Zowel Ajax als PSV spelen komende week de eerste van twee wedstrijden in de laatste kwalificatieronde voor de Champions League. De Amsterdammers ontvangen op 22 augustus Dinamo Kiev in het eigen stadion, terwijl PSV een dag eerder op bezoek gaat bij BATE Borisov in Wit-Rusland. Beide teams moeten zien af te rekenen met hun tegenstander om zeker te zijn van deelname aan de Champions League. In dit artikel blikken we vooruit op beide duels en vertellen we meer over wedden op de Champions League dit seizoen.

Ajax rekent af met Standard Luik en ontmoet Dinamo Kiev

In het eerste onderlinge duel met Standard Luik werd het nog 2-2, maar het tweede duel met de Belgen was Ajax oppermachtig. De prachtige 3-0 overwinning kwam tot stand met indrukwekkend voetbal en geeft hoop voor de dubbele ontmoeting met Dinamo Kiev. De nummer twee van Oekraïne van vorig jaar is altijd een lastige tegenstander in Europese duels en is niet voor niks een vaste klant in de Champions League. Met name de uitwedstrijd op 28 augustus zal voor Ajax pittig worden. In het stadion, met plek voor maximaal 70.000 man, is het eenvoudig om geïmponeerd te raken. Gezien de waarde van beide elftallen moet Ajax echter eenvoudig kunnen winnen. De 67,6 miljoen euro die de spelers van Kiev gezamenlijk waard zijn, valt behoorlijk weg tegen de bijna 230 miljoen van de selectie van Ajax. Wanneer de huidige vorm kan worden uitgebouwd is Ajax dan ook zeker de favoriet tegen de Oekraïners.

PSV treft BATE Borisov

Het Wit-Russische team BATE Borisov is ook een club die op papier een stuk minder is dan de Nederlandse tegenstander. Toch is het zaak voor PSV om ze niet te onderschatten. Niet voor niks werd BATE al twaalf keer op rij kampioen in eigen land en doen ze al jarenlang mee aan Europees voetbal. Ook hier gaat op dat de uitwedstrijd van cruciaal belang is. Op het ongetwijfeld zeer slechte veld in Borisov is het zaak om de schade te beperken, waarna het thuisvoordeel in Eindhoven op 29 augustus optimaal moet worden uitgebuit. PSV is scherp aan het seizoen begonnen en zou normaliter geen moeite moeten hebben met de Wit-Russische tegenstanders.

Wedden op Champions League

Wanneer deze laatste voorrondes afgerond zijn, zal bekend worden welke 32 teams dit jaar de groepsfase van de Champions League ingaan. Op 30 augustus volgt de loting en het is voor de liefhebbers van wedden op de Champions League zaak om dit allemaal goed te volgen. Het kan gunstig zijn om zo snel mogelijk je weddenschappen te plaatsen om zo van de beste quoteringen te profiteren. Anderzijds kan het ook lonen om te wachten tot vlak voor de wedstrijden om een zo goed mogelijke indicatie van de vorm van de teams te hebben. Kies er hoe dan ook voor om weddenschappen te combineren op één betslip om al met een lage inzet kans te maken op hoge bedragen.