De 64e en laatste wedstrijd van het WK 2018 staat op zondag 15 juli op het programma. In de finale staan Kroatië en Frankrijk tegenover elkaar. Voor beide landen zou het een bijzonder knappe prestatie worden als ze deze wedstrijd weten te winnen. In het Luzhniki Stadion in Moskou zullen 80.000 fans ze luidkeels aanmoedigen en miljoenen tv-kijkers over de hele wereld zullen om 17:00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd volgen. Wij blikken daarom hier vooruit op de finale van 15 juli.

Frankrijk zakelijk naar finale

De Fransen hebben op papier een spectaculair team, maar bondscoach Deschamps is eerder van het defensieve voetbal dat niet altijd even leuk is om naar te kijken. Door deze zekerheden in te bouwen weet hij dit toernooi zeer goed te presteren. De weg naar de finale was alles behalve gemakkelijk voor Les Bleus, maar in de knock-outfase werden Argentinië, Uruguay en België knap verslagen. Frankrijk heeft laten zien effectief te zijn en het achterin zeer goed dicht te kunnen houden. Van de vele sterspelers valt alleen Mbappé in aanvallend opzicht op, want zelfs mannen als Griezmann en Pogba moeten afjagen en meeverdedigen. Deschamps kan overigens de derde man worden die als speler én trainer het WK wint. Bij de enige andere titel voor Frankrijk, twintig jaar geleden, was hij één van de sterkhouders.

Kroatië is nu al bezig met unieke prestatie

Kroatië bestaat uiteraard pas als officieel land sinds het uiteenvallen van Joegoslavië en het is daarom des te knapper dat ze nu al zo ver komen op een WK. Na een eerdere derde plek op een WK is het halen van de finale al een prijs op zich, al zal geen van de spelers dat toe willen geven. Kroatië had veel moeite in de knock-outfase en had drie keer een verlenging nodig om door te gaan. Ze kwamen bovendien elke wedstrijd op achterstand, maar wisten uiteindelijk toch steeds aan het langste eind te trekken. Deze vechtlust is wat de Kroaten typeert, hoewel er ook zeker uitstekende voetballers in het team zitten. Met name Modric is bij vlagen imponerend en hij zal zijn team moeten dragen.

Frankrijk favoriet

Door de vele verlengingen en ook de sterkte van de reservebank is het Frankrijk dat licht favoriet is. Kroatië heeft in totaal 90 minuten meer in de benen dan de Fransen en veel van de spelers zullen dit gaan merken in de finale. Daarnaast heeft Frankrijk gewoon meer ervaring, talent en klasse in de ploeg en is Deschamps tot nu toe de perfecte coach gebleken. Hij past zijn tactiek aan op de tegenstander en kan met zijn team op veel verschillende manieren spelen. Hoewel Kroatië nog nooit heeft gewonnen van Frankrijk geven ze uiteraard nooit op. De Kroaten kunnen het op passie en strijd mogelijk lang volhouden tegen de Fransen.

Voorspelling Kroatië – Frankrijk: 1-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER