De 106e Tour de France ging op zaterdag 6 juli van start bij onze zuiderburen. In Brussel kon er meteen worden gejuicht door en voor de Nederlanders. Verrassend genoeg was het niet de pijlsnelle sprinter Dylan Groenewegen maar zijn ploegmaat Mike Teunissen die de winst pakte in de eerste etappe. Dat was bovendien niet het enige Nederlandse succes in de Tour de France 2019. We blikken hier kort terug op de eerste week en gaan daarna in op de kansen van de Nederlanders in het vervolg van deze ronde van Frankrijk. Uiteraard volgen ook enkele wedden op wielrennen tips.

Teunissen eerste Nederlandse drager gele trui in 30 jaar

Het was alweer 30 jaar geleden dat een Nederlander voor het laatst in de gele trui rond mocht rijden in de Tour de France. Door de recente successen van Nederlandse wielrenners zouden we bijna vergeten dat dit nog niet een ‘normale’ situatie is. Aangezien de eerste etappe op een massasprint uit zou lopen en Dylan Groenewegen één van de snelste mannen van het peloton is waren de verwachtingen zaterdag 6 juli hooggespannen. Groenewegen ging onfortuinlijk onderuit op anderhalve kilometer voor de meet. Zijn ploeggenoot Mike Teunissen, die normaal de lead-out is van Groenewegen, nam zijn positie met verve over en pakte de winst én de gele trui. Het feest was de dag erna helemaal compleet toen hun ploeg Jumbo-Visma ook nog de ploegentijdrit wist te winnen. Qua Nederlandse successen mogen we daarom nu al spreken van een succesvolle Tour de France.

Wat kan Kruijswijk in het klassement?

Teunissen wist de gele trui logischerwijs niet vast te houden en moest deze op de derde dag afstaan aan Alaphilippe. De Fransman was niet sterk genoeg om in het hooggebergte de trui vast te houden. Namens Nederland zou Kruijswijk dit later deze tour zeker wel kunnen. Ook voor Mollema liggen er kansen op dagsucces in de etappes met een heuvelachtig parcours. Daar komt bij dat Groenewegen nog een aantal kansen krijgt om te laten zien dat hij wel degelijk over goede benen beschikt. Ook zonder Dumoulin is er nog goede kans op Nederlands succes. De Tour de France 2019 zal kortom voor meer dan genoeg spektakel zorgen tot de finish op 28 juli in Parijs!

Wedden op wielrennen

Wanneer je wilt wedden op wielrennen dan kan dit uiteraard op diverse manieren. Het is mogelijk om per dag de etappewinnaar te voorspellen. Dit kan erg lastig zijn omdat er bij wielrennen bijzonder veel factoren zijn die meespelen. Daarom zijn de quoteringen vaak wel bijzonder hoog. Je kunt er daarnaast voor kiezen om te wedden op wielrennen door de top drie van een etappe te kiezen. Een andere veelgebruikte wedoptie is de head-2-headweddenschappen. Hierbij krijg je de keuze uit twee wielrenners en kun je inzetten op de coureur die volgens jou als eerste over de streep komt. Op deze manier kun je per etappe wel tientallen weddenschappen afsluiten en daarom mogelijk veel winnen met wedden op wielrennen!