De Vuelta a España, oftewel de Ronde van Spanje, is traditiegetrouw de laatste grote ronde van het wielerseizoen. Na de Giro en de Tour in respectievelijk Italië en Frankrijk is het de derde kans voor de ronderenners op succes. Namens Nederland doen er deze keer ook een aantal interessante wielrenners mee, terwijl andere toppers zich eveneens aan de start melden. In dit artikel lees je een voorbeschouwing op de Vuelta waarbij we enkele favorieten onder de loep nemen en uiteraard de belangrijkste Nederlanders bij langs gaan. In de laatste alinea lees je meer over het wedden op wielrennen.

De Vuelta van 2017

Zoals wel vaker het geval is in de ronde van Spanje is het parcours loodzwaar en gaat het voornamelijk bergop. Waar in de Tour en de Giro de sprinters genoeg kansen krijgen om succes te behalen is dit in Spanje anders. Er zijn maar twee echt vlakke aankomsten tegenover negen aankomsten bergop. Veel topsprinters verschijnen dan ook niet aan de start. Alleen John Degenkolb en Sasha Modolo zijn op papier sterk in de sprint. De Vuelta begint dit jaar met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes op 19 augustus terwijl de finish op 10 september in Madrid is.

Froome gaat voor de dubbel

De in Kenia geboren Brit Christopher Froome won eerder dit jaar voor de vierde keer de Tour de France. Het laatste decennia is het niemand gelukt om de dubbel te pakken, dat wil zeggen: de Tour en de Vuelta achter elkaar winnen. Toch wil Froome het proberen en hij krijgt van zijn team Sky een sterk contigent aan knechten mee. Onder andere de Nederlander Wout Poels moet hem bijstaan, naast de klimmers Nieve, Rosa en Lopez. Froome werd eerder al drie keer tweede, maar hoopt nu voor het eerst op de hoogste trede te staan in Madrid.

Nibali, Bardet, Aru en Contador zijn belangrijke uitdagers

In de Tour de France kwam Bardet niet verder dan een derde plaats, terwijl Aru als vijfde eindigde. Toch staan ook zij als topfavorieten aan de start in Nîmes. Beide mannen hebben een sterke ploeg om zich heen en willen graag laten zien in staat te zijn om een grote ronde te winnen. Ook de Italiaanse Nibali zal proberen na zijn derde plaats in de Giro d’Italia van dit jaar het podium op te rijden in de Vuelta. Voor Alberto Contador is het zijn laatste grote ronde als profrenner. De 34-jarige meervoudig winnaar van zowel de Giro, de Tour als de Vuelta stopt na de finish in Madrid. De Spanjaard hoopt nog één keer te kunnen schitteren.

Kruijswijk en Kelderman belangrijkste Nederlanders

Geen Dumoulin, Mollema, Gesink of Groenewegen deze grote ronde. Toch hebben wij als Nederlanders twee ijzers in het vuur. Zowel Kruijswijk als Kelderman gaan proberen een goed klassement te rijden. Beide kenden een ongelukkige Giro door ziekte of valpartijen en hopen zich in Spanje te revancheren. Met name Kruijswijk, van de Nederlandse Lotto-Jumbo ploeg, maakt kans om hoge ogen te gooien. Hij deed goed mee in de top 10 in de Giro ondanks zijn ziekte. Kelderman kent dit seizoen veel pech en brak al twee keer dezelfde hand. Toch kan hij in potentie ook de top 10 halen. Nederlanders om in de gaten te houden voor een dagzege zijn onder andere:

  • Koen Bouwman
  • Antwan Tolhoek
  • Sam Oomen
  • Wout Poels
  • Jetse Bol

Wedden op wielrennen

Bij diverse online bookmakers die je op deze site kunt vinden is het wedden op wielrennen mogelijk. Zeker bij een grote ronde als de Vuelta zijn er veel kansen om in te zetten. Kies bijvoorbeeld nu al een winnaar per trui of zet per etappe in op een winnaar. Wie er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaat in Madrid is lastig in te schatten, zeker omdat een verkoudheid of valpartij snel roet in het eten kan gooien. Daardoor zijn de quoteringen echter wel heel gunstig en kun je mogelijk al met een lage inzet veel geld winnen! Het wedden op wielrennen zorgt bovendien voor extra wedstrijdspanning waardoor het nog leuker is om de ronde van Spanje te gaan volgen.