Eén van de eerste grote toernooien van het nieuwe jaar bij het darten is het Unibet Masters toernooi in het Engelse Milton Keynes. Sinds 2013 staat dit toernooi op de agenda van dartbond PDC. De deelnemerslijst maakt men aan de hand van de Order of Merit. Dit is de ranglijst gebaseerd op het gewonnen prijzengeld van darters in de afgelopen twee jaar. De beste 16 darters van deze lijst zullen van 27 januari tot en met 29 januari hun opwachting maken in de Arena MK. Met zo veel sterke deelnemers is het een mooi toernooi om te gaan gokken op darts. Over het verloop van het toernooi, enkele deelnemers en de mogelijkheden om te wedden op darts kun je hier meer lezen.

Het toernooi bestaat uit vier speelronden. Op 27 en 28 januari is de eerste ronde waarin de darters aan de hand van de ranglijst aan elkaar zijn gekoppeld. Zo speelt de nummer één van de wereld, Van Gerwen, tegen de nummer zestien, Whitlock. Op 29 januari volgen de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk ’s avonds de finale. Het komt bij het Masters toernooi dus niet alleen op kwaliteit aan, maar ook het uithoudings- en concentratievermogen van de darters is belangrijk. Wie de drie wedstrijden op één dag het beste kan verteren maakt grote kans op de titel. Hou dus bij het wedden op darts ook rekening met deze kwaliteit van de diverse darters. Er zijn spelers die moeite hebben met een druk schema terwijl anderen hier juist in uitblinken.

Van Gerwen als belangrijkste kanshebber

Natuurlijk zijn alle ogen gericht op Michael van Gerwen. Onze landgenoot wist vorig jaar bijna alle toernooien waar hij aan begon winnend af te sluiten. Zo ook het Masters toernooi in 2016. Dit jaar begon hij al indrukwekkend door wereldkampioen te worden. Dankzij zijn nummer één positie treft hij het met zijn tegenstanders en moet hij in ieder geval in staat worden geacht om de finale te halen. Als je wilt gokken op darts is het natuurlijk een relatief veilige keuze om voor Van Gerwen te gaan. De quoteringen zullen gezien zijn favorieten-positie niet erg hoog zijn, maar het kan je alsnog een leuk bedrag opleveren.

Andere kanshebbers zijn uiteraard de Schotten Gary Anderson en Peter Wright. Respectievelijk de nummer twee en drie van de Order of Merit. Ook zij treffen door hun hoge klassering in de eerste rondes op papier minder sterke tegenstanders en daarmee ligt de weg naar de halve finale voor hen open. Van Barneveld liet zien op de weg terug te zijn tijdens het WK Darts, dus hou hem ook zeker in de gaten.

Hoe kan ik gokken op darts?

Bij diverse aanbieders kun je op verschillende manieren wedden op darts. Je kunt bijvoorbeeld de volgende online bookmakers kiezen, omdat ze veilig en betrouwbaar zijn en goede quoteringen bieden:

Door in de Sportsbook sectie van de site naar keuze ‘Darts’ aan te vinken zie je snel alle mogelijkheden om te gokken op darts. Inzetten kan vaak per wedstrijd, maar ook over een geheel toernooi. Voor een extra spannende beleving kun je ook kiezen om live te wedden op darts. Hierbij krijg je de mogelijkheid om een live stream te volgen en zullen er tijdens de wedstrijd veel opties om te gokken op darts voorbij komen.