Na de eerste wedstrijden in de achtste finales van de Champions League staan vanaf dinsdag 5 maart de returns op het programma. Bij de tweede krachtmeting zijn er aardig wat teams die nog hopen een achterstand goed te maken. Ajax is als enige Nederlandse club nog actief in het miljoenenbal en zij spelen 5 maart om 21:00 uur in het Santiago Bernabéu tegen La Liga-club Real Madrid. De eerste ontmoeting tussen de twee resulteerde in een 1-2 overwinning voor Real, maar door de nipte nederlaag is er nog zeker perspectief voor Ajax. In dit artikel blikken we vooruit op het duel en bespreken we ook kort de andere drie achtste finales die volgende week op het programma staan. In de laatste alinea kun je wedden op Champions League-tips vinden.

Ajax niet kansloos tegen Real Madrid

In het eerste duel in de Champions League tussen Ajax en Real Madrid waren de Amsterdammers lange tijd de bovenliggende partij. Het probleem was dat het overwicht in de eerste helft niet in doelpunten tot uitdrukking kwam. Ajax drong aan en schoot gedurende de wedstrijd maar liefst negentien keer richting doel, maar pas in 75e minuut wist Ziyech ook daadwerkelijk te scoren. Real stond op dat moment al 0-1 voor en maakte met wat geluk in de 87e minuut de winnende treffer. Wanneer Ajax de discipline uit vooral de eerste helft van de vorige wedstrijd 90 minuten vol kan houden, zijn ze zeker niet kansloos. Real verloor namelijk twee van zijn laatste drie wedstrijden en moet aanvoerder Ramos missen door een schorsing. Ajax heeft juist drie keer op rij gewonnen sinds de eerste achtste finale en zal daardoor met vertrouwen afreizen naar Spanje. Hopelijk kunnen ze zorgen voor een mooie stunt.

Dortmund, Manchester United en Porto in de achtervolging

Net als Ajax hebben ook Borussia Dortmund, Manchester United en FC Porto een achterstand weg te werken in de returns in de Champions League. Vooral voor Dortmund lijkt dit een lastig verhaal te worden. De Duitsers verloren met 3-0 van Tottenham. Vooral het uitblijven van een uitdoelpunt kan Borussia Dortmund opbreken. Manchester United wacht ook een zeer zware taak. Ze moeten op bezoek bij Paris Saint-Germain de 0-2 van het eerste duel goedmaken. In eigen huis verloor PSG nog geen enkele keer dit seizoen en de kans is groot dat ze ook tegen Manchester United standhouden. Porto ontvangt AS Roma en in deze wedstrijd liggen voor beide clubs nog mogelijkheden. Roma won met 2-1 in eigen huis, maar dit verschil is overbrugbaar. Op papier belooft het een spannende ontmoeting te worden.

Wedden op de Champions League

Wedden op de Champions League is natuurlijk bijzonder spannend, omdat er in elke wedstrijd topclubs in actie komen. Het kan wel lastig zijn om goede voorspellingen te doen, omdat de clubs uit de diverse landen elkaar niet vaak ontmoeten. De relatieve sterkte van een club juist inschatten is daarom belangrijk als je wilt wedden op de Champions League. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eerdere ontmoetingen tussen de clubs op te zoeken of te kijken naar andere wedstrijden tussen teams uit dezelfde landen. Het is natuurlijk ook mogelijk om live te gaan wedden. Je kunt dan het duel bekijken en op basis van je eigen spelinzicht de voetbalweddenschappen kiezen. Op deze manier wedden op de Champions League kan ervoor zorgen dat je een leuk bedrag binnenhaalt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER