Arminia Bielefeld
 • Opgericht: 3 mei 1905
 • Stadion: Bielefelder Alm
 • Trainer: Uwe Neuhaus
 • Competitie: Bundesliga
 • European Cup / Champions League: 0
 • Landskampioen: 0
 • DFB-Pokal: 0
 • DFL-Supercup: 0

Arminia Bielefeld

De trots van het ruim 330.000 inwoners tellende Bielefeld is natuurlijk het voetbalteam Arminia Bielefeld. Het team werd genoemd naar de oude Germaanse legerofficier Arminius die een grote veldslag van de Romeinen wist te winnen. De geschiedenis van de club is iets minder succesvol, maar daardoor juist interessant, net als het wedden op Arminia Bielefeld.

Wedden op Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld is een van de typische op-en-neer-clubs die schipperen tussen de hoogste niveaus. Zo speelden ze in de jaren ’70 al eens in de Bundesliga, maar daalden ze daarna ook een paar keer af naar praktisch amateurniveau. Mede door de fluctuerende financiële situatie weet Arminia Bielefeld hun prestaties vaak niet bijzonder lang vast te houden.

Dat alles wil niet zeggen dat wedden op Arminia Bielefeld niet leuk kan zijn. De club zal de Bundesliga niet gaan winnen, maar ze kunnen het veel clubs bijzonder lastig maken.  Door de verrassingen kunnen de quoteringen in je voordeel uitpakken. We vertellen je daarom, naast onze uitslagvoorspellingen van onder meer deze club, hier meer over Arminia Bielefeld.

Geschiedenis van de Arminia Bielefeld

Arminia kent een erg lange geschiedenis die in 1905 begon met de oprichting door veertien mannen uit de lokale middenstand. Het voetbal stond in die tijd nog in de kinderschoenen, maar in de lokale Westfalen competitie wist het team indruk te maken. Veel andere clubs uit de stad gingen in de loop der jaren op in Arminia Bielefeld.

Een vroeg hoogtepunt was het winnen van het kampioenschap van het westen van Duitsland in 1922. In die jaren kon je landskampioen worden door je via lokale toernooien kwalificeren voor een soort minicompetitie met de beste teams van het land. Arminia deed hier een paar keer aan mee, maar zonder succes.

Gestage groei en succesvolle jaren ’80

Arminia verkeerde lang op het toenmalige equivalent van het huidige tweede en derde profniveau in Duitsland. Na de oprichting van de Bundesliga in 1962 duurde het tot 1970 voordat Arminia zich wist op te werken tot dit hoogste niveau. Ze werden in het eerste seizoen in de Bundesliga veertiende, maar door een matchfixing-schandaal werden ze direct teruggezet naar een lager niveau.

Na enkele seizoen op het tweede niveau herstelde het team zich en in de jaren ’80 speelden ze uiteindelijk vijf jaar op rij in de Bundesliga. Ze werden twee keer achtste, tot op heden de beste prestatie.

Diepe val en snelle wederopstanding naar Bundesliga-niveau

Net toen de club zich leek te stabiliseren ging het roer weer om. Mede door teruglopende bezoekersaantallen en het investeren boven de stand staken financiële problemen de kop op. Arminia daalde op de voetbalpiramide als een baksteen en eind jaren ’80 en begin jaren ’90 was de club actief op het derde niveau.

Na succesvolle Bundesliga-jaren eind jaren ’90 en begin ’00 volgde opnieuw een dip met drie seizoen op het derde niveau. De laatste wederopstanding heeft Arminia Bielefeld in de huidige situatie gebracht en sinds 2020-21 zitten ze weer in de Bundesliga. Hopelijk voor de fans dit maal wat langer!

Wedden op deze Duitse voetbalclub

Wedden op Arminia Bielefeld? Bekijk de opties:

 • Live streams en live wedden
 • Gokken met handicap
 • Sportweddenschappen over/under opties
 • Vooraf uitslag voorspellen