Deze week beginnen maar liefst zeven verschillende EK-toernooien. Vanaf zondag is het in Glasgow de beurt aan de profwielrenners. Zowel de dames als de heren rijden een wegrit en een tijdrit. In het vaak regenachtige Schotland is een pittig parcours getrokken. Vanwege de wat ongelukkige planning staan vooral bij de mannen helaas niet alle toppers aan de start, maar toch heeft Nederland een gevaarlijke outsider in de gelederen. Bij de dames heeft Nederland alle topfavorieten in huis. In dit artikel bespreken we de wedstrijden van de dames en de heren en geven we info over wedden op wielrennen.

Nederlandse dames dominant op EK

Vorig jaar won Marianne Vos namens Nederland de wegwedstrijd, terwijl Ellen van Dijk al twee jaar op rij de tijdrit heeft gewonnen op het EK. Anna van der Breggen werd in 2016 Europees Kampioen. Wanneer de uitslagen van het dameswielrennen erbij worden gepakt, valt op dat de Nederlandse vrouwen vrijwel elke wedstrijd van formaat winnen. In Glasgow zijn zondag 5 augustus bij de wegwedstrijd en woensdagochtend 8 augustus dan ook vooral de Nederlandse dames favoriet. Bij de wegwedstrijd lijken Van der Breggen, Vos en Blaak de meeste kans te hebben door het heuvelachtige parcours. In de tijdrit doen Van der Breggen en Van Dijk mee en normaliter gaat de strijd om de titel dan ook tussen deze twee dames.

Nederlandse mannen met matige selectie naar Glasgow

Bij de mannen ziet het er een stukje minder florissant uit. Vanwege het drukke programma en de onhandige positie van het EK vlak na de Tour, en voor bijvoorbeeld de Binck Bank-ronde,  doen er vrijwel geen renners van zowel Sunweb als Lotto-Jumbo mee. Hierdoor ontbreken toppers als Dumoulin, Gesink, Oomen en Kruijswijk zondag 12 augustus bij de wegwedstrijd. De speerpunten van de Nederlandse selectie zijn daarom onder andere Hofland, Langeveld en Van Baarle. De echte outsider voor de Europese titel is Mathieu van der Poel. Hij won het NK eerder dit jaar er werd ook Nederlands kampioen bij zowel het veldrijden als het mountainbiken. Het heuvelachtige parcours moet hem zeker liggen. Op de tijdrit op 8 augustus doen Van Emden en Van Baarle mee. Beide mannen kunnen in de top tien eindigen, maar gaan waarschijnlijk niet winnen.

Wedden op wielrennen

Hoewel het deelnemersveld bij vooral de mannen wat tegenvalt namens ons land, zijn er nog bijzonder veel andere leuke wielrenners aanwezig die het wedden op wielrennen de moeite waard maken. Onder meer Sagan, Thomas, Cavendish, Degenkolb, Kristoff, Viviani en Bouhanni doen namelijk mee. Wedden op wielrennen kan uiteraard op alle verschillende onderdelen. Bekijk ook zeker eens de extra opties per onderdeel. Door namelijk meerdere weddenschappen te combineren op één betslip kun je al met een lage inzet een leuk bedrag binnenhalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER