Hoewel een transfer al enige tijd in de lucht hing, was het lang onduidelijk naar welke club Frenkie de Jong zou verkassen komende zomer. Lange tijd leek de Franse grootmacht Paris Saint-Germain de beste papieren te hebben. Ook Manchester City, van succestrainer Pep Guardiola, voerde meerdere gesprekken met de 21-jarige middenvelder. Deze week werd echter bekend dat De Jong naar Spanje gaat verkassen. Voor een recordbedrag wisselt hij Amsterdam in voor Barcelona. In dit artikel gaan we verder in op de transfer en op de carrière tot nu toe van Frenkie de Jong. In de laatste alinea geven we tips voor het wedden op voetbal.

Miljoenentransfer die waarschijnlijk oploopt naar recordbedrag

Met de transfer van De Jong is Ajax in ieder geval zeker van een Eredivisierecord, door de gegarandeerde 75 miljoen euro die ze ontvangen. Bovendien is het volgens de betrokken partijen zeer waarschijnlijk dat het transferbedrag oploopt naar in totaal 86 miljoen euro. Daarmee zou Frenkie de Jong ook nog eens de duurste Nederlandse voetballer ooit worden. Dit is momenteel Virgil van Dijk, die voor omgerekend 84 miljoen euro van Southampton naar Liverpool ging. Opvallend is ook de vergoeding die Willem II en RKC Waalwijk ontvangen. Zij waren beide verantwoordelijk voor de opleiding van De Jong en hebben daarom een doorverkooppercentage. Willem II kan hierdoor ongeveer 7 miljoen euro bijschrijven, terwijl RKC op ruim 4,5 miljoen mag rekenen. De transfer naar Barcelona zorgt dus op meerdere manieren voor een impuls voor het Nederlandse voetbal.

Carrière De Jong in stroomversnelling

In 2015 werd Frenkie de Jong door Ajax van Willem II gekocht. Hij had op dat moment nog maar twee officiële duels voor de Tilburgers achter zijn naam. De transfersom van ruim drie ton blijkt achteraf een behoorlijk koopje te zijn geweest. Via Jong Ajax maakte hij in september 2016 zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax. Dit was uitgerekend in een bekerwedstrijd tegen zijn oude club Willem II. In het seizoen 2017-18 werd Frenkie de Jong geleidelijk basisspeler. Hij speelde in totaal 26 wedstrijden in alle competities voor Ajax dat seizoen. In het huidige seizoen staat de teller al op 23 duels. Bovendien debuteerde hij op 6 september 2018 in het Nederlands elftal. Hij heeft momenteel vijf interlands achter zijn naam en is nu al basisspeler. Dat de 21-jarige middenvelder voor een enorm bedrag naar Barcelona gaat, is gezien zijn nog maar magere ervaring een verrassing, maar wie hem heeft zien spelen zal het begrijpen. Zijn stijl en rust op het veld zijn imponerend en hopelijk kunnen we daar nog lang van genieten.

Wedden op voetbal

Wie wil wedden op voetbal op wedstrijden van Frenkie de Jong kan dit tot de zomerstop nog bij duels van Ajax doen. De Jong verkast na afloop van het huidige seizoen naar Barcelona. Ajax is op dit moment actief in de KNVB Beker, de Champions League en ook nog volop in de race voor de titel in de Eredivisie. Daarom is wedden op voetbal op alle duels van de Amsterdammers bijzonder spannend. Naast vooraf inzetten op een wedstrijd kun je er ook voor kiezen om live te wedden op voetbal. Dit heeft onder meer de volgende voordelen:

  • Je kunt optimaal je spelinzicht gebruiken door in te zetten wanneer de wedstrijd al bezig is
  • Veel veranderende quoteringen en wedopties maken het 90 minuten lang leuk om te wedden op voetbal
  • Via een livestream bij de online bookmaker kun je de wedstrijd van begin tot eind live volgen