Het lange wachten is voor de voetballiefhebbers bijna voorbij. In veel landen gaan de nationale voetbalcompetities op 11 augustus weer van start. Ook de Nederlandse Eredivisie trapt dan af met de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht. In dit artikel blikken we vooruit op het seizoen 2017-2018 en nemen we enkele potentiële favorieten onder de loep en kijken we naar de outsiders.

Kan Feyenoord de titel verlengen?

Vorig jaar pakte Feyenoord voor het eerst in 18 jaar de titel. Het team raakte met Kuyt, Elia, Karsdorp en Kongolo wel vier basisspelers kwijt. Door het aantrekken van Haps, St. Juste en Boëtius lijkt Feyenoord echter prima te hebben ingekocht. In de voorbereiding waren er wisselende resultaten, maar hierbij kan als kanttekening worden geplaatst dat het slechts oefenpotjes waren. Na de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal valt er meer te zeggen over de huidige vorm.

Is het jonge team van Ajax er klaar voor?

Ajax heeft natuurlijk heel wat te verwerken omtrent de jonge middenvelder Abdelhak Nouri. Toch leek de ploeg in de voorrondes van de Champions League tegen Nice de knop om te kunnen zetten. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel en helaas in uitschakeling, maar bij vlagen was het indrukwekkend. Het jonge team is zeer talentvol maar ook wisselvallig. Door de verkoop van met name Klaassen en het einde van de huurperiode van Traoré is er nog wat minder ervaring in het team. De rentree van Klaas-Jan Huntelaar is daarentegen wel een pluspunt. Of ze ondanks de wisselvalligheid en onervarenheid een heel seizoen kunnen domineren is sterk de vraag.

Kan PSV zich herpakken?

PSV beleefde een kleurloos seizoen vorig jaar. Ook in de voorrondes van de Europa League ging het niet goed voor de club uit Eindhoven. Bepalende spelers als Moreno, Guardado en Willems zijn bovendien weg. Van de aangetrokken spelers springen Lozano en Luckassen er in positieve zin uit. Het gebrek aan scorend vermogen is echter opvallend en heeft PSV ook in de voorrondes voor de Europa League de nek gekost. Er zit wel genoeg potentie in het elftal maar dit moet er snel uitkomen wil PSV meedoen om de titel.

Kapers op de kust?

Tijdens de transferperiode is altijd snel duidelijk hoe de verhoudingen tussen de clubs liggen. Ajax, PSV en Feyenoord zijn de enigen die het vermogen hebben om spelers aan te trekken van enkele miljoenen en kopen ook bij de concurrerende clubs bepalen de spelers weg. Zo verloren subtoppers als AZ, Heerenveen en Utrecht belangrijke pionnen aan de concurrentie. Opvallend is ook dat spelers die op een zijspoor zijn beland bij de traditionele top drie als aanwinsten worden binnengehaald bij de subtoppers. Op papier lijkt er dan ook geen uitdager te zijn dit seizoen die serieus mee kan strijden om de titel.

Wedden op de Eredivisie

Enkele leuke wedstrijden die al in de eerste speelronde op de agenda staan zijn onder andere:

  • 12 augustus – PSV – AZ
  • 13 augustus – Feyenoord – FC Twente
  • 13 augustus – FC Groningen – SC Heerenveen

Bij diverse online bookmakers kun je nu al veel weddenschappen vinden voor de Eredivisie. Bekijk nog eens goed alle inkomende en uitgaande transfers en de resultaten van oefenwedstrijden om een goede keuze te kunnen maken. Het wedden op voetbal geeft je het hele jaar door veel mogelijkheden om leuke bedragen te winnen!

Start met wedden op voetbal!