De Vuelta a España is de laatste van de grote rondes die jaarlijks worden verreden. Zaterdag 25 augustus gaat de Vuelta 2018 van start in het prachtige Malaga. Drie weken later zal deze ronde van Spanje eindigen in hoofdstad Madrid. Onderweg moeten er uiteraard bijzonder veel bergen worden beklommen en zal na de uitputtingsslag blijken wie de beste benen heeft. In dit artikel blikken we vooruit op de Vuelta en benoemen we enkele van de favorieten. Ook geven we je tips voor het wedden op wielrennen.

Parcours met veel variatie

Waar de sprinters in de Tour de France normaliter een keer of tien in actie kunnen komen, is dit bij de Giro en de Vuelta meestal wat minder. Ook dit jaar is het geen feest voor de sprinters. Na de openingstijdrit op zaterdag 25 augustus volgen direct twee heuvelachtige etappes. Al op dag vier ligt de finish bergop. Daarna volgen er nog veel zeer zware dagen. Zo moeten er bijvoorbeeld zondag 2 augustus vier bergen worden beklommen en is de totale afstand die dag meer dan 200 kilometer. De tijdrit van 11 september kan bovendien zorgen voor extra tijdsverschillen. De korte rit op 15 september, de een-na-laatste dag, kan het eindklassement nog overhoop gooien. In slechts 97 kilometer moet het peloton in Andorra zes bergen over. Hierna zal duidelijk worden wie tijdens de paraderondjes in Madrid de rode leiderstrui mag dragen.

Veel topkandidaten maar geen uitgesproken favoriet

Deze Vuelta doen veel uitgesproken topfavorieten niet mee. Froome, Thomas en Dumoulin laten de ronde van Spanje om uiteenlopende redenen schieten. Hierdoor liggen er kansen voor de mannen die normaal net buiten het podium vallen. Onder andere ex-winnaars Quintana, Aru en Nibali doen mee en kunnen hoge ogen gooien. Dit gaat ook op voor bijvoorbeeld Uran, Pinot, Simon Yates, Bennett, Porte en de Nederlanders Kruijswijk en Kelderman. Kruijswijk werd al knap vijfde in de Tour de France dit jaar en kan bij de afwezigheid van de top drie van de Tour het in de Vuelta nog beter doen. Kelderman is nog herstellende van een schouderblessure, maar hij werd vorig jaar knap vierde in de Vuelta en zou in staat kunnen zijn om dit te verbeteren.

Wedden op wielrennen

De Vuelta a España geeft weer bijzonder veel mogelijkheden om eens te wedden op wielrennen. Je kunt ervoor kiezen om nu al de eindwinnaar te voorspellen, maar het is eveneens mogelijk om vlak voor elke etappe de winnaar van die dag te selecteren. Bijzonder leuk zijn de head to head-weddenschappen. Wanneer je op deze manier gaat wedden op wielrennen kun je uit twee renners kiezen welke als eerste over de streep zal komen die etappe. Hierdoor kun je elke dag veel verschillende inzetten plaatsen en zo mogelijk veel winnen!