Na de verrassende overwinning op Real Madrid moet Ajax het in de volgende ronde van de Champions League opnemen tegen Juventus. De 34-voudig kampioen van Italië is op papier één van de lastigste tegenstanders die de Amsterdammers konden treffen. In dit artikel blikken we vast vooruit op de eerste wedstrijd tussen Ajax en Juventus, die op 9 of 10 april zal plaatsvinden. Daarnaast bespreken we ook de andere drie kwartfinales van de Champions League. In de laatste alinea volgen enkele wedden op voetbal-tips.

Juventus favoriet tegen Ajax

Hoewel er uiteraard geen eenvoudige tegenstanders meer in het toernooi zitten, lijkt Juventus wel één van de lastigste opponenten te zijn die Ajax kon loten. Juventus won de Champions League twee keer en was maar liefst zeven keer de verliezend finalist. In 2016-2017 gebeurde dit voor het laatst. Ajax kwam in 1996 voor het laatst tot de finale. Bovendien is Ajax van alle landen het slechtst tegen Italiaanse ploegen in de Champions League. Van de 45 wedstrijden in het kampioenenbal tegen een club uit Italië won Ajax maar dertien keer. Daar staat tegenover dat het ook zeer onverwachts was dat Ajax Real Madrid, de Champions League-kampioen van de laatste drie jaar, uit zou schakelen. Het feit dat Ajax eerst thuis speelt kan ze in de kaart spelen. In de Johan Cruijff Arena kunnen ze zichzelf hopelijk een goede uitgangspositie verschaffen om het in Turijn vervolgens af te maken.

De drie andere topduels in de kwartfinales

Naast Ajax tegen Juventus zijn dit de drie andere ontmoetingen in de kwartfinales van de Champions League:

  • Liverpool – FC Porto
  • Tottenham Hotspur – Manchester City
  • Manchester United – FC Barcelona

Opvallend is natuurlijk dat er nog vier ploegen uit Engeland in het toernooi zitten. Tottenham tegen City is een Engels onderonsje, waardoor er in ieder geval één Engels team in de halve finales zal komen. Ook het duel tussen Manchester United en Barcelona is op voorhand een wedstrijd om zeker naar uit te kijken. Barcelona was indrukwekkend in de tweede wedstrijd tegen Lyon, terwijl Manchester United zeer knap Paris Saint-Germain uitschakelde. Liverpool was niet voor niks verliezend finalist vorig jaar en hoopt zich dit seizoen te revancheren door de Champions League voor de zesde keer te winnen.

Wedden op voetbal in de Champions League

Wie wil wedden op voetbal in de Champions League moet nog even geduld hebben. De eerste wedstrijden worden op 9 en 10 april afgewerkt, terwijl op 16 en 17 april de returns op het programma staan. Wedden op voetbal kan dan uiteraard op veel verschillende manieren. Bij alle Champions League-duels zijn er tientallen tot soms wel honderden verschillende wedopties beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om live te wedden op voetbal. Dit geeft je niet alleen de kans om een livestream te bekijken, maar ook de mogelijkheid om je voetbalinzicht te gebruiken bij het wedden. Je kan namelijk tijdens het duel inzetten en hierdoor mogelijk beter inschatten hoe de wedstrijd gaat verlopen.