De Tour de France tot nu toeDeze week zijn de laatste paar stevige bergetappes in de Tour de France voordat de renners zondag de Champs-Élysées oprijden. In deze bekendste straat van Frankrijk zullen de sprinters voor de dagzege gaan, maar na de etappe op zaterdag zal de winnaar van de Tour de France 2016 bekend zijn. Het is tot nu toe een relatief spectaculaire Tour geweest, met enkele leuke verrassingen, maar toch ook met de dominantie van de op papier sterkste teams. De Nederlanders doen het over het algemeen naar behoren, met enkele positieve maar ook negatieve uitschieters. In dit stuk kun je meer informatie vinden over de Tour tot nu toe. Het kan handig zijn om hier tips uit te halen als je wilt gaan wedden op wielrennen. In de laatste alinea kun je hier bovendien meer over lezen.

Team Sky en Froome domineren het klassement

In het klassement is net als de laatste paar jaar de in Kenia geboren Brit Chris Froome erg sterk. Hij laat zien dat hij zijn ranke lijf het allerbeste tour de francebergop weet te krijgen en maar weinigen kunnen

hem volgen als hij versnelt. Daarnaast zorgt zijn team voor de controle in de bergen, maar weten ze ook zeker op het vlakke hun kopman goed uit de wind en op veilige posities te houden. Onze landgenoot Wout Poels is in het hooggebergte een sterke schakel omdat hij het tempo zo hoog kan houden dat niemand weet te demarreren. Movistar is de enige andere ploeg die sterk genoeg is om misschien nog iets te gaan proberen.

Een verrassende tweede plaats in het algemeen klassement is er voor Bauke Mollema. De geboren Groninger kan bergop met de besten mee en wist in de tijdrit veel tijd te pakken op mannen als Quintana, Bardet, Yates en Valverde. Hoe hij de komende dagen doorkomt is gissen, maar met zijn huidige vorm moet het vasthouden van een podiumplaats zeker mogelijk zijn. Eén misstap of kleine valpartij kan in de Tour minuten tijdsverlies betekenen en als een man als Froome dit overkomt mogen we misschien hopen op meer dan een tweede plaats.

Dumoulin, Sagan en Cavendish pakken etappes

De Tour de France tot nu toeDe eigenlijk al afgeschreven Cavendish wist maar liefst vier etappes te winnen. Met deze overwinningen erbij komt de kleine Britse sprinter op een totaal van 30 etappezeges in de Tour de France. Inmiddels is hij echter naar huis gegaan om zich goed voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen in Rio. De groene trui voor beste sprinter hangt dan ook stevig om de schouders van Sagan, die met drie etappezeges ook een bijzonder goede tour beleeft. De kans is klein dat hij de komende etappes een rol van betekenis kan spelen omdat er voornamelijk hooggebergte aan zit te komen. Hij zal op zijn kans in Parijs wachten.

Qua Nederlanders moeten de spotlights naast Mollema toch vooral ook op Tom Dumoulin worden gericht. Met een beresterk optreden in Andorra wist hij op spectaculaire wijze zijn eerste etappe in de Tour de France te winnen. Daarna declasseerde hij alle concurrenten in de tijdrit en pakte hij zo de tweede etappeoverwinning voor Nederland deze tour. Het is de vraag of hij hier nog één aan toe kan voegen in de aanstaande klimtijdrit. Qua tegenvallende Nederlanders moet vooral Wilco Kelderman worden genoemd. Ondanks klassementsambities is hij sterk teruggevallen. Ook Laurens ten Dam en Tom-Jelte Slagter rijden tot nu toe een kleurloze Tour.

Wedden op wielrennen

Het is mogelijk om op vele verschillende onderdelen van de Tour de France geld in te zetten. Dit kan niet alleen vooraf, bijvoorbeeld door in te zetten op een etappeoverwinning, maar ook live kun je wedden op wielrennen. Online kun je alle weddenschappen vinden en is het tevens mogelijk om via een livestream mee te kijken.

Waar je op in wilt zetten is natuurlijk helemaal aan jou. De eindoverwinning lijkt naar Froome te gaan, maar één slechte dag of valpartij en renners als Quintana en Mollema kunnen er met de zege vandoor gaan. De groene trui lijkt Sagan niet meer te kunnen ontgaan, dus daar op inzetten is veilig maar zal ook weinig opleveren. Het kan handig zijn om op outsiders in te zetten omdat de quoteringen in dat geval veel hoger zijn, maar uiteraard brengt dat ook meer risico’s met zich mee. Gebruik vooral je kennis over wielrennen en bekijk goed de huidige vorm van de renners om een zo goed mogelijke weddenschap af te sluiten. Maak de Tour op die manier bovendien nog een stuk spannender om te kijken!