Dertien jaar geleden is het Ajax voor het laatst gelukt om te overwinteren in de Champions League. Door uitstekende prestaties in een sterke poule met Bayern München, Benfica en AEK Athene, is het dit seizoen eindelijk weer zover. Een prima spelend Ajax wist maar liefst 12 punten te pakken en hierdoor zijn ze samen met Bayern door naar de achtste finales. Doordat de tweede plek in de poule werd gehaald, kunnen de tegenstanders in de achtste finale behoorlijk sterk zijn. Wij blikken hier vooruit naar de mogelijke tegenstanders van Ajax en kijken kort terug op de prestaties in de Champions League tot nu toe van de Amsterdammers. In de laatste alinea geven we wedden op voetbal-tips.

Ajax zonder verlies naar achtste finale

Bijzonder knap is dat Ajax geen van de zes wedstrijden in de groepsfase van de Champions League heeft verloren. Er werd wel twee keer gelijkgespeeld tegen Bayern en in Portugal werd het tegen Benfica 1-1. Cruciaal was echter vooral de zeer late goal van Mazraoui in de thuiswedstrijd tegen Benfica. In de 92e minuut schoot de Marokkaanse verdediger de bal in het net en hierdoor kon Ajax drie punten uitlopen op de Portugezen. De twee overwinningen tegen AEK waren ook prima, maar iets meer ingecalculeerd. Wat vooral blijft hangen van deze groepsfase is dat Ajax nooit opgaf en ook tegen een op papier veel beter tegenstander, zoals Bayern, zeer goed partij wist te geven.

Zeven sterke teams wachten op Ajax

Ook de zeven mogelijke tegenstanders voor Ajax in de achtste finale zijn op papier sterkere teams. Het gaat namelijk om deze clubs:

  • Borussia Dortmund
  • Barcelona
  • PSG
  • FC Porto
  • Manchester City
  • Real Madrid
  • Juventus

Bij de loting, die op maandag 17 december om 12:00 uur zal plaatsvinden, zal duidelijk worden wie Ajax treft. Op voorhand lijkt FC Porto de meest gunstige tegenstander. De Portugezen wonnen echter vijf van hun zes duels in de groepsfase en zijn zeker niet te onderschatten. Feit is dat er geen zwakke tegenstanders tussen zitten en bijvoorbeeld Juventus, Barcelona en titelverdediger Real Madrid zeer lastig zullen zijn om te verslaan.

Wedden op voetbal in restant Champions League

Wie wil wedden op voetbal in de Champions League zal even geduld moeten hebben. De eerste wedstrijden in de achtste finales vinden op 12 en 13 februari plaats. Het is daarnaast de vraag wat de beste manier is om in te zetten op het restant van de Champions League. Je kunt zowel vooraf als live op voetbal wedden bij de duels. Live wedden op voetbal geeft normaliter nog meer opties om in te zetten dan vooraf wedden. De quoteringen en wedopties worden bij het live wedden op voetbal namelijk aangepast aan het verloop van het duel. Hierdoor blijft elke wedstrijd 90 minuten lang spannend en kun je mogelijk veel winnen tijdens één wedstrijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER