Er zijn niet veel landen waar darten een belangrijke sport is, maar in Nederland en vooral Groot Brittannië is dit zeker anders. Dankzij toppers als Van Barneveld en Van Gerwen zijnplayers championship er veel live uitzendingen op tv en is het ook steeds populairder om te wedden op darten. Binnenkort start het Players Championship toernooi in Minehead in Engeland. Van 25 tot en met 27 november zullen de beste spelers van de wereld hier strijden om de titel. Natuurlijk kun je wedden op darten door deze wedstrijden goed te voorspellen, maar er zijn nog meer mogelijkheden om te wedden op darten. In dit artikel lees je meer informatie over dit toernooi en zullen we een paar van de Nederlandsespelers onder de loep nemen.

Het Players Championship Finals toernooi 2016

Aan de Players Championship Finals 2016 doen alleen de allerbeste darters van de wereld mee. Het deelnemersveld is namelijk bepaald door de zogenaamde Order Of Merit. Hierin staan alle darters van de dartbond PDC gerangschikt op volgorde door hun totale prijzengeld van de afgelopen twee jaar met elkaar te vergelijken. Sinds 2014 staat onze landgenoot Michael van Gerwen hier aan de leiding en momenteel staat hij met maar liefst 1,270,000 pond ruim boven de nummer twee van de lijst Gary Anderson die op 869,750 pond staat. Dit jaar mogen voor het eerst de nummers een tot en met 64 van deze lijst meedoen. In eerdere jaren was het slechts de helft van dit aantal.

De eerste ronde staat op 25 november op het programma en hierin is de ranglijst bepalend geweest voor de tegenstanders. De nummer één speelt tegen nummer 64, nummer twee tegen 63 enzovoorts. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat in ieder geval de toppers in de top twintig van de lijst de eerste rondes zonder problemen door zullen komen. Vanaf deze eerste ronde kun je natuurlijk al wedden op darten. Dit kun je onder andere doen bij de volgende topaanbieders van online weddenschappen:

Bij al deze aanbieders kun je eenvoudig en snel wedden op darten. Dit kun je natuurlijk op diverse manieren doen. Kies bijvoorbeeld de eindwinnaar van het toernooi en zet hier geld op in, of bepaal per wedstrijd wie gaat winnen. Bij de latere rondes zullen er nog meer opties beschikbaar zijn, dus zorg dat je de websites van de online bookmakers goed blijft bijhouden om de beste opties te vinden om te wedden op darten. Op 25 november staat zoals gezegd de eerste ronde op het programma. De tweede en derde ronde kun je op 26 november volgen en zowel de kwart- als de halve finale en de finale staan op 27 november gepland.

De Nederlandse toppers in actie

Met een riante voorsprong op de rest staat Michael van Gerwen eerste van de wereld op alle mogelijke ranglijsten. Dit jaar heeft hij een recordaantal toernooien op zijn naam geschreven en het ligt dus ook zeker in de lijn van verwachting dat hij op de Players Championship Finals hoge ogen gaat gooien. Door zijn hoge positie treft hij bovendien de eerste paar rondes gegarandeerd geen topspelers en ligt de weg naar finalerondes dus open voor onze landgenoot, die hier overigens ook vorig seizoen wist te winnen. Zijn belangrijkste uitdagers lijken, op basis van de Order of Merit en recente prestaties, onder andere Gary Anderson, Adrian Lewis en de oude maar nog lang niet versleten Phil Taylor. Als je wilt wedden op darten kun je ook deze toppers eens overwegen, want hoewel ze misschien minder kans hebben dan Van Gerwen is de mogelijke winst daardoor wel een stuk hoger als ze wel winnen.

Naast Van Gerwen doen ook de Nederlanders Benito van de Pas, Jermaine Wattimena, Christian Kist, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Berry van Peer, Jeffrey de Graaf, Jan Dekker, Vincent Kamphuis, Ron Meulenkamp en Raymond van Barneveld mee aan het Players Championship. Allen staan dus in de top 64 van de Order of Merit, maar omdat velen van hen relatief laag staan zullen de eerste rondes al lastig zijn tegen op papier betere spelers. Van de Nederlanders maken vooral Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Benito van de Pas kans om een paar rondes verder te komen of zelfs te verrassen en de finalerondes te halen. Zij staan namelijk in de bovenste helft van de lijst en zijn dus goed in vorm dit seizoen. Als je wilt gaan wedden op darten, en met name op de Nederlanders wilt inzetten, kun je dus het beste voor deze vier mannen kiezen. Bekijk vooral eens de verschillende quoteringen en bepaal op basis daarvan jouw strategie om zoveel mogelijk winst te behalen.

Darten is, net als veel andere sporten, altijd spannend en verrassend en er zijn vele kanshebbers op de eindwinst bij dit toernooi. Als je wilt gaan wedden op darten kan het daarom zeker lonen om eens een risico te nemen door op een outsider in te zetten. Ook per wedstrijd wedden op darten kan je leuke bedragen opleveren. De recente vorm speelt tevens een grote rol en ook de lengte van een toernooi is belangrijk. Sommige spelers zijn erg goed als ze één wedstrijd op een dag spelen, maar verslappen als ze twee keer achter elkaar het podium op moeten. Lees je dus goed in over de vorm en de specifieke kwaliteiten van de darters voordat je gaat wedden op darten. Zo zorg je ervoor dat jouw kans op het winnen van leuke bedragen een stuk hoger kan worden!