Er zijn een paar sporten waar wij in ons kleine landje in uitblinken. Uiteraard heb je de succesvolle schaatsers die vrijwel op alle onderdelen domineren. Daarnaast kunnen we redelijk voetballen en doen we bij sporten als zeilen, zwemmen en judo aardig mee. Het allerbest zijn we internationaal gezien misschien wel in hockey. Vooral in 2014 ging het bij het WK hockey in ons eigen land zeer goed. Hoe verliep dit toernooi ook alweer en hoe kwamen de mannen aan een zilveren en de vrouwen aan een gouden medaille? En hoe zal het WK hockey van 2018 er uit zien? Dit alles en meer informatie over wedden op hockey kun je hier lezen.

 

Het WK hockey 2014 bij de vrouwen

Bij de vrouwen was het WK hockey van 2014 de zeventiende editie van het vierjaarlijkse toernooi. Het was alweer de derde keer dat het toernooi in Nederland werd gehouden. Met Den Haag als belangrijkste speelstad en het stadion van ADO als decor van de belangrijkste wedstrijden werd het een drukbezocht en uiterst succesvol toernooi. Voor het WK hockey van 2014 waren de Nederlandse dames al negen keer wereldkampioen geworden. Met een toernooi in eigen land was de favorietenpositie dan ook voor dit team.

Al in de groepsfase bleek deze positie terecht te zijn. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen en toplanden als Australië en Nieuw-Zeeland werden beiden met 2-0 verslagen. In de andere poule deed met name de VS het goed, terwijl Argentinië als tweede door ging naar de halve finales. Nederland wist zich eenvoudig te ontdoen van het Zuid-Amerikaanse land door met 4-0 te winnen. De finale was een reprise van de groepswedstrijd tegen Australië. Door knappe goals van Maartje Paumen en Kim Lammers werd het hier opnieuw 2-0. Een vol ADO stadion zag de dames er zo voor de tiende keer in zeventien edities met de wereldtitel vandoor gaan.

 

Het WK hockey 2014 bij de mannen

Waar de vrouwen al sinds de jaren ’70 internationaal dominant zijn, is dit bij de mannen iets anders. Ze werden weliswaar drie keer eerste, drie keer tweede en twee keer derde op een WK maar daarmee moeten ze Pakistan op de ranglijst voor zich dulden. Het WK 2014 begon echter zeer goed. In de groepsfase werden vier wedstrijden gewonnen en slechts één gelijkspel behaald. Hiermee gingen de Nederlandse hockeymannen als nummer één van de poule door naar de halve finale. Hierin werd nipt gewonnen van Engeland door een knappe goal van Mink van der Weerden.

In de finale bleek Australië toch veel te sterk voor Nederland. Bij rust leek het nog mogelijk om de wereldtitel binnen te slepen, maar de 2-1 achterstand liep gedurende de tweede helft op tot een 6-1 achterstand. Ondanks een uitblinkende keeper Jaap Stockmann werden de Nederlanders afgedroogd en zo moesten ze tevreden zijn met een zilveren medaille op het WK 2014.

 

Het WK hockey van 2018

Het WK hockey van 2018 zal weer gescheiden worden gehouden. Het WK van 2014 was namelijk pas de tweede keer dat beide toernooien tegelijkertijd en in hetzelfde land werden georganiseerd. De mannen vertrekken in 2018 naar Bhubaneswar in India, terwijl de vrouwen het dichter bij huis moeten waarmaken. Het WK van 2018 is voor hen namelijk in London.

Bij beide teams zijn er sinds het succesvolle toernooi in 2014 veel wisselingen geweest. Een prachtige generatie met hockeyers zoals Maartje Paumen, Ellen Hoog en Naomi van As heeft afscheid genomen. Ook bij de mannen zijn er diverse topspelers inmiddels gestopt als international. Gezien de resultaten in onder andere de Champions Trophy en de OS in Rio de Janeiro zit het bij de vrouwen wel goed qua vorm. Met twee zilveren medailles doen ze het prima. De mannen lijken wat minder goed te zijn dan voorheen. Een vierde plek in Rio en geen deelname aan de Champions Trophy zegt nog niet alles voor het WK in 2018, maar er is zeker nog veel werk aan de winkel voor de ploeg van bondscoach Max Caldas.

 

Wedden op hockey

Uiteraard kun je onder andere bij Kroon Casino, Betsson, Betsafe en Betfair volop wedden op hockey. Naast de reguliere competities in vele landen zijn ook de internationale toernooien hier volop beschikbaar om op in te zetten. Bij het wedden op hockey kun je er vaak voor kiezen om per wedstrijd in te zetten, maar ook per toernooi een winnaar te voorspellen. Daarnaast is het live wedden op hockey sterk  in opkomst. Met deze optie kun je tijdens een wedstrijd veel extra weddenschappen vinden en zullen de quoteringen afhankelijk van het verloop van de wedstrijd worden aangepast. Je kunt dan tijdens één wedstrijd vele weddenschappen afsluiten en dus mogelijk veel winnen! Voor meer informatie over het wedden op hockey kun je uiteraard deze site blijven volgen.

Meer info over wedden op hockey