertien wedstrijden op rij niet meer in alle competities. Sheffield verloor 12 januari nog. Wij denken daarom dat de underdog, Luton Town, er met de winst vandoor gaat en verder mag in de FA Cup.

Voorspelling 78: Angers en Bordeaux spelen gelijk
Uitslag: 1-2 voor Bordeaux

Angers – Bordeaux
Competitie: Ligue 1
Datum en tijdstip: dinsdag 15 januari; 19:00 uur
Locatie: Stade Jean-Bouin, Angers

Waarom wedden op een gelijkspel

In de Franse Ligue 1 staan Angers en Bordeaux zeer dicht bij elkaar. Bordeaux heeft 22 punten uit achttien duels gepakt en staat daarmee dertiende. Angers doet het net iets minder met twintig punten uit evenveel duels en een vijftiende plek. Het doelsaldo van beide clubs is vrijwel gelijk. Opvallend is ook het aantal keren dat de teams gelijkspelen. Bij Bordeaux ligt dit aantal op zeven van de achttien en bij Angers zelfs op acht van de achttien wedstrijden. Gezien deze cijfers alleen al lijkt inzetten op een gelijkspel, zeker wanneer we de uitstekende quoteringen hiervoor bekijken, een uitstekende optie.

Bovendien werd het in het verleden maar liefst vijf van de tien keer een gelijkspel. Bij de laatste vier ontmoetingen was dit zelfs drie keer het geval. Angers speelde daarnaast vijf van hun laatste zes wedstrijden in alle competities gelijk. In uitduels heeft Bordeaux nog maar één keer gewonnen dit seizoen, maar wel al drie maal gelijkgespeeld. Gezien al deze statistieken lijkt de kans vrij groot dat dit onderlinge treffen in de Franse Ligue 1 dinsdagavond in een gelijkspel zal eindigen en daar zetten we dan ook op in.

Voorspelling 77: Stoke wint van Shrewsbury
Uitslag: 2-3 voor Shrewsbury

Stoke City – Shrewsbury Town
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 15 januari; 21:00 uur
Locatie: Britannia Stadium, Stoke-on-Trent

Waarom wedden op winst voor Stoke

In het eerste onderlinge duel in de derde ronde van de FA Cup werd het 1-1 tussen Shrewsbury en Stoke. Ondanks het feit dat Stoke een divisie hoger speelt wisten ze het verschil niet te maken tegen het stugge Shrewsbury. Wanneer we kijken naar de standen in de competitie is dit wel opvallend te noemen. Shrewsbury staat namelijk slechts achttiende in de League One terwijl Stoke vijftiende staat in de Championship en bovendien tot vorig seizoen nog in de Premier League actief was. In een toernooi als de FA Cup zeggen dit soort cijfers echter minder dan bij andere wedstrijden.

Beide teams verkeren niet in allerbeste vorm. Stoke won maar één van de laatste zes wedstrijden en bij Shrewsbury is dit maar één van de laatste zeven. Beide clubs scoren ook niet gemakkelijk. Bij Stoke zijn dit in de competitie maar 31 doelpunten in 27 duels en bij Shrewsbury 29 in 27 duels. Wanneer we kijken naar de onderlinge geschiedenis heeft Stoke de overhand. In eigen huis verloren ze maar één van de negen ontmoetingen met Shrewsbury. De bezoekers hebben bovendien maar één van hun 29 duels in de FA Cup tegen een club uit een hogere divisie gewonnen. Vooral hierom zetten we in op winst voor Stoke en gokken we dat zij verder bekeren in de FA Cup.

Voorspelling 76: Everton wint van Bournemouth
Uitslag: 2-0 voor Everton

Everton – Bournemouth
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 13 januari; 15:15 uur
Locatie: Goodison Park, Liverpool

Waarom wedden op winst voor Everton

In de Engelse Premier League ontlopen Everton en Bournemouth elkaar maar weinig. Beide teams hebben 27 punten uit 21 wedstrijden en staan daarmee elfde (Everton) en twaalfde (Bournemouth). Het doelsaldo van Everton is namelijk met 0 iets beter, terwijl die van Bournemouth -9 is. Wat daarnaast een opvallende gelijkenis is tussen de teams is dat ze beide niet op hun best zijn wanneer ze op zondag spelen. Bournemouth kwam in 2015-16 in de Premier League en verloor sindsdien maar liefst veertien van hun negentien op zondag gespeelde wedstrijden. Everton won maar twee van de laatste negentien duels die ze op zondag speelden.

Everton is niet in topvorm. Ze verloren vier van hun laatste vijf duels. Voor Bournemouth gaat eigenlijk hetzelfde op. Zij wisten maar één van hun laatste acht duels winnend af te sluiten. We kiezen vooral voor winst voor Everton omdat Bournemouth de laatste vijf keer dat ze op bezoek moesten op Goodison Park verloren. Bovendien verloor Bournemouth zeven van de tien uitwedstrijden dit seizoen. Tel daarbij op dat Everton op papier een sterkere selectie heeft en wedden op winst voor de Toffees is de beste optie.

Voorspelling 75: Tottenham wint van Manchester United
Uitslag: 0-1 voor Manchester United

Tottenham Hotspur – Manchester United
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 13 januari; 17:30 uur
Locatie: Wembley Stadium, Londen

Waarom wedden op winst voor Tottenham

Naast Liverpool en Manchester City doet ook Tottenham nog mee in de strijd om de titel. Ze staan nu derde met negen punten achterstand op Liverpool (die een wedstrijd meer hebben gespeeld) en twee punten achter City. Voor Manchester United lijkt het tij gekeerd met het ontslag van Mourinho. Onder interim-trainer Solskjaer won United vijf keer op rij en staan ze inmiddels zesde met 38 punten. Bijzonder is ook dat United ineens heel veel scoort. In de vijf duels met Solskjaer op de bank scoorde United zestien keer.

De kraker van zondagmiddag kan daarom voor United niet op een beter moment komen. Wanneer we kijken naar de statistieken komen we toch bij Tottenham uit als de favoriet. Tottenham scoorde namelijk ook maar liefst elf keer in de laatste drie duels en verloor daarnaast maar één van hun laatste elf wedstrijden. Wanneer we kijken naar de onderlinge historie dan heeft United acht keer gewonnen en Tottenham zes keer. Vier keer werd het gelijk. De laatste wedstrijd in augustus 2018 was Tottenham echter met 0-3 te sterk. We voorspellen daarom dat Tottenham het waarschijnlijk zeer spannende duel nipt gaat winnen zondag.

Voorspelling 74: Barcelona wint van Eibar
Uitslag: 3-0 voor Barcelona

Barcelona – Eibar
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: zondag 13 januari; 18:30 uur
Locatie: Camp Nou, Barcelona

Waarom wedden op winst voor Barcelona

Barcelona is de koploper in La Liga en heeft dit seizoen maar weinig te duchten van aartsrivaal Real Madrid. Terwijl Barca op 40 punten staat heeft Real er slechts 30. Barcelona verloor maar twee van de achttien gespeelde wedstrijden en is daarmee aanzienlijk beter dan tegenstander Eibar. Deze kleine club staat dertiende met 22 punten en verloor al zes keer dit seizoen. Opvallend genoeg speelde Eibar de laatste vijf wedstrijden op rij gelijk. Eind november wonnen ze verrassend van Real Madrid met maar liefst 3-0. Wij wedden er echter op dat Barcelona wel van ze gaat winnen zondag.

Dit komt onder meer door de onderlinge historie. Barcelona heeft alle acht wedstrijden tegen Eibar gewonnen en scoorde in deze duels 28 doelpunten. Eibar maakte in deze acht wedstrijden maar vier doelpunten. Daar komt bij dat Eibar in uitwedstrijden maar zes punten heeft gepakt dit seizoen en nog maar één keer wist te winnen. Barca verloor thuis juist maar één duel. Tel daar bij op dat Barcelona de laatste 33 wedstrijden in La Liga steeds minimaal één doelpunt wist te maken en het mag duidelijk zijn dat de Catalanen de favoriete ploeg zijn om dit duel te winnen.

Voorspelling 73: Real Madrid wint van Real Betis
Uitslag: 1-2 voor Real Madrid

Real Betis – Real Madrid
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: zondag 13 januari; 20:45 uur
Locatie: Benito Villamarin Stadium, Sevilla

Waarom wedden op winst voor Real

In de voorgaande seizoenen zou het duidelijk zijn waarom wedden op Real Madrid bij dit duel de beste keuze is, maar dit jaar is er wel degelijk wat uitleg bij nodig. Real Madrid staat slechts vijfde en draait erg stroef door het vertrek van zowel Cristiano Ronaldo als trainer Zidane. Real Betis doet het dit seizoen juist  boven verwachting met een zevende plek. Ze hebben maar vier punten minder dan Real Madrid en een vrijwel gelijkwaardig doelsaldo. Beide teams wisten al zeven keer de nul te houden en hebben dus defensief weinig problemen. Het maken van doelpunten gaat ze dan weer een stuk minder af. Toch scoorde Real Betis in elk van hun laatste acht wedstrijden in La Liga, maar dit was zelden meer dan één doelpunt.

Wanneer we kijken naar de onderlinge historie dan is Real Madrid de grote favoriet. Ze wonnen negen van de twaalf ontmoetingen. De laatste wedstrijd was in februari 2018 en toen werd het 3-5 voor Madrid. Real Madrid verloor maar twee van de laatste elf wedstrijden en bij Real Betis zijn dit er twee in de laatste tien. De teams zijn dus beide relatief in goede vorm, maar door de naam en faam van de selecties en het feit dat Real Madrid normaliter van Betis weet te winnen zetten we in op winst voor de Koninklijke.

Voorspelling 72: Arsenal wint van West Ham
Uitslag: 1-0 voor West Ham

West Ham – Arsenal
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 12 januari; 13:30 uur
Locatie: London Stadium, Londen

Waarom wedden op winst Arsenal

Na een weekje relatieve rust gaat de Premier League zaterdag 12 januari weer volop van start. Vrijwel alle teams komen in actie en het duel tussen Arsenal en West Ham is zeker één om naar uit te kijken. De Londense derby tussen de nummer vijf Arsenal en de nummer tien West Ham is vaak spectaculair. In de laatste paar onderlinge ontmoetingen werd er namelijk volop gescoord. Opvallend is het ruime voordeel voor Arsenal in de onderlinge stand. Van de zestien ontmoetingen won West Ham er één en Arsenal maar liefst dertien. Alleen dit lijkt al reden genoeg om in te zetten op winst voor Arsenal bij dit duel.

Daar komt nog eens bij dat West Ham van alle Premier League ploegen het vaakst van Arsenal heeft verloren. De Hammers kregen in elk van hun laatste acht thuiswedstrijden een doelpunt tegen. Arsenal scoorde juist in de laatste zes uitduels telkens minimaal één keer. Arsenal is echter niet in allerbeste vorm momenteel. De Gunners verloren in december maar liefst drie keer, terwijl ze daarvoor juist 23 duels ongeslagen bleven. De relatieve rust na de overvolle decembermaand kan verandering hebben gebracht in de vorm. In ieder geval lijkt op basis van de stand op de ranglijst en de voorgaande ontmoetingen Arsenal de favoriet en daar wedden we dan ook op.

Voorspelling 71: Crystal Palace en Watford spelen gelijk
Uitslag: 1-2 voor Watford

Crystal Palace – Watford
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 12 januari; 16:00 uur
Locatie: Selhurst Park, Londen

Waarom wedden op een gelijkspel

Watford doet het boven verwachting goed in de Premier League met een voorlopige achtste plaats. Bovendien laat de ploeg van trainer Javi Garcia bij vlagen prachtig voetbal zien en weten ze de topclubs regelmatig te verrassen. Trainer Roy Hodgson heeft de zaak ook goed op de rit bij Crystal Palace. De club doolde lang onderaan de ranglijst maar staat nu steady veertiende en is voorlopig veilig. Belangrijker is dat Palace een sterk verdedigend team is geworden waar lastig van te winnen valt. Door de geringe productie van slechts negentien doelpunten in 21 duels winnen ze echter ook niet al te vaak.

Watford scoort wat gemakkelijker, maar is ook minder sterk in defensief opzicht. In de voorgaande onderlinge duels zien we dat Crystal Palace acht van de vijftien wedstrijden heeft gewonnen en Watford slechts drie. In het verleden speelde Watford echter vaak lager dan Palace, maar dit is nu niet meer het geval. In augustus 2018 werd het bijvoorbeeld nog 2-1 voor Watford. Aangezien Palace in eigen huis erg solide is en Watford al twee van de laatste drie duels gelijkspeelde denken wij dat dit zaterdagmiddag in Londen weer gaat gebeuren. We wedden op een gelijkspel tussen deze clubs.

Voorspelling 70: Liverpool wint van Brighton
Uitslag: 0-1 voor Liverpool

Brighton – Liverpool
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 12 januari; 16:00 uur
Locatie: American Express Community Stadium, Brighton

Waarom wedden op winst voor Liverpool

Liverpool is de trotse koploper in de Premier League met maar liefst 54 punten uit 21 duels. Ze verloren één wedstrijd, van titelkandidaat Manchester City, maar wonnen daarnaast al zeventien keer dit seizoen. Het doelsaldo is ook indrukwekkend. Dit gaat niet zozeer op voor de 49 doelpunten voor, maar vooral voor de tien doelpunten tegen. In dit opzicht zijn ze veruit het beste team in de Premier League. Brighton kan alleen maar dromen van een koppositie, al is de huidige dertiende plek prima voor de relatief kleine club. Ze hebben bovendien al een gat van tien punten met de degradatiezone en zolang ze dat in stand kunnen houden zal niemand in Brighton klagen.

Dat Liverpool de uitgesproken favoriet is om dit duel te winnen blijkt onder meer uit de onderlinge resultaten. Liverpool won namelijk de laatste vijf onderlinge duels. Hierin scoorden ze niet minder dan achttien keer terwijl Brighton slechts drie keer het net vond. Hoewel Liverpool twee duels op rij verloor, naast Manchester City was namelijk ook Wolves te sterk in de FA Cup, denken we dat de ploeg van Klopp de draad weer oppakt tegen Brighton en de volle buit pakt. Brighton won maar twee van de laatste zeven wedstrijden en is op papier een stuk zwakker dan Liverpool.

Voorspelling 69 : Chelsea wint van Newcastle
Uitslag: 2-1 voor Chelsea

Chelsea – Newcastle United
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 12 januari; 18:30 uur
Locatie: Stamford Bridge, Londen

Waarom wedden op winst voor Chelsea

Hoewel Chelsea net niet mee kan doen in de strijd om de titel staat de club uit Londen voorlopig prima vierde. Zodra de top drie steekjes laat vallen kan Chelsea de plekken bovenin innemen. Voor Newcastle gaat het dit seizoen alleen maar om overleven in de Premier League. Met een voorlopige vijftiende stek met achttien punten uit vijftien duels lijkt dit de goede kant op te gaan. Trainer Benitez weet echter dat er nog veel werk aan de winkel is, maar of ze zaterdag punten kunnen pakken tegen Chelsea valt nog te bezien.

Chelsea verloor namelijk maar twee van zijn laatste tien wedstrijden en in eigen huis werd dit seizoen in de Premier League nog maar één duel verloren. Newcastle won juist al vijf wedstrijden niet meer en is vooral in uitduels niet bepaald indrukwekkend. Chelsea verloor in eigen stadion nog maar één keer. De onderlinge stand is ook in het voordeel van de Londenaren. Chelsea won acht van de zeventien duels en Newcastle won er zes. Eerder dit seizoen werd het 2-1 voor Chelsea. Wij denken door al deze statistieken dat Chelsea ook zaterdagavond het duel van Newcastle wint en daar zetten we op in.

Voorspelling 68: Barcelona wint van Levante
Uitslag: 2-1 voor Levante

Levante – Barcelona
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: donderdag 10 januari; 21:30 uur
Locatie: Estadi Ciutat de València, Valencia

Waarom wedden op winst voor Barcelona

Barcelona is de recordhouder in de Copa Del Rey. Met maar liefst 30 keer winst en ook nog eens tien keer een tweede plek in het belangrijkste bekertoernooi van Spanje zijn de Catalanen aanzienlijk beter dan alle andere deelnemers. In de competitie La Liga doet Barcelona het naar verwachting. Hoewel ze niet zo dominant zijn als voorheen regelmatig het geval was is 40 punten uit de achttien gespeelde duels niet slecht en hiermee staan ze bovenaan. Levante doet het prima met een voorlopige tiende stek. In de middenmoot van La Liga staan ongeveer tien clubs zeer dicht op elkaar en Levante is hier één van.

Levante won de Copa del Rey één keer in de geschiedenis, maar aangezien dit tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1937 was is deze overwinning nooit officieel erkend. Behalve die overwinning is Levante nooit verder gekomen dan de kwartfinales. De kans is klein dat dat dit jaar wel gaat lukken. Barcelona is op papier aanzienlijk sterker. In onderlinge duels staat het 14-1 voor Barcelona en werd het twee keer gelijk. In december 2018 won Barca nog met 5-1 van Levante. Tel daar bij op dat Barcelona maar één keer verloor in de laatste negentien duels terwijl Levante van de laatste drie duels al twee verloor en het mag duidelijk zijn dat het team van Messi de favoriet is. Wij zetten daarom in op winst voor Barcelona.

Voorspelling 67: Athletic Bilbao wint van Sevilla
Uitslag: 1-3 voor Sevilla

Athletic Bilbao – Sevilla
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: donderdag 10 januari; 19:30 uur
Locatie: San Mamés, Bilbao

Waarom wedden op winst voor Bilbao

Op Barcelona na heeft Athletic Bilbao de meeste Copa Del Rey’s in de wacht gesleept in de historie. Met 23 gewonnen en veertien verloren finales staan ze boven bijvoorbeeld Real Madrid en Atletico Madrid. In de competitie gaat het dit jaar niet zo denderend met Bilbao. De club staat slechts zeventiende met negentien punten uit achttien duels. Sevilla doet het in La Liga met een derde plek en 33 punten uit achttien duels aanzienlijk beter. In de beker kan Athletic Bilbao echter altijd wat meer dan in de reguliere competitie. Dat lieten ze ook in de vorige ronde tegen La Liga-club Huesca zien. Die werden twee keer met 4-0 afgedroogd.

Hoewel Sevilla op basis van de stand in La Liga de favoriet lijkt denken wij dat de underdog donderdagavond wint. Dit komt onder meer omdat Bilbao al vijf wedstrijden op rij niet heeft verloren. In eigen huis hebben ze bovendien maar twee van de negen competitieduels verloren. Wanneer we kijken naar de onderlinge duels is Bilbao ook de bovenliggende partij. Met tien van de achttien onderlinge duels gewonnen door de club uit Catalonië. Aangezien Bilbao ook telkens wist te scoren in hun laatste vier thuisduels zetten we in op winst voor deze club.

Voorspelling 66: Real Betis wint van Real Sociedad
Uitslag: 0-0 gelijkspel

Real Betis – Real Sociedad
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: donderdag 10 januari; 20:30 uur
Locatie: Estadio Benito Villamarin, Sevilla

Waarom wedden op winst voor Real Betis

Zowel Real Betis als Real Sociedad wonnen in het verleden twee maal de Copa Del Rey. Daarnaast werd Betis twee keer tweede en verloor Sociedad de finale maar liefst vijf keer. De laatste keer dat ze succesvol waren in het bekertoernooi is voor beide alweer een tijd geleden. In La Liga ontlopen de teams elkaar niet zoveel. Real Betis staat zesde met 26 punten terwijl Real Sociedad elfde staat met 22 punten. Opvallend genoeg hebben beide teams een doelsaldo van 0.

Wanneer we kijken naar de recente uitslagen dan steekt Betis wel boven de tegenstander van donderdagavond uit. De laatste acht duels verloren ze namelijk maar één keer. Dit terwijl Sociedad maar liefst vier van de laatste zes duels verloor. De onderlinge stand is wel in het voordeel van Sociedad die zes van de laatste dertien ontmoetingen won. Vier keer werd het gelijk en Betis won drie maal. De laatste drie ontmoetingen won Sociedad daarentegen geen enkele keer. Wanneer we dit combineren met de huidige vorm van de teams is Betis de favoriet en wedden we op winst voor deze club.

Voorspelling 65: Braga wint van Portimonense
Uitslag: 1-1 gelijkspel

Portimonense – Braga
Competitie: Primeira Liga
Datum en tijdstip: donderdag 10 januari; 21:15 uur
Locatie: Estadio Municipal de Portimao, Portimao

Waarom wedden op winst voor Braga

Braga is de verrassende nummer twee in de Portugese Primeira Liga. Alleen FC Porto heeft meer punten, maar Braga staat  boven onder meer Sporting en Benfica en doet het daarmee uitstekend. Het kleine Portimonense is ook goed bezig dit seizoen. De club heeft in de geschiedenis maar enkele malen kortstondig op het hoogste niveau gevoetbald maar staat voorlopig achtste met 23 punten uit zestien wedstrijden. Bovendien verloor Portimonense maar twee van de laatste zes wedstrijden.

Braga doet het met één nederlaag in de laatste negen duels nog een stukje beter. Bovendien scoort Braga erg gemakkelijk en is de defensie op papier ook nog eens beter dan die van Portimonense. Braga heeft al twaalf wedstrijden niet gelijkgespeeld en Portimonense ook al zeven wedstrijden op rij niet. Wanneer we kijken naar de eerdere onderlinge wedstrijden valt de dominantie van Braga het meeste op. Van de zes duels won Braga er vijf en werd het een keer gelijk. Hoewel Portimonense in eigen huis nog maar één keer verloor dit seizoen in de Primeira Liga wedden we op winst voor Braga voor het duel van donderdagavond.

Voorspelling 64: Atletico Madrid wint van Girona
Uitslag: 1-1 gelijkspel

Girona – Atletico Madrid
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: woensdag 9 januari; 19:30 uur
Locatie: Estadi Montilivi, Girona

Waarom wedden op winst voor Atletico Madrid

In de achtste finales van de Copa Del Rey, het belangrijkste bekertoernooi van Spanje, ontmoeten La Liga-clubs Atletico Madrid en Girona elkaar woensdagavond. Atletico is tienvoudig winnaar van de Copa Del Rey, terwijl Girona nog nooit echt ver is gekomen in het toernooi. Gezien het geringe budget van de club doet Girona het dit jaar prima in La Liga. Met een negende plaats staan ze op ruime afstand van de degradatiezone en aangezien dit seizoen pas het tweede seizoen ooit in La Liga is voor Girona is dat een uitstekende prestatie.

Atletico Madrid doet het als tienvoudig winnaar van La Liga dit seizoen naar verwachting. Ze staan boven stadgenoot en aartsrivaal Real Madrid op een tweede plek. Alleen Barcelona heeft vijf punten meer dan de Madrilenen. Zoals altijd is vooral de defensie van Atletico Madrid ijzersterk. In hun laatste acht duels kregen ze maar vier doelpunten tegen. Opvallend genoeg heeft het Atletico het tegen Girona steevast lastig. In de drie voorgaande onderlinge duels werd het telkens gelijk. Op 2 december werd het bijvoorbeeld 1-1. Girona is daarna echter de vorm wat kwijtgeraakt. Ze wonnen geen van de vier laatste wedstrijden, terwijl Atletico op 24 oktober (!) voor het laatst een wedstrijd verloor. We zetten daarom in op winst voor de club uit Madrid.

Voorspelling 63: Villarreal wint van Espanyol
Uitslag: 2-2 gelijkspel

Villarreal – Espanyol
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: woensdag 9 januari; 20:30 uur
Locatie: Estadio de la Cerámica, Villarreal

Waarom wedden op winst voor Villarreal

Hoewel het bekertoernooi natuurlijk anders is dan de reguliere competitie is het nuttig om de beide La Liga-clubs Villarreal en Espanyol aan de hand daarvan te vergelijken. Espanyol staat achtste met 24 punten, terwijl Villarreal achttiende staat met zeventien punten. Hoewel het verschil op de ranglijst dus groot is valt het verschil in aantal punten wel mee. Het is mogelijk om bij het wedden op voetbal in eerste instantie aan Espanyol te denken door deze ranglijst, maar het kan lonen om verder te kijken naar de overige statistieken. Daarin zien we onder meer dat Espanyol uitstekend aan het seizoen is begonnen, maar van de laatste acht wedstrijden er maar liefst zes heeft verloren. Dit terwijl Villarreal maar twee keer klop heeft gekregen in de laatste dertien duels.

De onderlinge statistieken zijn ook in het voordeel van Villarreal. De laatste vijftien wedstrijden won Villarreal er zes en Espanyol maar twee. De meeste duels, zeven stuks, eindigden in een gelijkspel. Villarreal scoorde daarnaast minimaal één keer in elk van hun laatste zes thuisduels. Espanyol scoorde in totaal maar drie doelpunten in hun laatste zes wedstrijden. In La Liga won de club uit Barcelona bovendien maar één van de negen uitwedstrijden. We kiezen er daarom voor om in te zetten op winst voor Villarreal voor deze achtste finale van de Copa Del Rey.

Voorspelling 62: Real Madrid wint van Leganes
Uitslag: 3-0 voor Real Madrid

Real Madrid – Leganes
Competitie: Copa Del Rey
Datum en tijdstip: woensdag 9 januari; 21:30 uur
Locatie: Santiago Bernabéu, Madrid

Waarom wedden op winst voor Real Madrid

In de Copa Del Rey werd Real Madrid maar liefst twintig keer tweede en won het negentien keer de beker. Leganes mag alleen maar dromen van dit soort resultaten. In het seizoen 2013-14 speelde  Leganes nog op het derde niveau in Spanje. Vorig jaar kon Leganes zich door een zeventiende plek maar net handhaven in La Liga. Dit jaar staan ze voorlopig zestiende. Real Madrid heeft waarschijnlijk behoorlijk wat spijt dat ze Cristiano Ronaldo hebben verkocht aan Juventus. Zonder de vijfvoudig beste voetballer van het jaar staat Real op een teleurstellende vijfde plek in La Liga met tien punten achterstand op Barcelona.

Ondanks de matige vorm is de verwachting dat Real Madrid wel van Leganes kan winnen woensdagavond. De Koninklijke won zes van de zeven voorgaande onderlinge ontmoetingen en was bijvoorbeeld in september 2018 nog met 4-1 te sterk. Real verloor twee van de tien laatste wedstrijden, maar bij Leganes ligt dit aantal verrassend genoeg ook op twee stuks. De laatste vier duels wisten ze echter geen één keer te winnen. Real scoorde gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd de laatste drie duels en Leganes slechts één doelpunt in totaal in drie wedstrijden. Leganes heeft bovendien in La Liga nog maar één uitduel gewonnen. Door al deze statistieken lijkt de winst van Real Madrid het meest logisch en daar zetten we dan ook op in.

Voorspelling 61: Manchester City wint van Burton
Uitslag: 9-0 voor Manchester City

Manchester City – Burton Albion
Competitie: Carabao Cup/ EFL Cup
Datum en tijdstip: woensdag 9 januari; 20:45 uur
Locatie: Etihad Stadium, Manchester

Waarom wedden op winst voor Manchester City

Verdedigend kampioen Manchester City neemt het in de halve finale van de Carabao Cup, die voorheen als de EFL Cup bekend stond, op tegen Burton Albion. Voor Burton is alleen het halen van deze halve finale al een prestatie van formaat. De club uit het kleine stadje Burton upon Trent speelt slechts in de League One, het derde profniveau van Engeland. De weg naar de halve finale van de Carabao Cup is indrukwekkend te noemen. Burton versloeg onder meer Aston Villa, Burnley en Middlesbrough die allemaal op een hoger niveau spelen. In de League One zijn de prestaties wat minder voor Burton. Daar staan ze na 26 speelronden op een negende plek. De vorm is bij Burton wel prima. De laatste vier duels verloren ze niet.

Manchester City is op papier natuurlijk vele malen sterker dan Burton Albion. Waar Burton een geschatte marktwaarde heeft van ruim zes miljoen pond is dit bij Manchester City een belachelijke 1,01 miljard (!) pond. Hoewel City een beetje een lastige periode had in december staan ze er na de winst op Liverpool op 3 januari weer uitstekend voor in de Premier League. De ploeg van Guardiola staat tweede op vier punten achterstand op Liverpool en heeft nog voldoende zicht om de titel te prolongeren. De EFL Cup winnen zal daarom niet de allerhoogste prioriteit hebben. Door het grote kwaliteitsverschil moet echter zelfs de derde garnituur van City in staat worden geacht om van Burton te winnen. Zeker in een uitwedstrijd gaat het een mission impossible worden voor de kleine club en daarom zetten we in op winst voor City.

Voorspelling 60: Tottenham wint van Chelsea
Uitslag: 1-0 voor Tottenham

Tottenham – Chelsea
Competitie: Carabao Cup / EFL Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 8 januari; 21:00 uur
Locatie: Wembley Stadium, Londen

Waarom wedden op winst voor Tottenham

Inmiddels zijn we toe aan de halve finales van de EFL Cup, die om sponsorredenen ook wel de Carabao Cup wordt genoemd. In de halve finale spelen de teams twee keer tegen elkaar om te bepalen wie in de finale kans maakt om de eerste prijs van het seizoen te pakken. Tottenham ontvangt daarom dinsdagavond Chelsea in eigen huis en op 22 of 23 januari gaat Tottenham vervolgens op bezoek bij Chelsea. Tottenham maakt dit seizoen veel indruk door de voorlopig derde plek in de Premier League en door het feit dat ze nog op een overbrugbare afstand van Manchester City en Liverpool staan. De Londenaren versloegen daarnaast in de kwartfinale van de EFL Cup rivaal Arsenal met 2-0 en zijn ook nog actief in de FA Cup en de Champions League.

Chelsea draait ook prima en staat in de Premier League slechts vier punten achter Tottenham op een vierde plaats. Ook Chelsea doet nog mee in de FA Cup en wist daarnaast te overwinteren in de Europa League. Het team van Sarri verloor slechts één van zijn laatste negen wedstrijden. Tottenham doet het met één nederlaag in tien duels nog net wat beter. Tottenham scoorde daarnaast in hun laatste vijf thuiswedstrijden minimaal één keer en maakte elf doelpunten in de laatste drie wedstrijden. Als we kijken naar de onderlinge resultaten dan werd het de laatste twintig keer zeven keer gelijk, won Chelsea negen keer en was Tottenham vier keer de sterkste. Belangrijker is echter dat Tottenham beide onderlinge wedstrijden in 2018 met 3-1 wist te winnen. Mede daarom en door het thuisvoordeel zetten we voor deze halve finale in op winst voor Tottenham.

Voorspelling 59: Nantes wint van Montpellier
Uitslag: 2-0 voor Nantes

Nantes – Montpellier
Competitie: Ligue 1
Datum en tijdstip: dinsdag 8 januari; 19:00 uur
Locatie: Stade de la Beaujoire – Louis Fonteneau, Nantes

Waarom wedden op winst voor Nantes

In de Franse Ligue 1 is miljardenclub PSG uiteraard de trotse en soevereine koploper. Daarachter strijden meerdere clubs om de tweede plek. Montpellier is een van deze clubs met 30 punten uit zeventien wedstrijden. Daarmee staan ze nu vierde met twee wedstrijden minder gespeeld dan de nummer twee Lille OSC. Nantes staat na zeventien wedstrijden op twintig punten en doet het dus ook vrij aardig. Op basis van de ranglijst lijkt in eerste instantie Montpellier de favoriet voor dit onderlinge treffen, maar wanneer we beter naar de statistieken kijken komen we toch uit bij Nantes als winnaar.

Dit komt onder meer omdat Montpellier in de laatste acht duels maar twee keer heeft gewonnen en begin januari zelfs verloor van Entente SSG die op het derde niveau in Frankrijk spelen. Nantes won drie van zijn laatste acht wedstrijden en doet het op dat gebied dus iets beter. Nantes is daarnaast in eigen huis lastig te verslaan. Ze verloren maar twee van de acht duels in het eigen stadion en kregen bovendien maar negen doelpunten tegen in acht duels. Nantes scoorde in hun laatste vijf thuiswedstrijden minimaal één keer. Als we kijken naar de onderlinge historie komt Nantes ook beter voor de dag. De laatste twaalf ontmoetingen won Nantes zeven keer en Montpellier slechts vier keer. In oktober 2018 werd het 0-3 voor Nantes. We zetten door deze cijfers en ook door de uitstekende quoteringen op winst voor Nantes in op deze ploeg.

Voorspelling 58: Amiens en Angers spelen gelijk
Uitslag: 0-0 gelijkspel

Amiens SC – Angers
Competitie: Ligue 1
Datum en tijdstip: dinsdag 8 januari; 19:00 uur
Locatie: Stade de la Licorne, Amiens

Waarom wedden op een gelijkspel

Amiens en Angers zijn beide niet echt hoogvliegers in de Franse Ligue 1. Amiens staat met zeventien punten uit achttien wedstrijden op de zeventiende plaats. Angers staat met negentien punten uit zeventien duels op een vijftiende stek. Beide teams steken bovendien niet in beste vorm. Amiens won maar twee van de laatste negen duels die ze in de Ligue 1 speelden. Angers deed het nog wat minder door maar één duel van de laatste tien in de Ligue 1 te winnen.

Opvallend genoeg heeft Amiens drie keer op rij verloren in eigen huis, maar wist Angers daarentegen vier uitduels op rij niet te winnen. Dat beide teams het lastig gaan hebben dinsdag lijkt dan ook al vast te staan. Als we kijken naar de onderlinge wedstrijden in het verleden is er ook maar weinig verschil tussen de teams. Van de vier duels won Amiens er één, Angers twee en werd het één keer gelijk. Doordat op papier de teams gelijkwaardig zijn zetten we bij dit duel in op een gelijkspel. Hierin werkt ook mee dat Angers al zeven keer gelijkspeelde dit seizoen en het feit dat de quoteringen voor een gelijkspel gunstig zijn.

Voorspelling 57: Valencia wint van Sporting Gijón
Uitslag: 2-1 voor Gijón

Sporting Gijón – Valencia
Competitie: Copa del Rey
Datum en tijdstip: dinsdag 8 januari; 21:30 uur
Locatie: El Molinón, Gijón

Waarom wedden op winst voor Valencia

De achtste finales van de Spaanse Copa del Rey beginnen op dinsdagavond met het treffen tussen Valencia en Sporting Gijón. Voor Valencia zou dit op papier weinig problemen moeten opleveren. Het team is niet in bloedvorm dit seizoen en staat elfde in La Liga, maar aangezien Sporting Gijón een niveau lager acteert mag worden verwacht dat Valencia aanzienlijk sterker is. Zeker omdat Gijón in de Segunda Division op een bescheiden elfde plek staat. In de vorige ronde van de Copa del Rey wist Gijón echter knap La Liga-club Eibar uit te schakelen.

Als Gijón weet te winnen dinsdagavond zou het een behoorlijke verrassing zijn. Dit komt ook omdat ze maar drie van hun laatste tien duels wonnen. Valencia verloor daarentegen maar één van de laatste zes wedstrijden. De balans in de onderlinge duels is ook ruimschoots in het voordeel van Valencia. Van de acht duels won Valencia er vijf en Gijón slechts één. Aangezien vrijwel alle statistieken in het voordeel  van Valencia zijn zetten we logischerwijs in op winst voor deze ploeg.

Voorspelling 56: Bournemouth en Brighton spelen gelijk
Uitslag: 1-3 voor Brighton

Bournemouth – Brighton & Hove Albion
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: zaterdag 5 januari; 13:30 uur
Locatie: Dean Court, Bournemouth

Waarom wedden op een gelijkspel

Hoewel veel topclubs tegenstanders uit lagere divisies treffen in de derde ronde van de FA Cup gaat dit niet op voor Bournemouth en Brighton. De twee Premier League-clubs hebben elkaar geloot en voor beiden is dit uiteraard een pittige wedstrijd. In de Premier League ontlopen Brighton en Bournemouth elkaar namelijk maar weinig. Bournemouth staat twaalfde en Brighton dertiende met één punt minder. Het doelsaldo van de teams is ook vrijwel gelijk en dus kan op papier gesproken worden van een gelijkwaardige wedstrijd zaterdagmiddag.

Wat opvalt wanneer we kijken naar de eerdere onderlinge ontmoetingen is dat van de tien duels Brighton er geen heeft gewonnen. Het werd vier keer gelijk en zes keer won Bournemouth. De laatste ontmoetingen, op 22 december, werd het 2-0 voor Bournemouth. Voor de Cherries was dit echter hun enige overwinningen in de laatste zeven duels. De vorm ontbreekt dus zeker bij de ploeg. Brighton won daarentegen van Everton en speelde gelijk tegen Arsenal en West Ham in de laatste drie wedstrijden. Waar Bournemouth normaliter ietsje sterker lijkt zijn ze minder in vorm dan Brighton. We denken daarom dat deze wedstrijd gelijk op zal gaan en ook zal eindigen in een gelijkspel.

Voorspelling 55: Manchester United wint van Reading
Uitslag: 2-0 voor Manchester United

Manchester United – Reading
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: zaterdag 5 januari; 13:30 uur
Locatie: Old Trafford, Manchester

Waarom wedden op winst voor Manchester United

Met United gaat het na het ontslag van Mourinho weer uitstekend. Solkjaer won alle vier duels onder zijn leiding. In deze vier duels scoorde Manchester United ook nog eens twintig keer. Reading speelt een divisie lager en doet het daarin ronduit slecht. De ploeg heeft twintig punten uit 26 wedstrijden en staat 23e van de 24 deelnemende teams in de Championship. Ze wonnen al tien wedstrijden op rij niet en mede hierdoor lijkt de kans erg klein dat ze zaterdag wel van grootmacht United gaan winnen op Old Trafford.

Daar komt nog eens bij dat Manchester United de laatste zestien ontmoetingen met Reading niet heeft verloren (twaalf keer winst en vier keer gelijk). United heeft daarnaast veertien keer tegen Reading gespeeld in de FA Cup en alleen het duel in 1927 werd in het voordeel van Reading beslist. Hoewel het logisch is om aan te nemen dat Solkjaer bepaalde belangrijke spelers rust geeft na de overvolle decembermaand zou op papier zelfs de C-selectie van United moeten kunnen winnen van Reading. We wedden daarom dat Manchester dit duel wint en doorgaat in de FA Cup.

Voorspelling 54: Chelsea wint van Nottingham Forest
Uitslag: 2-0 voor Chelsea

Chelsea – Nottingham Forest
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: zaterdag 5 januari; 16:00 uur
Locatie: Stamford Bridge, Londen

Waarom wedden op winst voor Chelsea

Chelsea heeft maar één van de laatste acht duels verloren en staat vierde in de Premier League. Nottingham Forest heeft maar twee van de laatste acht duels gewonnen en moet het doen met een voorlopige zevende plek in de Championship. De clubs treffen elkaar niet zo vaak omdat ze eigenlijk altijd in verschillende competities uitkomen, maar de laatste ontmoeting in 2017 werd het een duidelijke 5-1 overwinning voor Chelsea.

Gezien het budget van beide teams is het geen schande voor Nottingham Forest om dit duel te verliezen. De laatste drie keer dat Chelsea en Forest tegen elkaar speelden in de FA Cup won Chelsea dan ook. Bovendien vloog Chelsea er in 1997-98 voor het laatst uit in de derde ronde. Alle jaren daarna kwamen ze minimaal tot de vierde ronde. Door het verschil in klasse op papier wedden we bij dit duel op winst voor Chelsea.

Voorspelling 53: Arsenal wint van Blackpool
Uitslag: 0-3 voor Arsenal

Blackpool – Arsenal
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: zaterdag 5 januari; 18:30 uur
Locatie: Bloomfield Road, Blackpool

Waarom wedden op winst voor Arsenal

Arsenal staat vijfde in de Premier League en was tot zestien december maar liefst 22 wedstrijden op rij ongeslagen. In de laatste zes wedstrijden gingen ze vervolgens drie keer ten onder en wonnen ze maar twee keer. Deze vormdip komt vooral door het overvolle schema in december en het feit dat de ploeg in de breedte wat kracht ontbreekt. Blackpool zit echter slechts in de League 1, het derde profniveau van Engeland, en staat daar ook nog eens op een magere tiende stek. Blackpool verloor vier van zijn laatste zes wedstrijden en won er maar één.

Tel daarbij op dat Blackpool de laatste veertien onderlinge ontmoetingen in alle competities niet van Arsenal wist te winnen (vier keer gelijk en tien verloren) en het mag duidelijk zijn dat de Gunners de topfavoriet zijn voor dit duel in de derde ronde van de FA Cup. De laatste vijf wedstrijden op rij won Arsenal bovendien van Blackpool en hoewel de club uit Londen vorig jaar in de derde ronde uit het toernooi vloog gebeurde dit daarvoor in 1995-96 voor het laatst. We zetten bij dit duel logischerwijs in op winst voor Arsenal.

Voorspelling 52: Levante en Girona spelen gelijk
Uitslag: 2-2 gelijkspel

Levante UD – Girona FC
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: vrijdag 4 januari; 19:00 uur
Locatie: Estadi Ciutat de València, Valencia

Waarom wedden op een gelijkspel

Levante en Girona zijn beiden geen hoogvliegers in de Spaanse La Liga. Zo speelde Levante in het seizoen 2016-17 voor het laatst op het tweede niveau in Spanje. Voor Girona is het nog extremer. De club uit het uiterste noorden van Spanje promoveerde twee jaar geleden pas naar La Liga en speelt nu zijn tweede seizoen ooit op het hoogste niveau. Dat de clubs momenteel negende (Girona) en tiende (Levante) staan is dus boven verwachting. In La Liga hebben de clubs elkaar maar twee keer eerder ontmoet. Eén wedstrijd werd gelijk en de andere won Girona.

Inzetten op een gelijkspel bij deze ontmoeting lijkt vooral logisch als we kijken hoe weinig de teams elkaar ontlopen dit jaar. Beide clubs hebben namelijk 22 punten uit zeventien wedstrijden en waar Girona een doelsaldo heeft van -2 staat Levante op -4. Het grootste verschil zit hem in het scorend vermogen en de defensieve kwaliteiten. Levante kreeg namelijk 32 doelpunten tegen, maar maakte er ook 28. Girona scoort lastiger (achttien stuks), maar hoeft met twintig tegendoelpunten ook minder vaak de bal uit het net te vissen. Girona speelde bovendien al zeven keer gelijk in zeventien wedstrijden. We zetten om deze redenen in op een gelijkspel voor de wedstrijd van vrijdagavond.

Voorspelling 51: Ross County wint van Morton
Uitslag: 1-0 voor Morton

Greenock Morton – Ross County
Competitie: Schotse Championship
Datum en tijdstip: vrijdag 4 januari; 20:45 uur
Locatie: Cappielow, Greenock

Waarom wedden op winst voor Ross County

Na zes jaar in de Schotse Premier League degradeerde Ross County vorig jaar omdat ze twaalfde en laatste werden. De club uit Dingwall doet het gezien hun eerste plek in de Schotse Championship dit jaar weer uitstekend. Met 39 punten uit negentien duels en slechts twee verloren wedstrijden gaan ze soeverein aan de leiding. Morton speelde in het seizoen 1987-88 voor het laatst in de Premier League en heeft sindsdien zelfs enkele seizoenen op het derde en vierde niveau in Schotland gevoetbald.

Op eigenlijk alle gebieden is Ross County op papier de favoriet. Ze scoren meer en incasseren minder dan Morton, ze hebben meer wedstrijden gewonnen dit jaar en zijn beter buiten huis dan Morton thuis is. Ross County heeft daarnaast geen van de laatste zeven wedstrijden verloren. Onderling zijn de cijfers ook in het voordeel van de koploper. De laatste elf ontmoetingen won Ross County er vier en werd het vijf keer gelijk. Eerder dit seizoen won Ross County met maar liefst 5-0 van Morton. We zetten daarom in op winst voor de club uit Dingwall.

Voorspelling 50: Tottenham wint van Tranmere
Uitslag: 0-7 voor Tottenham

Tranmere Rovers F.C. – Tottenham Hotspur
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: vrijdag 4 januari; 20:45 uur
Locatie: Prenton Park, Birkenhead

Waarom wedden op winst voor Tottenham

De vele wedstrijden in de FA Cup van dit weekend worden op vrijdag voorafgegaan door de ontmoeting tussen Tranmere Rovers en Tottenham Hotspur. Voor de voetbalvolgers heeft Tottenham weinig introductie nodig. De Spurs uit Londen zijn de laatste twintig jaar uitgegroeid tot een uitdager voor de topclubs in de Premier League. Dit jaar maken ze samen met Liverpool en Manchester City de meeste kans op de titel. Tranmere Rovers is uiteraard wat minder indrukwekkend. De club uit Birkenhead speelt in de League Two, het vierde profniveau in Engeland. Vorig jaar speelden ze bovendien nog op amateurniveau in de National League. In de League Two staat Tranmere momenteel negende na 26 speelronden.

Natuurlijk is Tottenham op papier alleen al door de competitie waar ze in spelen de grote favoriet. Hier komt nog eens bij dat Tottenham nog nooit van Tranmere Rovers verloor in acht eerdere ontmoetingen. Bijzonder is dat Tottenham Tranmere in 1952-53 al eens trof in de FA Cup. Toen wonnen de Spurs met 9-1 over twee wedstrijden. In de FA Cup in het seizoen 2001-02 werd het 4-0 voor Tottenham. Tel daar nog eens bij op dat Tranmere maar drie van zijn laatste tien wedstrijden wist te winnen en het mag duidelijk zijn dat Tottenham de torenhoge favoriet is.

Voorspelling 49: Espanyol wint van Leganes
Uitslag: 1-0 voor Espanyol

Espanyol – Leganes
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: vrijdag 4 januari; 21:00 uur
Locatie: RCDE Stadium, Barcelona

Waarom wedden op winst voor Espanyol

Espanyol is in de schaduw van Barcelona de tweede club uit de gelijknamige stad. In La Liga staat het team momenteel op een matige veertiende plek. Dit is echter nog een stukje boven Leganes die het met een zestiende positie moet doen. Het verschil in punten is minimaal en ook qua aantal doelpunten gemaakt en geïncasseerd ontlopen de teams elkaar weinig dit seizoen. De laatste vier onderlinge wedstrijden wonnen beide clubs twee keer.

Espanyol is niet in allerbeste vorm. De laatste zes wedstrijden in La Liga gingen verloren. Daarvoor waren ze een stuk beter bezig dan Leganes. Deze club zat juist in een betere fase vlak voor de winterstop en verloor al zes wedstrijden op rij niet. Voor die reeks stond de club vrijwel onderaan in La Liga. Wij denken dat de winterstop ervoor heeft gezorgd dat de negatieve spiraal bij Espanyol is doorbroken en ze weer met nieuw elan aan de tweede seizoenshelft beginnen. Bovendien is de thuisvorm van Espanyol een belangrijk aspect waarom we kiezen voor winst van de club uit Barcelona. In het eigen stadion won Espanyol vijf van de acht wedstrijden terwijl Leganes in uitwedstrijden maar één keer wist te winnen dit seizoen. We wedden daarom op winst voor Espanyol.

Voorspelling 48: Manchester City wint van Liverpool
Uitslag: 2-1 voor Manchester City

Manchester City – Liverpool
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: donderdag 3 januari; 21:00 uur
Locatie: Etihad Stadium, Manchester

Waarom wedden op winst voor Manchester City

Veel voetballiefhebbers over de hele wereld kijken al weken uit naar de ontmoeting tussen Liverpool en Manchester City in de Premier League. Het is de wedstrijd tussen de twee belangrijkste titelkandidaten dit seizoen en bovendien een clash tussen toptrainers Klopp en Guardiola. Liverpool is de enige ploeg die dit seizoen nog ongeslagen is in de Premier League. Met zeventien gewonnen duels en drie gelijke spelen hebben ze zeven punten meer dan Manchester City. City ging namelijk eind december verrassend onderuit tegen zowel Crystal Palace als Leicester City. Tegen Southampton werd er vorige week ‘gewoon’ weer gewonnen.

Dat we kiezen om te wedden op winst voor Manchester City komt vooral door de resultaten uit het verleden. Liverpool heeft namelijk maar één van de negen laatste wedstrijden tegen City in het Etihad Stadium gewonnen. Liverpool incasseerde twintig doelpunten in deze negen duels. Bovendien heeft Guardiola in zijn hele carrière nog nooit twee thuiswedstrijden op rij verloren. Manchester City weet daarnaast als geen ander hoe het is om voor de titel te spelen, terwijl de druk bij Liverpool hoger zal zijn omdat ze meer te verliezen hebben. Hoewel deze wedstrijd alle kanten op kan gaan en hopelijk bijzonder spannend zal zijn gokken wij dat Manchester City nipt aan het langste eind trekt.

Voorspelling 47: Sporting wint van Belenenses
Uitslag: 2-1 voor Sporting

Sporting Club de Portugal – Belenenses
Competitie: Primeira Liga
Datum en tijdstip: donderdag 3 januari; 19:00 uur
Locatie: Estádio José Alvalade, Lissabon

Waarom wedden op winst voor Sporting

Sporting doet in Portugal geregeld mee in de bovenste regionen van de Primeira Liga. Dit seizoen draaide het lange tijd niet en zodoende staat de club, met de Nederlandse spits Bas Dost in de gelederen, slechts op een vierde plek in de competitie. De kans is wel aanwezig dat ze met winst op Belenenses donderdagavond opschuiven naar plek twee, achter rivaal FC Porto. De opleving van Sporting heeft vooral te maken met de aanstelling van trainer Marcel Keizer. Sinds de Nederlander op de bank zit bij de club uit Lissabon hebben ze nog maar één van de twaalf wedstrijden verloren.

In de competitie doet Belenenses het wat minder dan Sporting, maar alsnog boven verwachting. De stadsgenoot van Sporting staat achtste met 22 punten uit veertien duels en kan bij winst zelfs stijgen naar een gedeelde vijfde plek. Wij denken echter dat dit niet gaat gebeuren. In de laatste vier onderlinge duels won Sporting namelijk twee keer en werd het twee keer gelijk. Daarnaast scoorde Sporting in hun laatste negen wedstrijden maar liefst 34 (!) keer. In de laatste tien wedstrijden heeft Sporting niet gelijkgespeeld. Door al deze statistieken zetten we in op winst voor de thuisploeg.

Voorspelling 46: Porto wint van Aves
Uitslag: 0-1 voor Porto 

Desportivo das Aves – FC Porto
Competitie: Primeira Liga
Datum en tijdstip: donderdag 3 januari; 21:15 uur
Locatie: Estádio do CD Aves, Vila das Aves

Waarom wedden op winst voor Porto

FC Porto is met 32 landstitels op Benfica na de meest succesvolle voetbalclub van Portugal. De regerend kampioen staat dit seizoen na veertien wedstrijden bovendien weer op de eerste plek. Het verschil met de kleine club Aves is op papier dan ook vrij groot. Aves staat slechts vijftiende en heeft maar drie wedstrijden gewonnen, tegenover de twaalf overwinningen van Porto. Het verschil in tegendoelpunten is ook behoorlijk groot. Porto incasseerde slechts negen stuks en Aves moest maar liefst 28 keer de bal uit het net vissen.

Porto is logischerwijs de favoriet voor het duel van donderdagavond. Dit is nog eens versterkt door het feit dat Aves de laatste drie onderlinge duels niet heeft gewonnen. Ook won Aves maar één van hun zes laatst gespeelde wedstrijden. Porto won juist vijftien wedstrijden op rij in alle competities waaraan ze meedoen. Aves heeft elf wedstrijden op rij minimaal één doelpunt gemaakt en FC Porto twaalf wedstrijden op rij. Dat er wat goals gaan vallen lijkt hierdoor in ieder geval vast te staan. Dat de score vervolgens in het voordeel van Porto uit zal vallen is onze verwachting en daar zetten we dan ook op in.

Voorspelling 45: Real Madrid wint van Villarreal
Uitslag: 2-2 gelijkspel

Villarreal – Real Madrid
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: donderdag 3 januari; 21:30 uur
Locatie: El Madrigal, Villarreal

Waarom wedden op winst voor Real Madrid

Onder andere door het vertrek van superster Cristiano Ronaldo is Real Madrid niet zo dominant als ze in eerdere seizoenen wel zijn geweest. Real staat slechts vierde met al vijf verloren wedstrijden in zestien duels. Eeuwige concurrent Barcelona heeft, met een wedstrijd meer gespeeld, acht punten meer. Vooral het aantal gemaakte goals van Real Madrid valt tegen. In zestien wedstrijden vonden ze maar 24 keer het net en vergeleken met de 48(!) goals van Barcelona is dit erg weinig. De malaise bij Villarreal is daarentegen nog een stuk groter. Normaliter doen ze in de subtop mee, maar dit jaar staan ze tot nu toe op een beschamende achttiende plek. Maar drie van de zestien gespeelde wedstrijden wisten ze te winnen.

Dat Real de favoriet is voor de wedstrijd van donderdagavond komt ook door de onderlinge resultaten. De laatste veertien ontmoetingen won Real zeven keer en werd het vijf keer gelijk. Real verloor daarnaast maar één van zijn laatste acht wedstrijden en wist eind december nog het WK voor clubteams winnend af te sluiten. Villarreal won in de laatste twaalf wedstrijden maar drie keer. In eigen stadion wonnen ze dit jaar nog maar één duel en hoewel Real het matig doet in uitwedstrijden zijn ze veruit de favoriet voor deze ontmoetingen en zetten we dus in op winst voor de Madrilenen.

Voorspelling 44: Bournemouth en Watford spelen gelijk
Uitslag: 3-3 gelijkspel

Bournemouth – Watford
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 2 januari; 20:45 uur
Locatie: Vitality Stadium, Bournemouth

Waarom wedden op een gelijkspel

Watford doet het met een voorlopige negende plek dit seizoen prima. Ook Bournemouth mag gezien de twaalfde positie op de ranglijst niet klagen. Qua puntentotaal verschillen de beide teams maar twee punten. In de decembermaand heeft Bournemouth het erg lastig gehad en maar twee van de acht gespeelde wedstrijden gewonnen terwijl de andere zes werden verloren. Kanttekening hierbij is dat de tegenstanders van Bournemouth ook wel bijzonder zwaar waren. Ze speelden tegen alle teams behalve Arsenal uit de top zes van de Premier League. Watford doet het met twee overwinningen in de zeven duels in december overigens ook niet fantastisch.

Onderling doen de teams op papier weinig voor elkaar onder. De laatste twaalf ontmoetingen won Bournemouth twee keer, Watford drie keer en werd het zeven keer gelijk. Dit is direct één van de hoofdredenen waarom we bij dit duel op een gelijkspel inzetten. Maar liefst vijf van de laatste zeven ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Doordat de teams elkaar in de competitie slechts twee punten ontlopen voorspellen we dat ze ongeveer even sterk zijn. Voor woensdagavond lijkt wedden op een gelijkspel bij deze wedstrijd, zeker ook door de hoge quoteringen, de beste keuze.

Voorspelling 43: Chelsea wint van Southampton
Uitslag: 0-0 gelijkspel

Chelsea – Southampton
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 2 januari; 20:45 uur
Locatie: Stamford Bridge, Londen

Waarom wedden op winst voor Chelsea

Chelsea staat vierde in de Premier League terwijl Southampton het met een zeer matige zeventiende positie moet doen. De Saints hebben dit seizoen hun trainer al ontslagen, maar ook onder de nieuwe coach Hasenhüttl wil het niet echt vlotten. In december verloor Southampton vier van de zeven duels. De 3-2 overwinning op Arsenal was wel een behoorlijke opsteker. Chelsea speelde in december maar liefst negen wedstrijden en verloor hiervan slechts twee, terwijl zes duels werden gewonnen. Hoewel koploper Liverpool al elf punten meer heeft dan Chelsea kunnen de Londenaren zeker nog een rol gaan spelen in de strijd om de bovenste plekken.

In de wedstrijd van woensdag is Chelsea op papier de grote favoriet. Dit komt niet alleen door de posities op de ranglijst van beide ploegen, maar vooral omdat Chelsea de laatste zeven ontmoetingen met Southampton heeft gewonnen. Southampton won daarnaast maar drie van de laatste negentien keer dat ze op Stamford Bridge speelden. Daar komt nog bij dat dit hele seizoen Chelsea nog maar één keer in eigen huis heeft verloren in de Premier League. We wedden logischerwijs bij dit duel op winst voor Chelsea.

Voorspelling 42: Wolves en Crystal Palace spelen gelijk
Uitslag: 0-2 voor Crystal Palace

Wolverhampton Wanderers – Crystal Palace
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 2 januar; 20:45 uur
Locatie: Molineux Stadium, Wolverhampton

Waarom wedden op een gelijkspel

Wolves staat achtste en Crystal Palace staat veertiende in de Premier League na twintig speelronden. Voor Wolves is dit boven verwachting, terwijl Palace de matige prestaties van de afgelopen jaren doorzet en degradatie moet zien te voorkomen. Palace begint echter wel degelijk beter in vorm te raken de afgelopen wedstrijden. In december verloren ze maar drie van de zeven duels en wonnen ze er ook drie. Bij de Wolves is de vorm er met vier overwinningen in de laatste zes wedstrijden ook zeker.

Opvallend genoeg voor Wolves pakken ze de meeste punten in uitwedstrijden. In het eigen stadion in Wolverhampton werden maar vier van de tien duels gewonnen en ook vier verloren. Palace is juist in uitwedstrijden een stukje beter. Daar komt nog bij dat de clubs elkaar eerder dit seizoen maar weinig ontliepen. In het stadion van Palace werd het toen 0-1 voor Wolves. Door de vorm bij beide ploegen en het feit dat ze beide lastig tot scoren komen verwachten voor dit duel een klein gelijkspelletje.

Voorspelling 41: Manchester United wint van Newcastle
Uitslag: 0-2 voor Manchester United

Newcastle United – Manchester United
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 2 januari; 21:00 uur
Locatie: St. James’ Park, Newcastle

Waarom wedden op winst voor Manchester United

Tot en met het ontslag van trainer Mourinho was Manchester United bezig met een draak van een seizoen. Het voetbal was niet om aan te zien en er werd relatief vaak verloren wanneer gekeken wordt naar het budget van het team uit Manchester. Nu Solskjaer als interim het roer heeft overgenomen is het speelplezier terug en bruist het team van energie en geldingsdrang. Vooral de opleving van middenvelder Pogba is symptomatisch. De aankoop van 100 miljoen speelt weer zoals in zijn beste dagen en scoorde maar liefst twee keer tegen Bournemouth afgelopen zondag.

Newcastle heeft het lastig dit jaar. Ze staan nu vijftiende en daarmee net boven de degradatiezone, maar zullen hier dit jaar nog tegen moeten strijden. In december wonnen ze maar één van hun zeven wedstrijden, maar er werden ook slechts drie duels verloren. Tegen clubs uit de top zes van de Premier League hebben ze dit seizoen echter nog geen punt gepakt. De onderlinge statistieken zijn niet overduidelijk in het voordeel van Manchester, maar dit komt vooral omdat Newcastle tot enkele jaren geleden een stabiele subtopper was en tegenwoordig een degradatiekandidaat. Tel daarbij op dat Manchester United maar liefst twaalf doelpunten heeft gemaakt in de laatste drie wedstrijden en Newcastle dit hele seizoen nog maar vijftien keer het net heeft gevonden en inzetten op Manchester United is de enige logische keuze.

Voorspelling 40: gelijkspel Nottingham Forest en Leeds
Uitslag: 4-2 voor Nottingham Forest

Nottingham Forest – Leeds United
Competitie: Championship
Datum en tijdstip: dinsdag 1 januari; 16:00 uur
Locatie: City Ground, Nottingham

Waarom wedden op een gelijkspel

Leeds United is de trotse koploper van de Championship op dit moment. Na 25 speelronden hebben ze 51 punten vergaard en dit zijn er drie meer dan Norwich City. In de top van de competitie is het nog vrij close. Tussen de nummer zes en de nummer één zit namelijk minder dan tien punten verschil. Leeds is dan ook zeker niet zo dominant als misschien verwacht mag worden van een koploper. Ze hebben al zes wedstrijden gelijkgespeeld en vier keer verloren dit seizoen in de Championship.

Dat is een statistiek waar de nummer tien, Nottingham Forest, zich aan vast zal houden. Zeker gezien het feit dat het de laatste twee onderlinge duels een gelijkspel werd. Nottingham heeft bovendien ook nog maar vijf wedstrijden verloren en staat vooral door de twaalf (!) gelijke spelen in 25 duels op een magere tiende stek. De laatste twee wedstrijden tussen Forest en Leeds werd het gelijk en in de laatste zeventien ontmoetingen was dit zes keer het geval. Hoewel Nottingham Forest geen van zijn laatste vijf duels heeft gewonnen zetten we in op een gelijkspel wanneer de koploper dinsdag op bezoek komt.

Voorspelling 39: gelijkspel Aston Villa en QPR
Uitslag: 2-2 gelijkspel

Aston Villa – Queens Park Rangers
Competitie: Championship
Datum en tijdstip: dinsdag 1 januari; 16:00 uur
Locatie: Villa Park, Birmingham

Waarom wedden op een gelijkspel

In de stand op de ranglijst ontlopen QPR en Aston Villa elkaar vrijwel niks. QPR staat achtste met 38 punten uit 25 wedstrijden en Villa staat negende met 37 punten. Wat wel opvalt is het verschil in resultaten. QPR verloor al negen wedstrijden, maar won er ook elf. Villa verloor er maar zes, maar speelde maar liefst tien keer gelijk en staat hierdoor alsnog lager op de ranglijst dan QPR. Dit hoge aantal gelijke spelen is ook direct één van de redenen waarom we daar op inzetten bij dit duel.

Dit wordt versterkt door het feit dat de stand in onderlinge duels vrijwel gelijk is. Van de laatste tien wedstrijden won Villa er vier, QPR drie en werd het vier keer gelijk. In de laatste ontmoeting in oktober 2018 was QPR met slechts 1-0 te sterk voor Villa. Villa speelde daarnaast maar liefst vier keer gelijk in hun laatste zeven wedstrijden en verloor al acht wedstrijden op rij niet op nieuwjaarsdag. Door al deze feiten zetten we in op een gelijkspel op de eerste dag van 2019 tussen Villa en QPR.

Voorspelling 38: Arsenal wint van Fulham
Uitslag: 4-1 voor Arsenal

Arsenal – Fulham
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: dinsdag 1 januari; 16:00 uur
Locatie: Emirates Stadium, Londen

Waarom wedden op winst voor Arsenal

Arsenal staat vijfde in de Premier League, terwijl we Fulham met veertien punten uit twintig wedstrijden op de negentiende en dus een-na-laatste plek terugvinden. Het doelsaldo van -25 van Fulham is bovendien niet iets om over naar huis te schrijven. Arsenal doet het met +12 op dat gebied een stuk beter. Wat ons verder versterkt in de keuze om in te zetten op winst voor Arsenal is de onderlinge geschiedenis. Arsenal heeft namelijk thuis nog nooit verloren van Fulham. Van de 28 gespeelde thuiswedstrijden won Arsenal er 23 en werd het vijf keer gelijk. Bovendien won Fulham maar één van de laatste twaalf onderlinge duels in de Premier League. Dit was alweer in 2012.

Fulham is dit seizoen in uitwedstrijden erg matig. Acht van de tien duels buiten het eigen stadion werden verloren en de andere twee resulteerden in een gelijkspel. Arsenal is juist thuis uitstekend dit jaar. Slechts één van de tien wedstrijden in eigen stadion hebben ze verloren en twee keer werd het gelijk. Hoewel Arsenal een flinke klap kreeg door de 5-1 nederlaag tegen Liverpool van afgelopen week, en ze gezien de drie nederlagen in de laatste vijf duels niet in de allerbeste vorm verkeren, zijn ze alsnog veruit de favoriet om 1 januari in eigen huis van Fulham te winnen.

Voorspelling 37: Tottenham wint van Cardiff
Uitslag: 0-3 voor Tottenham

Cardiff City – Tottenham Hotspur
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: dinsdag 1 januari; 18:30 uur
Locatie: Cardiff City Stadium, Cardiff

Waarom wedden op winst voor Tottenham

Tottenham is bezig met een uitstekend seizoen. Het team verloor weliswaar al vijf keer, maar de andere vijftien wedstrijden werden gewonnen. Met 45 punten staan ze momenteel derde achter Liverpool en Manchester City. Cardiff doet het voor een promovendus naar behoren. Ze staan zestiende en dus buiten de gevarenzone. Bovendien wonnen ze twee van hun laatste vijf duels en wisten ze thuis vier van de tien wedstrijden te winnen. Opvallend genoeg is Tottenham van alle Premier League ploegen het beste in uitwedstrijden. Ze wonnen negen van de elf duels buiten het eigen stadion.

Eén van de statistieken waardoor we Tottenham als favoriet zien voor dit duel is het aantal gemaakte doelpunten. Met negentien stuks in twintig wedstrijden is dit bij Cardiff problematisch, terwijl Tottenham met 43 doelpunten wel gemakkelijk scoort. In de Premier League verloor Cardiff bovendien alle drie de laatste ontmoetingen met Tottenham. In 1961 verloor Tottenham voor het laatst van de club uit Wales. Tel daar bij op dat Tottenham maar één van zijn laatste acht duels heeft verloren en maar liefst twaalf doelpunten maakte in de laatste drie wedstrijden en wedden op winst voor de Londenaren lijkt de beste keuze.

Voorspelling 36: Chelsea wint van Crystal Palace
Uitslag: 0-1 voor Chelsea

Crystal Palace – Chelsea
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 30 december; 13:00 uur
Locatie: Selhurst Park, Londen.

Waarom wedden op winst voor Chelsea

Chelsea staat na 19 wedstrijden vierde in de Premier League en lijkt dit seizoen ook in die regionen te gaan eindigen. Het team onder leiding van coach Sarri is namelijk net wat te wisselvallig om mee te draaien in de absolute top, maar is wel duidelijk te sterk voor veel van de andere Premier League clubs. Crystal Palace staat momenteel veertiende en is ook behoorlijk wisselvallig. Eerder dit seizoen werd er zeven wedstrijden op rij niet gewonnen in de competitie, maar de laatste drie duels pakten ze vervolgens zeven punten en werd bovendien Manchester City verslagen.

Chelsea verloor maar één van zijn laatste vijf duels terwijl dit voor Crystal Palace twee van de laatste vijf is. Opvallend is het dat de voorgaande twaalf onderlinge duels geen enkele keer gelijk werd tussen Chelsea en Palace. De laatste keer dat Palace won van Chelsea was in oktober 2017 in eigen huis. De laatste twee keer won Chelsea met 2-1 en 3-1. Omdat Crystal Palace met een aardige reeks bezig is de laatste weken zijn de quoteringen voor winst voor Chelsea vrij gunstig. Dit terwijl de Blues uit Londen op papier aanzienlijk sterker zijn. Daarom zetten we in op winst voor Chelsea.

Voorspelling 35: West Ham wint van Burnley
Uitslag: 2-0 voor Burnley

Burnley FC – West Ham United
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 30 december; 15:15 uur
Locatie: Turf Moor, Burnley

Waarom wedden op winst voor West Ham

West Ham staat elfde in de competitie met 27 punten terwijl Burnley met twaalf punten onderaan bungelt. Van de laatste vijf wedstrijden verloor Burnley er vier en won het er één. West Ham won juist vijf van zijn laatste zes duels en verloor alleen op 22 december van Watford. West Ham pakt bovendien zowel in thuisduels als in uitwedstrijden ongeveer evenveel punten. Dit terwijl Burnley maar twee keer heeft gewonnen in eigen huis en maar liefst zes nederlagen heeft moeten incasseren.

Van de voorgaande elf onderlinge duels won Burnley er twee. Twee keer werd het gelijk en zeven keer won West Ham. In november van dit jaar was de laatste ontmoeting en West Ham was toen overtuigend, met 4-0, te sterk voor het team van trainer Dyce. Beide teams speelden nog maar drie van de negentien duels in de Premier League gelijk. Hoewel West Ham niet bijzonder veel scoort is Burnley de ploeg met, op Fulham na, het slechtste doelsaldo en meeste tegendoelpunten. Door al deze cijfers voorspellen we dat West Ham wint van Burnley zondagmiddag.

Voorspelling 34: Manchester City wint van Southampton
Uitslag: 1-3 voor Manchester City

Southampton – Manchester City
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 30 december; 15:15 uur\
Locatie: St Mary’s Stadium, Southampton

Waarom wedden op winst voor Manchester City

Lange tijd leek de Premier League af te stevenen op een bijzonder spannende strijd tussen Liverpool en Manchester City voor de titel. In de overvolle decembermaand is Manchester City echter voorlopig de aansluiting met de Reds uit Liverpool verloren. Er werd in december even vaak verloren door het team van Guardiola als in de voorgaande 70 (!) wedstrijden. De verliespartijen tegen Crystal Palace en Leicester City zullen hard zijn aangekomen bij City. Southampton is dit seizoen zichzelf niet. De club staat slechts zeventiende met vijftien punten. Van de laatste zeventien duels wonnen ze er maar twee. Deze beide overwinningen waren wel in deze maand.

Voor City zal Southampton een prima tegenstander zijn om de vorm weer terug te vinden. De laatste elf onderlinge wedstrijden won Southampton maar één keer. De laatste vier onderlinge wedstrijden werd het bovendien opgeteld maar liefst 12-2. De laatste keer dat City drie wedstrijden op rij verloor in de Premier League was in maart 2016 en mede daarom lijkt de kans erg klein dat ze zondag weer verliezen. Wij zetten in op herstel voor het team van Guardialo en wedden op winst voor Manchester City.

Voorspelling 33: Manchester United wint van Bournemouth
Uitslag: 4-1 voor Manchester United

Manchester United – Bournemouth
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zondag 30 december; 17:30 uur
Locatie: Old Trafford, Manchester

Waarom wedden op winst Manchester United

Nu trainer Mourinho is ontslagen lijkt de druk van de ketel bij Manchester United. Het team speelt onder leiding van Solskjaer met nieuw elan en weet weer creatief en opportunistisch te voetballen. Hoewel Man United alsnog maar zesde staat in de Premier League scoorden ze acht keer in de laatste twee wedstrijden en incasseerden ze maar twee doelpunten. Dit is aanzienlijk beter dan Bournemouth die maar één van hun laatste vijf duels wist te winnen en bovendien twaalf doelpunten tegen kreeg en er maar twee maakte in deze wedstrijden.

Bournemouth staat weliswaar nog respectabel twaalfde in de Premier League, maar dit komt vooral door hun sterke beginperiode. Van de laatste negen wedstrijden in de competitie verloren ze er zeven. De onderlinge resultaten zijn ook in het voordeel van Manchester United. De laatste zes onderlinge wedstrijden won Manchester er vijf en werd het één keer gelijk. Hoewel Bournemouth in thuiswedstrijden wel beter is dan in uitduels voorspellen we door de hier genoemde statistieken dat Manchester United gaat winnen zondag.

Voorspelling 32: Wolves wint van Fulham
Uitslag: 1-1

Fulham – Wolverhampton Wanderers
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 26 december; 13:30 uur
Locatie: Craven Cottage, Londen

Waarom wedden op winst voor Wolverhampton

In de Engelse Premier League gaan de wedstrijden gewoon door in de kerstperiode. Ook Fulham en Wolverhampton zullen flink aan de bak moeten op tweede kerstdag of Boxing Day zoals ze het in Engeland noemen. De Wolves doen het prima dit seizoen en spelen vooral ook aantrekkelijk voetbal met veel creatieve spelers. De tiende plek is een goede reflectie van hun prestaties. Voor Fulham gaat het tegenovergestelde op. De Londenaren doen het erg matig en staan twintigste en dus laatste in de competitie. Met slechts tien punten uit achttien duels en slechts twee overwinningen lijkt Fulham op de weg terug naar de Championship.

Dat we voorspellen dat Wolves wint van Fulham komt niet alleen door de stand op de ranglijst. Fulham heeft namelijk ook maar één keer van Wolverhampton gewonnen in de laatste tien onderlinge ontmoetingen. Wolves won daarnaast zes van de laatste acht van deze wedstrijden. Een kanttekening is wel dat Wolves nog nooit van Fulham heeft gewonnen op Craven Cottage in de Premier League. In de Championship lukte dit echter wel. Hoewel Wolves lastig tot scoren komt heeft Fulham met 42 tegendoelpunten veruit de slechtste defensie van de Premier League en daarom zetten we in op winst voor Wolverhampton woensdag.

Voorspelling 31: Burnley en Everton spelen gelijk
Uitslag: 1-5 voor Everton

Burnley – Everton
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 26 december; 16:00 uur
Locatie: Turf Moor, Burnley

Waarom wedden op een gelijkspel

Hoewel Burnley maar achttiende staat en Everton elfde denken wij dat dit duel een gelijkspel gaat opleveren. Dit komt vooral door de onderlinge resultaten van de laatste tijd. Burnley won drie van de vier laatste ontmoetingen tussen de clubs. In 2014 wist Everton voor het laatst te winnen op Turf Moor. In de Premier League wacht Everton nu al vijf duels op een overwinning en de vorm is dus ver te zoeken bij de club uit Liverpool.

Burnley is daarentegen ook niet bepaald in beste doen. De laatste elf duels wisten ze maar één keer te winnen. Everton is in uitwedstrijden ook niet al te best dit jaar. Ze wonnen slechts één uitduel en speelden drie van de tien keer gelijk. Tel daarbij op dat Burnley is eigen huis net wat meer kan en de beide clubs lijken op papier af te stevenen op een gelijkspel. Dit vooral omdat ze beide niet het vermogen hebben om het verschil te maken.

Voorspelling 30: Manchester City wint van Leicester
Uitslag: 2-1 voor Leicester City

Leicester – Manchester City
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 26 december; 16:00 uur
Locatie: King Power Stadium

Waarom wedden op winst voor Manchester City

Manchester City verloor zeer verrassend bij Crystal Palace in de vorige speelronde in de Premier League. De Blues uit Manchester hebben hierdoor op een achterstand van vier punten op koploper Liverpool. Reden tot paniek is er nog niet. Het team van Guardiola laat bij vlagen oogstrelend voetbal zien en met maar liefst 50 gemaakte doelpunten in achttien wedstrijden zijn er genoeg positieve punten om aan vast te houden.

Met Leicester gaat het weliswaar niet super, maar ook zeker niet slecht. De Foxes staan negende en het team won knap van Chelsea de laatste speelronde. Op 18 december wisten ze Manchester City in de Carabao Cup op een gelijkspel te houden en verloren ze pas na penalty’s. Winnen van Manchester City is weer een ander verhaal voor Leicester. In de Premier League verloren ze de laatste vijf onderlinge ontmoetingen. Bovendien werden maar twee van de laatste zestien ontmoetingen door Leicester gewonnen. Leicester is vooral in eigen huis niet zo sterk dit seizoen en scoorde nog maar 22 doelpunten in totaal in de Premier League. Wij denken daarom dat Manchester City dit duel gaat winnen.

Voorspelling 29: Chelsea wint van Watford
Uitslag: 1-2 voor Chelsea

Watford – Chelsea
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: woensdag 26 december; 20:30 uur
Locatie: Vicarage Road, Watford

Waarom wedden op winst voor Chelsea

Chelsea staat vierde in de Premier League en Watford staat op de zevende plek. Dit lijkt op papier daarom misschien een redelijk gelijkwaardig duel te worden. Het verschil is punten is echter wel degelijk groot tussen de teams. Chelsea heeft maar liefst tien punten meer uit de achttien gespeelde duels en is dus een stuk beter deze eerste helft van het seizoen. Tel daarbij op dat het doelsaldo van Chelsea +20 is en Watford op 0 staat en het aanwijzen van Chelsea als favoriet voor het onderlinge duel is logisch.

Dat Chelsea de laatste speelronde pijnlijk verloor van Leicester doet daar weinig aan af. De Londenaren wonnen namelijk drie van hun laatste vijf duels en speelden daarnaast nog één keer gelijk. Het team van trainer Sarri is stug en lastig te verslaan, maar scoort iets te weinig om echt aan de top van de competitie te staan. Toch zijn ze op papier aanzienlijk beter dan Watford, dat in eigen huis ook nog eens vier van de negen duels verloor. Wij zetten daarom in op winst voor Chelsea.

Voorspelling 28: Arsenal wint van Burnley
Uitslag: 3-1 voor Arsenal

Arsenal – Burnley
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 22 december; 13:30 uur
Locatie: Emirates Stadium, Londen

Waarom wedden op winst voor Arsenal

De hectiek in het Engelse voetbal in de overvolle decembermaand gaat gestaag door. Zaterdag moet Arsenal het in het eigen stadion opnemen tegen Burnley. Voor beide ploegen kan dit duel een kantelpunt betekenen en een grote impact hebben op de rest van het seizoen. Arsenal dreigt bij een verliespartij de aansluiting met de top vier (Man City, Liverpool, Chelsea en Tottenham) te missen, terwijl Burnley bij verlies nog steviger in de degradatiezone terecht komt.

Arsenal was bezig aan een enorm indrukkende reeks. Van 25 augustus tot en met 13 december verloren de Gunners geen enkele van de 22 gespeelde wedstrijden. Op 16 december kwam hier tegen Southampton verandering in en vervolgens werd deze week met 0-2 van aartsrivaal Tottenham verloren in het eigen stadion. Burnley steekt echter met slechts één overwinning in de laatste tien duels niet bepaald in een betere vorm. Daar komt nog eens bij dat Burnley de laatste tien onderlinge duels niet wist te winnen van Arsenal en het slechts één keer gelijk werd. In de laatste vier duels is de totale score 12-3. Dit alles geeft ons genoeg redenen om in te zetten op winst voor Arsenal en erop te wedden dat de Gunners de aansluiting met de top blijven houden.

Voorspelling 27: West Ham en Watford spelen gelijk
Uitslag: 0-2 voor Watford

West Ham United – Watford
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 22 december; 16:00 uur
Locatie: London Stadium, Londen

Waarom wedden op een gelijkspel

Dit seizoen ontlopen West Ham en Watford elkaar maar bijzonder weinig. Beide teams hebben 24 punten uit zeventien duels (overigens ook evenveel als Everton) en beide teams hebben 25 doelpunten tegen gekregen. Doordat West Ham twee keer vaker heeft gescoord dan Watford staan de Hammers op de negende plek en Watford op de tiende plek in de Premier League op dit moment.

Het duel van zaterdag is op papier dus tussen twee teams die gelijkwaardig zijn. Ook de vijf laatste onderlinge wedstrijden bevestigen dit beeld. Beide teams wonnen twee keer en één keer werd het een gelijkspel. West Ham heeft de laatste vier wedstrijden op rij gewonnen en is dus in prima vorm. Watford won eveneens hun laatste wedstrijd in de Premier League. Daarvoor werd weliswaar enkele keren verloren, maar dit was tegen de topclubs in de competitie. Er zijn geen twee teams in de Premier League meer gelijkwaardig dan West Ham en Watford en daarom zetten we bij dit duel in op een gelijkspel.

Voorspelling 26: Chelsea wint van Leicester
Uitslag: 0-1 voor Leicester

Chelsea – Leicester City
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 22 december; 16:00 uur
Locatie: Stamford Bridge, Londen

Waarom wedden op winst voor Chelsea

Chelsea komt alweer voor de zevende keer in actie in december en dat trainer Sarri de boel goed op de rit heeft is duidelijk uit de recente resultaten. Van de zeven duels in december verloor Chelsea er maar één. Daarvoor wist Chelsea tussen 7 augustus en 24 november maar liefst zeventien duels ongeslagen te blijven. De vierde plek in de Premier League komt de Londenaren dan ook zeker toe. Bij Leicester gaat het iets minder, maar toch mogen ook hier de supporters niet klagen. De twaalfde plek is naar behoren en de laatste tien duels werd er maar twee keer verloren.

Zaterdag van Chelsea winnen zal een hele opgave worden voor Leicester City. In het eigen Stamford Bridge heeft Chelsea namelijk al twaalf duels op rij niet verloren in de Premier League. Bovendien verloor Chelsea maar één van laatste twaalf ontmoetingen in de Premier League met Leicester. Leicester scoort ook nog eens erg moeilijk de laatste tijd: maar twee keer in de laatste vier wedstrijden. Mede door deze cijfers kiezen we ervoor om in te zetten op winst voor thuisploeg Chelsea.

Voorspelling 25: Manchester United wint van Cardiff
Uitslag: 1-5 voor Manchester United

Manchester United – Cardiff
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 22 december; 18:30 uur
Locatie: Cardiff City Stadium, Cardiff

Waarom wedden op Manchester United

Bij Manchester United werd deze week trainer Mourinho op straat gezet. De Portugees had zijn krediet opgebruikt en mede door zijn conflict met middenvelder Pogba en de matige resultaten moet nu iemand anders het stokje overnemen. Ole Gunnar Solskjaer zal als legendarische oud-speler van de club in ieder geval genoeg steun krijgen in zijn begindagen. Vaak zien we ook een in ieder geval tijdelijke opleving bij een club als er een frisse wind door de club waait en een nieuwe trainer op de bank zit. Manchester staat ondanks de problemen nog op een zesde plek in de Premier League en dit is aanzienlijk hoger dan Cardiff dat het met een zestiende positie moet doen.

De onderlinge duels zijn duidelijk in het voordeel van United. De laatste twaalf ontmoetingen won Cardiff maar één keer van United. Hoewel Cardiff twee van zijn laatste vijf duels heeft gewonnen en Manchester United maar één is het toch onze verwachting dat United deze wedstrijd gaat winnen. De afgelopen drie duels scoorde United maar liefst zes keer en aangezien Cardiff maar zeventien doelpunten heeft gemaakt in alle zeventien Premier League duels is dit een behoorlijk overwicht. Wij zetten door al deze statistieken en door het nieuwe elan dat Solskjaer met zich meebrengt in op winst voor Manchester United zaterdag.

Voorspelling 24: Köln wint met -1 handicap
Uitslag: 2-3 voor Bochum

FC Köln – VFL Bochum
Competitie: 2. Bundesliga
Datum en tijdstip: vrijdag 21 december; 18:30 uur
Locatie: RheinEnergieStadion, Keulen

Waarom wedden op Köln met handicap -1

In de tweede Bundesliga in Duitsland staat 1. FC Köln op dit moment op een uitstekende tweede plek. Na vorig jaar te zijn gedegradeerd lijken ze nu goed op weg om weer naar de Bundesliga te promoveren. Voor Bochum is de achtste plek aardig, maar het team lijkt een plekje in de middenmoot niet te kunnen ontstijgen dit seizoen.

Het sterkste punt van Köln dit seizoen is het bizarre aantal doelpunten dat ze maken. Hamburger SV staat weliswaar eerste in de tweede Bundesliga, maar HSV heeft maar 24 doelpunten gemaakt, terwijl de teller bij Köln al op 45 stuks staat. Dit zijn er twintig meer dan de 25 doelpunten van Bochum dit seizoen. De laatste keer dat Bochum wist te winnen van Köln was bovendien alweer in 2013. Tel daarbij op dat Köln de laatste vijf duels met minimaal twee doelpunten verschil wist te winnen en inzetten op winst voor Köln met een -1 handicap is een logische keuze.

Voorspelling 23: Greuther Fürth wint van Sandhausen
Uitslag: 0-0

SV Sandhausen – SpVgg Greuther Fürth
Competitie: 2. Bundesliga
Datum en tijdstip: vrijdag 21 december; 18:30
Locatie: BWT-Stadion am Hardtwald, Sandhausen

Waarom wedden op winst Greuther Fürth

SV Sandhausen staat slechts zestiende in de tweede Bundesliga met twaalf punten uit zeventien duels. Slechts twee teams doen het tot nu toe slechter. Greuther Fürth is weliswaar ook geen hoogvlieger maar met een tiende plek en 23 punten uit zeventien duels doen ze het aanzienlijk beter. Het probleem van Greuther Fürth zit vooral achterin. Met 31 tegendoelpunten zijn ze de op één-na-slechtst verdedigende club in de 2. Bundesliga.

Sandhausen is opmerkelijk genoeg in thuiswedstrijden en uitwedstrijden precies even goed/slecht. In eigen stadion werden zes punten gepakt en daarbuiten ook. Dit terwijl Fürth in uitwedstrijden al tien punten heeft gepakt. Van de onderlinge twaalf wedstrijden wist Sandhausen er maar één te winnen. Vijf keer werd het gelijk en Fürth won zes duels. In september 2014 won Sandhausen voor het laatst van Fürth. Hoewel de uitclub maar één van zijn laatste vijf duels heeft gewonnen zijn ze alsnog de favoriet komende vrijdag. We zetten daarom in op winst voor Greuther Fürth.

Voorspelling 22: Meer dan 2,5 goals bij Girona – Getafe
Uitslag: 1-1

Girona – Getafe
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: vrijdag 21 december; 19:30 uur
Locatie: Estadi Montilivi, Girona

Waarom wedden op meer dan 2,5 goals

Getafe en Girona ontlopen elkaar maar weinig dit seizoen. Getafe staat met 24 punten uit zestien duels zevende in La Liga en Girona doet het met 21 punten op een tiende plek ook prima. Getafe heeft in de laatste zes uitwedstrijden steeds minimaal één doelpunt heeft gemaakt en scoorde de laatste vier duels maar liefst tien keer. Girona scoort gemiddeld elke thuiswedstrijd minimaal één keer. Daar komt nog eens bij dat de laatste ontmoeting tussen deze teams in 3-3 eindigde. Daarom kiezen we er bij dit duel voor om in te zetten op meer dan 2,5 doelpunten.

Voorspelling 21: Real Sociedad wint van Alaves
Uitslag: 0-1 voor Alaves

Real Sociedad – Alaves
Competitie: La Liga
Datum en tijdstip: vrijdag 21 december; 21:00 uur
Locatie: Anoeta Stadium, San Sebastián

Waarom wedden op winst voor Real Sociedad

In La Liga staat Alaves op een verrassende zesde plek met 25 punten uit zestien wedstrijden. Real Sociedad doet het met negentien punten en een vijftiende plek een stukje minder. In onderlinge duels is Real Sociedad historisch gezien in het voordeel. De laatste zeven ontmoetingen won Sociedad er vijf en de twee verliespartijen waren in het stadion van Alaves. In het Anoeta Stadium won Alaves in 2002 voor het laatst van Sociedad.

Daar komt bij dat Alaves voornamelijk zo hoog staat doordat de club het seizoen goed is begonnen. De laatste vijf duels wist Alaves niet meer te winnen. Dit terwijl Sociedad in hun laatste drie thuiswedstrijden steeds wist te scoren. Van de laatste negen duels verloor Sociedad er slechts drie en maar één hiervan was in het eigen stadion. Alaves won slechts één van zijn laatste zeven duels. Op basis van deze cijfers en de huidige vorm van de teams zetten we in op winst voor Sociedad op vrijdagavond.

Voorspelling 20: Dortmund wint van Gladbach
Uitslag: 2-1 voor Dortmund

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach
Competitie: Bundesliga
Datum en tijdstip: vrijdag 21 december; 20:30 uur
Locatie: Westfalenstadion, Dortmund

Waarom wedden op winst voor Dortmund

De topper in de Bundesliga deze week is het treffen tussen de nummer één, Borussia Dortmund, en de nummer twee, Borussia Mönchengladbach. Vooral de plek van Gladbach is erg verrassend. In het verleden wist deze club weliswaar vijf keer de Bundesliga te winnen, maar de laatste keer dat dit lukte was in het seizoen 1976-77. Vorig seizoen werd het team ‘slechts’ negende. Dit jaar loopt het prima bij Gladbach. Vooral Thorgan Hazard en Alassane Plea blinken uit met beiden negen doelpunten. In de Bundesliga verloor Gladbach maar drie van de zestien wedstrijden.

De enige club die het echter beter doet is nou net de tegenstander van vrijdagavond. Borussia Dortmund is na enkele mindere jaren weer terug aan de absolute top. Overwintering in de Champions League is een feit en in de Bundesliga werd pas één keer verloren. Wat verder opvalt is dat Dortmund thuis nog ongeslagen is en slechts één van de acht duels in eigen stadion gelijkspeelde. Ook Gladbach pakt de meeste punten thuis, maar is juist in uitwedstrijden een stuk zwakker. Sterker nog: al het puntenverlies van Gladbach was in uitwedstrijden terwijl thuis alle acht wedstrijden werden gewonnen. Tel daarbij op dat Dortmund de vorige acht onderlinge duels heeft gewonnen en de voorspelling voor winst voor Dortmund is een logische.

Voorspelling 19: Liverpool wint van Wolves
Uitslag: 0-2 voor Liverpool

Wolverhampton Wanderers – Liverpool
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: vrijdag 21 december; 21:00 uur
Locatie: Molineux Stadium, Wolverhampton

Waarom wedden op winst voor Liverpool

Liverpool is de trotse koploper in de Premier League en is in zeventien wedstrijden nog ongeslagen. Ze speelden bovendien maar drie keer gelijk. De ploeg van trainer Klopp lijkt voor het eerst sinds 1990 (!) weer de titel te kunnen pakken. De Wolves doen het uitstekend met een zevende plek in de Premier League. Zeker gezien het feit dat ze vorig jaar nog in de Championship speelden is dit een zeer knappe prestatie.

Liverpool won hun laatste vijf duels en scoorde maar liefst acht keer in de laatste drie wedstrijden. Daar komt bij dat Wolverhampton slechts één keer van Liverpool heeft gewonnen in de Premier League. Ook opvallend: Wolverhampton verloor de elf laatste Premier League duels die ze op vrijdagavond afwerkten. Hoewel Wolves de laatste drie wedstrijden heeft gewonnen is Liverpool normaliter een maatje te groot. Met slechts zeven tegendoelpunten in zeventien wedstrijden is het lastig om tegen ze te scoren en Wolves heeft juist maar negentien doelpunten gemaakt in deze zeventien duels. Daarom zetten we in op winst voor koploper Liverpool.

Voorspelling 18: Vitesse wint met -1 handicap
Uitslag: 1-2 voor Vitesse

Kozakken Boys – Vitesse
Competitie: KNVB Beker
Datum en tijdstip: donderdag 20 december; 18:30 uur
Locatie: Sportpark De Zwaaier, Werkendam

Waarom wedden op winst Vitesse met -1 handicap

In de KNVB Beker kunnen (semi-)amateurclubs nog al eens voor verrassingen zorgen. Dit jaar is Kozakken Boys een van de teams die een knappe prestatie heeft neergezet door de achtste finales te halen. Ze versloegen in de tweede ronde knap Almere City die in de Eerste Divisie uitkomen. Op papier is Vitesse helaas voor de Kozakken Boys een maatje te groot. Waar Kozakken Boys in de Tweede Divisie slechts twaalfde staat is Vitesse met een zesde plek in de Eredivisie bezig aan een prima seizoen.

De club van trainer Sloetski versloeg eenvoudig Volendam en Heracles in eerdere ronden van de KNVB Beker en treft nu met Kozakken Boys een opponent die op een nog lager niveau acteert. Tel daarbij op dat Vitesse maar twee van hun laatste acht duels heeft verloren en het inzetten op winst voor Vitesse is een eenvoudige keuze. Om de quotering wat beter te maken kiezen we voor een -1 handicap. We voorspellen dat Vitesse met minimaal twee doelpunten verschil gaat winnen in Werkendam.

Voorspelling 17: Feyenoord wint van FC Utrecht
Uitslag: 1-0 voor Feyenoord

Feyenoord – Utrecht
Competitie: KNVB Beker
Datum en tijdstip: donderdag 20 december; 20:45 uur.
Locatie: De Kuip, Rotterdam

Waarom wedden op winst voor Feyenoord

In de Eredivisie staat Feyenoord derde op inmiddels ruime achterstand van Ajax en koploper PSV. De titel lijkt uit zicht en aangezien er ook geen Europese wedstrijden meer op het programma staan voor de Rotterdammers zullen ze alles inzetten op de KNVB Beker. Het pijnlijke verlies in eigen huis tegen Fortuna Sittard zal nog even nadreunen, maar aangezien Feyenoord twee weken eerder PSV wist te verslaan in De Kuip zijn er ook genoeg positieve punten om aan vast te houden.

FC Utrecht heeft de reputatie van een echte cupfighter. Toch is het al jaren geleden dat de Utrechters de beker wonnen. Dit seizoen draait het team prima onder Dick Advocaat en de momenteel vierde plek is boven verwachting voor de Domstedelingen. Tegen Feyenoord doet FC Utrecht het normaal niet zo goed. De laatste negen onderlinge duels won Feyenoord zes keer en werd het drie keer gelijk. In 2014 won FC Utrecht voor het laatst van de Rotterdammers. Daarnaast pakt Utrecht dit seizoen in uitwedstrijden maar weinig punten (negen uit acht duels), terwijl Feyenoord in het eigen stadion acht van de negen duels heeft gewonnen en dus negentien punten heeft gepakt. Op basis van deze gegevens zetten we in op winst voor Feyenoord donderdagavond.

Voorspelling 16: Tottenham wint van Arsenal
Uitslag: 0-2 voor Tottenham

Arsenal – Tottenham Hotspur
Competitie: Carabao Cup
Datum en tijdstip: woensdag 19 december; 2045 uur
Locatie: Emirates Stadium, Londen

Waarom wedden op Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur en Arsenal zijn praktisch buren in Londen en de derby tussen deze twee clubs is één van de felste in het Engelse voetbal. De laatste ontmoeting tussen Tottenham en Arsenal resulteerde in een overwinning voor de Gunners, maar de teams ontlopen elkaar verder niet veel in de meest recente ontmoetingen. Daar komt bij dat de wedstrijd tegen Arsenal op 2 december van dit jaar de enige keer in elf wedstrijden was dat Tottenham heeft verloren. In de Premier League staat de club van trainer Mauricio Pochettino derde met vijf punten meer dan Arsenal, die vijfde staan.

Wat erg belangrijk zal zijn in de kwartfinale tussen deze teams in de EFL Cup/Carabao Cup is dat deze competitie niet als allerhoogste wordt ingeschat. Het is de verwachting dat beide trainers zullen rouleren en er kunnen verrassende namen in de basis beginnen. Met een zeer drukke periode in de Premier League voor de boeg zal die competitie de voorkeur krijgen. Qua breedte van de selectie is Tottenham op papier een stukje beter dan Arsenal. Bovendien is Tottenham minder wisselvallig dit jaar. Tel daarbij op dat winst voor Tottenham uitstekende quoteringen geeft bij veel online bookmakers en de weddenschap dat Tottenham gaat winnen is de meest logische om op in te zetten.

Voorspelling 15: Meer dan 2,5 goals bij Chelsea – Bournemouth
Uitslag: 1-0 voor Chelsea

Chelsea – Bournemouth
Competitie: Carabao Cup
Datum en tijdstip: woensdag 19 december; 20:45 uur
Locatie: Stamford Bridge, Londen

Waarom wedden op meer dan 2,5 goals

Chelsea is dit jaar onder de nieuwe coach Maurizio Sarri bezig aan een prima seizoen. De Londenaren zijn weliswaar niet de koploper in de Premier League maar doen het met een vierde plaats boven verwachting. Daarnaast wisten ze als enige van topfavoriet Manchester City te winnen dit seizoen. Het aantal doelpunten is met 35 stuks in zeventien duels in de Premier League uitstekend te noemen. In de derde ronde van de Carabao Cup wisten ze Liverpool met 1-2 te verslaan en in de achtste finale wonnen ze met 3-2 van Derby. In al deze wedstrijden vielen dus veel goals. De laatste keer dat Chelsea niet tot scoren kwam in een wedstrijd was op 11 november. De laatste drie wedstrijden scoorden ze steeds minimaal twee keer.

Ook Bournemouth is goed op schot in de Carabao Cup. In de derde ronde wonnen ze met 3-2 van Blackburn en in de achtste finales werd het 2-1 tegen Norwich City. Hoewel de Cherries op de elfde plek staan in de Premier League is het aantal gemaakte doelpunten, met 25 stuks in zeventien duels, prima te noemen. De laatste twee wedstrijden kwam Bournemouth toevallig niet tot scoren, maar in de zes wedstrijden daarvoor maakten ze minimaal één doelpunt per wedstrijd. Al met al geven deze cijfers en de uitstekende quoteringen ons genoeg vertrouwen om in te zetten op meer dan 2,5 doelpunten bij dit duel.

Voorspelling 14: Frankfurt wint van Mainz
Uitslag: 2-2 

Mainz – Eintracht Frankfurt
Competitie: Bundesliga
Datum en tijdstip: woensdag 19 december; 20:30 uur
Locatie: Opel Arena, Mainz

Waarom wedden op winst voor Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is één van de verrassingen van dit seizoen met een voorlopige vijfde plek in de Bundesliga. Mainz doet het naar behoren maar de tiende plek is niet uitzonderlijk te noemen. Wat vooral opvalt bij Eintracht is de uitzonderlijke vorm van spits Luka Jovic. Hij maakte er al tien in de Bundesliga en staat tweede op de topscorersranglijst. Mainz heeft in totaal met alle spelers nog maar veertien doelpunten gemaakt en dit geeft wel aan waar de zwakke plek van het team ligt. Alleen Stuttgart, dat vijftiende staat, heeft minder doelpunten gemaakt dan Mainz.

Daar komt nog eens bij dat Frankfurt en Mainz dit seizoen al twee keer eerder tegen elkaar speelden en het beide keren 3-0 voor Frankfurt werd. Van de laatste zestien duels verloor Frankfurt er maar twee (!). Beide verloren duels waren echter wel in deze maand. Toch is met name door het scorend vermogen Frankfurt de grote favoriet om dit duel te winnen en dus kiezen we ervoor om daar op te gaan wedden.

Voorspelling 13: Hoffenheim wint van Werder
Uitslag: 1-1

Werder Bremen – Hoffenheim
Competitie: Bundesliga
Datum en tijdstip: woensdag 19 december; 20:30 uur
Locatie: Weserstadion, Bremen

Waarom wedden op winst voor Hoffenheim

In de Bundesliga staat Hoffenheim zesde en Werder Bremen negende. Het onderlinge verschil is echter maar twee punten na de gespeelde vijftien duels. Het doelsaldo van Hoffenheim is met +9 wel aanzienlijk beter dan de 25 voor en 25 tegen van Werder. Het belangrijkste feit is misschien wel dat Werder al sinds september 2015 niet meer van Hoffenheim heeft gewonnen in de Bundesliga. Werder is daarnaast totaal niet in vorm. Van de laatste zeven wedstrijden in de competitie wonnen ze er maar ééntje. Ondanks de goede start zijn ze daarom afgezakt naar de negende plek.

Hoffenheim heeft ook al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen, maar hier zaten ook pittige duels in de Champions League tussen. Bovendien werd er maar twee keer verloren en waren de andere vier partijen een gelijkspel. Hoffenheim wist in bijna alle wedstrijden te scoren. Door de slechte vorm bij Werder Bremen en het feit dat Hoffenheim al sinds 2015 niet meer van ze heeft verloren zetten wij in op winst voor Hoffenheim in dit duel.

Voorspelling 12: Mancester City wint van Leicester
Uitslag: 1-1 en Manchester wint na penalty’s

Leicester City – Manchester City
Competitie: Carabao Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 18 december; 20:45 uur
Locatie: King Power Stadium, Leicester

Waarom wedden op Manchester City

In de kwartfinale van de Carabao Cup, voorheen bekend onder de naam League Cup, neemt Manchester City het dinsdagavond op tegen Leicester City. In het King Power Stadium van de verrassende kampioen van de Premier League in het seizoen 2015/2016 wist Leicester dit seizoen nog maar drie van de acht wedstrijden te winnen. De laatste keer dat de Foxes van Manchester City wisten te winnen in eigen huis was bovendien alweer in 2016. De laatste vier onderlinge duels was Manchester City vier keer de beste, al moest er in een van deze ontmoetingen penalty’s aan te pas komen.

Manchester City is daarnaast in uitstekende vorm. De verliespartij tegen Chelsea op 8 december was een smetje op een verder vlekkeloos seizoen. In de Premier League maakte de ploeg van Pep Guardiola al 48 goals in zeventien wedstrijden en is het met één punt achterstand op Liverpool nog volop in de race om de titel te prolongeren. Leicester staat slechts twaalfde en wist van hun voorgaande zeven duels er maar één te winnen. Het is dus duidelijk dat Manchester City de favoriet is dinsdagavond. In bekerduels kunnen er echter vaak rare uitslagen voorbij komen en daarom is de quotering voor winst voor Manchester City beter dan je misschien zou denken. Mede daarom zetten wij in op winst voor de Blues uit Manchester.

Voorspelling 11: Winst voor AC Milan
Uitslag: 0-0 

Bologna – AC Milan
Competitie: Serie A
Datum en tijdstip: dinsdag 18 december; 20:30 uur
Locatie: Renato Dall’Ara, Bologna

Waarom wedden op AC Milan:

Hoewel AC Milan niet meer zo dominant is als het een aantal jaar geleden was staat de club op dit moment keurig vierde in de Serie A. Dit terwijl tegenstander Bologna niet verder is gekomen dan elf punten uit vijftien duels. Hiermee staat Bologna slechts achttiende. Daar komt nog eens bij dat Bologna de laatste vijf duels tegen AC Milan heeft verloren. In de totale geschiedenis van het profvoetbal in Italië heeft AC Milan de meeste doelpunten gemaakt tegen Bologna. Gemiddeld zijn dit er 1,6 per duel en in totaal al 219 doelpunten.

Hoewel AC Milan in de Europa League pijnlijk onderuit ging tegen Olympiacos hebben de Rossoneri van hun laatste zeven duels in de Serie A er slechts één verloren. Dit was bovendien een kleine 0-2 nederlaag tegen het extreem dominante Juventus. AC Milan is kortom verreweg de favoriet voor het duel tegen Bologna van dinsdag en we zetten daarom in op de Milanezen.

Voorspelling 10: Middlesbrough wint met handicap -1
Uitslag: 0-1 voor Burton Albion

Middlesbrough – Burton Albion
Competitie: Carabao Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 18 december; 20:45 uur
Locatie: Riverside Stadium, Middlesbrough

Waarom wedden op Middlesbrough met handicap -1

Middlesbrough en Burton Albion zijn de enige twee overgebleven teams in de Carabao Cup/EFL Cup die niet in de Premier League spelen. Voor Middlesbrough is dit echter maar één jaar geleden en bovendien staan zij op dit moment op de play-off plekken om weer terug te keren op het hoogste niveau. Burton Albion acteert nog een niveautje lager en komt uit in de League 1. Hier staan ze bovendien slechts vijftiende.

Van de laatste zeven wedstrijden verloor Burton Albion er vijf. Dat zijn meer nederlagen dan Middlesbrough het hele seizoen (in 22 duels) heeft moeten incasseren. De laatste drie onderlinge duels heeft Middlesbrough twee keer gewonnen en werd het één keer gelijk. Hoewel Middlesbrough al vier wedstrijden op rij niet heeft gewonnen hebben ze op papier een groot overwicht op Burton Albion en daarom geven we als voorspelling dat Middlesbrough met minimaal twee doelpunten verschil wint. We wedden dus op Middlesbrough met een -1 handicap.

Voorspelling 9: Blackpool wint met -1 handicap
Uitslag: Blackpool wint met 3-2 

Blackpool – Solihull Moors
Competitie: FA Cup
Datum en tijdstip: dinsdag 18 december; 20:45 uur
Locatie: Bloomfield Road, Blackpool

Waarom wedden op Blackpool met -1 handicap

In de FA Cup weten (semi-)amateurs vaak te verrassen. Zo ook Solihull Moors dat in de eerste wedstrijd tegen Blackpool in de tweede ronde van de FA Cup het duel op 0-0 wisten te houden. Dit ondanks het feit dat Solihull op het vijfde niveau in Engeland zijn competitieduels speelt. Blackpool zal echter normaliter orde op zaken stellen in het eigen stadion. Blackpool speelt in de League One en staat daar twaalfde. Op papier zijn de profs van Blackpool aanzienlijk in het voordeel tegen Solihull en daarom zetten we in op winst voor The Tangerines met een -1 handicap.

Voorspelling 8: winst voor Manchester City
Uitslag: 3-1 voor Manchester City

Manchester City – Everton
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 15 december; 13:30 uur
Locatie: City of Manchester Stadium, Manchester

Waarom wedden op Manchester City?

Met een tweede plek in de Premier League, slechts één punt achter Liverpool, is Manchester City een van de grootste titelkandidaten dit seizoen. Everton doet het met een zevende plek naar behoren, maar had stiekem gehoopt om dit seizoen de aansluiting bij de absolute top te kunnen maken. Manchester City was tot vorige week ongeslagen in de Premier League. De 2-0 verliespartij bij Chelsea heeft echter geen blijvende indruk gemaakt bij City. Midweeks in de Champions League werd Hoffenheim ‘gewoon’ verslagen.

Manchester City kreeg verder dit seizoen slechts 9 doelpunten tegen terwijl het er 45 wist te maken. Hiermee is het veruit de meest scorende ploeg in de competitie. Everton maakte er slechts 23 en kreeg er 19 om de oren. Toch doen ook de Toffees het niet zo slecht. Van de laatste tien duels in de Premier League verloren ze er slechts twee. Van Liverpool en Manchester United verliezen is bovendien geen ramp.

Door de topvorm en het feit dat City eigenlijk altijd weet te scoren en zeker in eigen huis vrijwel onklopbaar is zetten we bij de eerste voorspelling in op winst voor Manchester City. Omdat Everton maar twee van de laatste zeven duels tegen City verloor zijn de quoteringen verrassend goed en daarom zeker de moeite waard.

Voorspelling 7: winst voor Wolverhampton
Uitslag: 2-0 voor Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers – Bournemouth
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 15 december; 16:00 uur
Locatie: Molineux Stadium, Wolverhampton

Waarom wedden op Wolverhampton?

Bournemouth staat achtste in de Premier League terwijl Wolverhampton Wanderers op de tiende plek staat. Er zit echter maar één punt verschil tussen de beide teams. De Wolves hebben hun laatste twee wedstrijden in de Premier League gewonnen van respectievelijk Chelsea en Newcastle. Dit terwijl Bournemouth juist in een mindere fase zit. De Cherries wonnen maar één van hun laatste zes wedstrijden. Kanttekening hierbij is dat ze wel tegen onder meer Arsenal, Liverpool en Manchester City moesten spelen.

De kracht van Wolverhampton ligt vooral achterin. De negentien tegendoelpunten zijn een stuk beter dan de 26 die Bournemouth moest incasseren. Daarnaast scoorden de Wolves in hun laatste drie wedstrijden vijf doelpunten, terwijl Bournemouth er maar drie maakte. Doordat de teams op papier vrij gelijkwaardig zijn zullen de quoteringen voor Wolverhampton uitstekend zijn. Aangezien dit team in een betere flow zit en thuis speelt geven we winst voor de Wolves als tweede voorspelling vandaag.

Voorspelling 6: gelijkspel Palace en Leicester
Uitslag: 1-0 voor Palace

Crystal Palace – Leicester City
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 15 december; 16:00 uur
Locatie: Selhurst Park, Londen.

Waarom wedden op een gelijkspel?

Crystal Palace staat zestiende in de Premier League terwijl Leicester City op een keurige negende plek staat. De laatste veertien keer dat Leicester City op bezoek ging op Selhurst Park wist het team echter maar drie keer te winnen. De laatste overwinning van de Foxes in het stadion van Crystal Palace was in het seizoen 2015-2016 toen ze kampioen werden.

Leicester City wist drie van de laatste vijf wedstrijden die ze speelden niet verder te komen dan een gelijkspel. Hoewel Crystal Palace zijn laatste twee wedstrijden verloor won het zijn laatste thuisduel. Doordat beide teams vrij lastig tot scoren komen, maar ook niet bijzonder veel incasseren is inzetten op een gelijkspel bij de wedstrijd tussen Crystal Palace en Leicester City onze derde voorspelling van de dag.

Voorspelling 5: winst voor Tottenham
Uitslag: 1-0 voor Tottenham

Tottenham Hotspur – Burnley
Competitie: Premier League
Datum en tijdstip: zaterdag 15 december; 16:00 uur
Locatie: Wembley Stadium, Londen.

Waarom wedden op winst voor Tottenham

Tottenham Hotspur staat op dit moment zeer knap derde in de Premier League terwijl Burnley met hun zeventiende plek één van de teams is die in de gevarenzone zit om te gaan degraderen. Tottenham verloor bovendien slechts één van acht duels tegen Burnley in de Premier League. Dat was in mei 2010. De laatste keer dat Burnley in een uitwedstrijd Tottenham wist te verslaan was in 1983 (!).

Burnley krijgt op Fulham na (met 40 stuks) de meest goals tegen met maar liefst 32 geïncasseerde doelpunten. Doordat Tottenham maar 33% van de punten in thuiswedstrijden haalt zijn de quoteringen voor winst van de Londenaren beter dan je in eerste instantie zou verwachten. Daarom is inzetten op winst van Tottenham onze laatste voorspelling.

Voorspelling 4: winst voor Sheffield
Uitslag: 2-1 voor West Bromwich Albion

 • Sheffield United – West Bromwich Albion
 • Competitie: Championship, Engeland
 • Datum en tijdstip: vrijdag 14 december. 20:45 uur
 • Locatie: Bramall Lane, Sheffield

Waarom wedden op Sheffield United:

In de top van de Championship, het tweede niveau in Engeland, zit er maar erg weinig verschil tussen de teams. Na 21 speelronden staat Sheffield United met 37 punten op de derde plek, terwijl West Bromwich Albion met 36 punten op de vijfde plek staat. Voor Sheffield is dit een onverwachts goede positie aangezien de club twee seizoenen geleden nog een niveau lager, in de League One, uitkwam.

Voor West Brom gaat juist het omgekeerde op. De club van trainer Darren Moore speelde vorig jaar in de Premier League maar werd daar laatste en moet dit jaar proberen de weg naar boven weer te vinden. Waar Sheffield de laatste jaren rustig heeft kunnen bouwen aan een degelijk team was het bij West Brom een stuk onstuimiger en zijn er veel personele wijzigingen geweest.

Door de recente vorm van Sheffield, met twee van de drie wedstrijden gewonnen, en de thuisvorm die ze hebben laten zien geven we de tip om op deze club in te zetten. Dit zeker omdat de teams elkaar niet veel ontlopen en de quoteringen voor winst van Sheffield hierdoor aardig op kunnen lopen. West Brom speelde daarnaast de laatste twee wedstrijden beide gelijk en lijkt niet in de allerbeste vorm te steken.

Voorspelling 3: winst voor Wolfsburg
Uitslag: 0-2 voor Wolfsburg

 • Nürnberg – Wolfsburg
 • Competitie: Bundesliga
 • Datum en tijdstip: vrijdag 14 december; 20:30 uur
 • Locatie: Max-Morlock-Stadion, Nürnberg

Waarom wedden op Wolfsburg:

De nummer negen van de Bundesliga, Wolfsburg, neemt het vrijdagavond op tegen de nummer vijftien, Nürnberg. Wolfsburg is de favoriet om dit duel te winnen. Dit komt niet alleen door de positie op de ranglijst maar vooral ook door de recente vorm van Nürnberg. Dit team won namelijk al acht wedstrijden op rij niet in de Bundesliga.

De laatste keer dat Nürnberg van Wolfsburg wist te winnen was in november 2012 en van de laatste zes onderlinge duels verloren ze er verder drie, terwijl twee wedstrijden in een gelijkspel resulteerden. Wolfsburg won twee van zijn laatste drie duels in de Bundesliga en hoewel ze vrij lastig tot scoren komen is er geen team met meer tegendoelpunten dan Nürnberg. Inzetten op Wolfsburg is hierdoor aan te raden als je wilt wedden op voetbal.

Voorspelling 2: winst voor Hearts
Uitslag: 5-0 voor Livingston

 • Livingston – Hearts
 • Competitie: Schotse Premier League
 • Datum en tijdstip: vrijdag 14 december. 20:45 uur
 • Locatie: Almondvale Stadium, Livingston

Waarom wedden op Hearts:

Hearts staat vierde in de Schotse Premier League en Livingston staat zevende. Hearts heeft de laatste vijf wedstrijden tegen Livingston niet verloren. Ze wonnen er vier en één duel werd gelijk. Livingston won slechts twee van de laatste acht duels in de Schotse Premier League. Hoewel Hearts ook maar één van de laatste zeven duels wist te winnen was dit wel de wedstrijd van vorig week tegen Motherwell en lijkt de vorm terug te zijn. Hearts is de favoriet en inzetten kan tegen gunstige quoteringen bij diverse online bookmakers.

Voorspelling 1: meer dan 2,5 goals bij Celta tegen Leganes
Uitslag: 0-0 tussen Celta en Leganes

 • Celta de Vigo – Leganes
 • Competitie: La Liga
 • Datum en tijdstip: vrijdag 14 december. 21:00 uur
 • Locatie: Balaídos, Vigo.

Waarom wedden op meer dan 2,5 goals:

Celta de Vigo heeft in de laatste acht duels en Leganes in de laatste vijf duels steeds minimaal één keer gescoord. Daarnaast maakte Leganes de laatste drie wedstrijden maar liefst acht keer een doelpunt. Celta scoorde in totaal 28 keer in 15 wedstrijden. Alleen Barcelona (41 doelpunten) heeft meer gemaakt. Inzetten op meer dan 2,5 doelpunten in dit duel is daarom aan te raden.