Op zaterdag zes juli zal in de Belgische hoofdstad Brussel de 106e editie van de Tour de France van start gaan. In de drieweekse wielerkoers krijgen uiteraard de sprinters genoeg kansen op dagsucces, maar zal het uiteindelijk een van de klimmers worden die met de gele trui aan de haal gaat. In tegenstelling tot veel andere jaren is er niet een uitgesproken favoriet voor de gele trui, en daarom kan het extra interessant zijn om bij deze grote ronde te wedden op wielrennen. We bespreken hier kort het parcours en enkele opvallende deelnemers uit binnen- en buitenland.

Parcours Tour de France 2019

De Tour de France start ter ere van oud-winnaar Eddy Merckx in Brussel. Daar is eerst een sprintrit en op dag twee een teamtijdrit. De kans is groot dat een sprinter met een sterke ploeg de eerste dagen de gele trui aan mag trekken. Op dag zes volgt de eerst echte finish bergop namelijk pas. Op de Planche des Belles Filles zal een klimmer de macht grijpen en mogelijk al een gat slaan naar de concurrenten voor de eindzege. Andere opvallende etappes zijn de veertiende, waarbij de Tourmalet moet worden bedwongen en etappe 20 in en rond Val Thorens. Etappe 19 gaat over de Col de I’lseran. Dit is de hoogste geasfalteerde pas van Europa.

Open veld door afwezigheid Froome en Dumoulin

Geraint Thomas, de winnaar van vorig jaar, komt naar de Tour de France van 2019 om zijn titel te verdedigen. De nummers twee en drie van vorig jaar zijn afwezig. Froome en Dumoulin hebben beiden nog te veel last van eerdere valpartijen. Hierdoor zijn er kansen voor mannen die normaliter slechts outsiders zouden zijn. Voor Bardet en Pinot is het een uitgelezen kans om het podium te halen. Ook Bernal, Porte, Yates, Fuglsang en Dan Martin zouden het goed kunnen doen. Namens Nederland is Kruijswijk de enige echte kandidaat om het podium te halen. Mollema zal na een zware Giro niet voor het klassement gaan. Voor dagzeges is Dylan Groenewegen de aangewezen persoon. De snelle sprinter kan bovendien zomaar eens in het geel rondrijden de eerste dagen!

Wedden op wielrennen

Het leuke van wedden op wielrennen is dat het elke etappe in de Tour de France (link: https://www.weddenopsport.eu/zeven-redenen-waarom-je-naar-de-104e-tour-de-france-moet-kijken/ )  2019 bijzonder spannend maakt. Ook wanneer het je normaal niet zoveel zou kunnen schelen wie de etappe wint, omdat er geen favorieten of Nederlanders in de kopgroep zitten, kan het door te wedden op wielrennen altijd spannend worden. Het is bovendien niet alleen mogelijk om per etappe in te zetten, want je kunt uiteraard ook wedden op de eindoverwinnaar of de winnaar per trui. Door de honderden inzetmogelijkheden kan de Tour de France 2019 drie weken lang niet alleen voor plezier zorgen maar je potentieel ook een leuke winst opleveren!