De 105e editie van de Tour de France gaat zaterdag 7 juli van start in Noirmoutier met een sprintetappe. In de drie weken die daarop volgen zal het peloton dwars door Frankrijk koersen en hierbij uiteraard de Alpen en Pyreneeën niet overslaan. Er staan dit jaar bijzonder veel favorieten op de startlijst en met name de regerend kampioen, Chris Froome, kende een heel vreemde aanloop naar deze grote ronde. In dit artikel nemen we enkele favorieten onder de loep en vertellen we je hoe je kunt wedden op de Tour de France.

Froome toch van start

Het scheelde niet veel of viervoudig Tourwinnaar Chris Froome was niet gestart in de Tour de France dit jaar. De Keniaanse Brit van Team Sky werd vorig jaar bij de Vuelta betrapt op een te hoge concentratie Salbutamol. De rechtszaken waren tot begin deze week nog steeds niet afgerond en daarom wilde Tourorganisator ASO de renner weren. De wielerbond UCI sprak hem echter begin deze week vrij en hierdoor verschijnt hij gewoon aan de start. De vraag is hoe al deze commotie doorwerkt op zijn prestaties. Froome is alsnog één van de topfavorieten, maar hij zal overal worden uitgejoeld en zal in ieder geval mentaal niet fris aan de ronde beginnen.

Kan Dumoulin potten breken in Frankrijk?

Tom Dumoulin werd achter Froome knap tweede in de Giro eerder dit jaar. Hij doet nu ook in de Tour de France een gooi naar het eindklassement. Hoe goed hij is in een tweede grote ronde is niet duidelijk. Fysiek is het natuurlijk zeer lastig om de Giro en Tour te combineren. Andere favorieten die zaterdag van start gaan zijn onder meer Nibali, Uran, Bardet, Porte en Yates. Bijzonder is de opstelling van Movistar. Het Spaanse team neemt met Quintana, Valverde, Landa en Soler vier renners mee die in de top tien kunnen eindigen. Uit Nederlands oogpunt is het uiteraard ook uitkijken naar Mollema en Kruijswijk voor het klassement en Groenewegen en Gesink voor etappezeges. De tijd dat Nederlandse renners weinig konden uitrichten in de Tour is gelukkig voorbij, dus het kunnen drie prachtige weken worden!

Wedden op de Tour de France

Wedden op de Tour de France kan op diverse manieren. Je kunt vooraf bijvoorbeeld inzetten op het algemeen klassement of de jongerentrui, bergtrui en top tien. Daarnaast is het mogelijk om per etappe een winnaar te voorspellen en zijn er diverse head2head-weddenschappen beschikbaar. Dit zorgt er al met al voor dat je drie weken lang elke dag volop kunt wedden op de Tour de France. Door de beste quoteringen te zoeken en slim weddenschappen te combineren kun je al met een lage inzet mogelijk veel winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER