Op dinsdag 3 juli staan alweer de laatste twee achtste finales op het programma. De dag begint met Zweden tegen Zwitserland om 16:00 uur, waarna Colombia en Engeland de avondwedstrijd van 20:00 uur voor hun rekening nemen. Beide duels zouden op basis van de voorgaande wedstrijden van de vier teams bijzonder spannend kunnen worden. In dit artikel blikken we vooruit op de achtste finales van vandaag.

Zweden – Zwitserland (16:00 uur)

Zowel Zweden als Zwitserland wist zich maar met pijn en moeite te plaatsen voor het WK 2018. Nu ze er eenmaal zijn doen ze het beide uitstekend. Zweden viel op door eerste te worden in de groep met onder meer ook Duitsland. Ze wonnen de laatste groepswedstrijd daarnaast met maar liefst 3-0 van Mexico. Zwitserland hield op zijn beurt Brazilië op een gelijkspel en won knap van Servië. Met name defensief staan de landen prima. Zweden incasseerde pas twee goals en Mexico één.

Voor zowel Zweden (in 1994) als Zwitserland (in 1954) is het lang geleden dat ze verder kwamen dan de achtste finales op een WK. Op basis van de vorm in de voorgaande wedstrijden is Zwitserland iets meer favoriet dan Zweden. Dit komt met name omdat ze eenvoudig in verschillende systemen kunnen spelen en een kwalitatief bredere selectie hebben dan Zweden. Wat opvalt is dat Zwitserland vier van de vijf WK doelpunten tot nu toe heeft gescoord in de tweede helft. Hoewel deze wedstrijd lang spannend kan blijven is de verwachting dat de Zwitsers het in de tweede helft af kunnen maken, via bijvoorbeeld de uitstekend spelende Shaqiri.

Voorspelling: 0-1

Colombia – Engeland (20:00 uur)

Colombia werd groepshoofd in de zeer spannende groep H. Dit wil echter niet zeggen dat ze veel indruk hebben gemaakt dit toernooi. De Zuid-Amerikanen wonnen met pijn en moeite van Senegal en verloren van Japan. Alleen de 3-0 overwinning tegen Polen was knap, maar ook ietwat geflatteerd. Engeland speelde in hun eerste twee wedstrijden dit WK uitstekend. Panama en Tunesië werden aan de kant gezet en met name Harry Kane viel op met zijn vijf doelpunten. De wedstrijd die nergens meer om ging, tegen België, verloren ze met 1-0, maar hier kan weinig aan worden afgelezen.

Engeland won in 2006 voor het laatst een duel in de knock-outfase, dus het is de hoogste tijd dat ze deze negatieve reeks doorbreken. Het meespelen van James Rodriguez bij Colombia is onzeker en dat is voor de Engelsen een goed teken en één van de factoren die ze tot favoriet maken. Colombia heeft, zeker zonder James, minder kwaliteit in de selectie dan Engeland. Tegen de dynamische en sterke voorhoede zullen de talentvolle maar onervaren Colombiaanse verdedigers het niet 90 minuten lang dicht kunnen houden.

Voorspelling: 1-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER