Speelsteden WK 2018

Speelsteden WK 2018De speelsteden van het WK 2018 werden vorig jaar bekendgemaakt. Het WK voetbal zal gehouden worden in 11 steden. De wedstrijden worden gespeeld in 12 verschillende stadions. Naast het Loezjniki Stadion (capaciteit: 78.360) en de Otkrytie Arena (capactiteit: 45.360) in Moskou, zullen de spelers afreizen naar volgende speelsteden:

  • Jekaterinenburg: Jekaterinenburg Arena (capaciteit: 35.696)
  • Kaliningrad: Kaliningrad Stadion (capaciteit: 35.212)
  • Kazan: Kazan Arena (capaciteit: 44.779)
  • Nizjni Novgorod: Nizjni Novgorod Stadion (capaciteit: 45.331)
  • Rostov aan de Don: Rostov Arena (capaciteit: 45.145)
  • Samara: Samara Arena (capaciteit: 44.807)
  • Saransk: Mordovia Arena (capaciteit: 44.807)
  • Sint-Petersburg: St. Petersburg Arena (capaciteit: 68.134)
  • Sotsji: Fisht Olympisch Stadion (capaciteit: 47.659)
  • Volgograd: Volgograd Arena (capaciteit: 45.568)

Door de gigantische afstanden tussen sommige steden kan het bezoeken van meerdere wedstrijden wel eens een prijzige aangelegenheid worden. Maar voor de echte fans is dit nu al een reis om naar uit te kijken.

Ook voor de landen wordt het niet altijd gemakkelijk om tussen de speelsteden WK 2018 te reizen. Vooral de landen in groep G hebben het niet getroffen. Zo moet België 2 keer een verre verplaatsing maken. Zij spelen namelijk wedstrijden in Sotsji, Moskou en Kaliningrad. Kaliningrad en Moskou liggen maar liefst 1250 km van elkaar verwijderd, terwijl Sotsji op zo’n 1600 km van Moskou ligt.

Waar wordt de finale van het WK gespeeld?

Zoals verwacht, wordt de finale van het WK 2018 gespeeld in de hoofdstad Moskou. De twee overblijvende landen zullen om de titel strijden in het Loezjniki Stadion. Dit stadion heeft de grootste capaciteit van allemaal. Dit is natuurlijk ideaal voor de vele fans die deze historische finale graag willen bijwonen. Maar liefst 78.360 enthousiaste supporters zullen van op de eerste rij de (hopelijk) spannende WK-finale kunnen meevolgen.

Speciaal voor het WK werd dit stadion bijna zo goed als volledig hernieuwd. Zo werd binnenkant van het stadion volledig opnieuw ingericht. De atletiekpiste werd verwijderd en het kunstgrasveld werd vervangen door natuurlijk gras. Zo is het stadion helemaal klaar voor het grootste voetbalfeest ter wereld.

De finale is niet de enige wedstrijd die gehouden wordt in dit stadion. Ook de openingwedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië wordt hier gespeeld. Daarnaast worden er drie groepswedstrijden en een halve finale gespeeld in het Loezjniki Stadion.