De kwartfinales aan de rechterkant van het speelschema worden zaterdag 7 juli afgewerkt. Onder andere het gastland en gevaarlijke outsider voor de titel Engeland komen deze dag in actie op het WK 2018. Beide wedstrijden kunnen eigenlijk alle kanten opgaan en zijn daarom zeker de moeite waard om te gaan bekijken, en wellicht om op te gaan inzetten. In dit artikel blikken we vooruit op de twee WK-kwartfinales van 7 juli.

Zweden – Engeland (16:00 uur)

Zweden is één van de verrassingen dit WK. De Scandinaviërs werden tweede in de groep met Nederland in de kwalificatie, maar plaatsten zich knap door Italië uit te schakelen in de play-offs. Op het WK zijn ze zeer stabiel en werden ze zelfs eerste in de groep met onder andere Duitsland. Ze hadden bovendien geen verlenging nodig tegen Zwitserland in de achtste finale en hebben nu in totaal nog maar twee goals tegen gekregen in vier duels. Met name de verdediging is prima op orde en één of twee foutjes van de tegenstander kan zomaar een goal opleveren voor de Zweden.

Engeland was zeer goed in de eerste twee wedstrijden in de groepsfase, maar heeft daarna nog maar weinig laten zien. De achtste finale tegen Colombia was zelfs niet om aan te zien. Bovendien hebben de Engelsen 120 minuten in de benen, want er moesten in die wedstrijd penalty’s aan te pas komen. Toch zit er behoorlijk veel talent in de ploeg. Met name de voorhoede is levensgevaarlijk met Kane als speerpunt. Zweden is er meester in gebleken om tegen op papier sterkere ploegen toch een resultaat te halen. Daarom zijn ze zeker niet minder kansrijk dan Engeland om dit duel te winnen. Het is goed mogelijk dat dit op een verlenging afstevent waarin het voor beide landen mogelijk is de winst kunnen pakken. Engeland heeft nu het goede gevoel te pakken op penalty-gebied en is hierdoor licht favoriet.

Voorspelling: 1-1 (Engeland door na penalty’s)

Rusland – Kroatië (20:00 uur)

Van het gastland werd helemaal niks verwacht voor aanvang van het WK 2018. Rusland doet het toch bijzonder goed en speelt zelfs redelijk attractief voetbal. In de groepsfase hadden ze een stukje geluk met de groepsgenoten, maar de winst tegen regerend kampioen Spanje in de achtste finales is gewoon ronduit knap te noemen. De Russen hadden hier wel een verlenging voor nodig, maar ook Kroatië heeft 120 minuten moeten spelen in de vorige ronde. Veel zal bij Rusland afhangen van de vorm van bepalende mannen als Golovin, Dzyuba en Cheryshev. Het thuisvoordeel geeft ze tot nu toe vleugels en het enthousiasme is eigen land is alleen maar groter geworden sinds de vorige wedstrijd.

Kroatië begon veelbelovend aan het toernooi maar kon het in de achtste finale tegen Denemarken niet waarmaken. Pas na penals wonnen de Kroaten. Ze hebben intrinsiek meer kwaliteit dan Rusland, maar een man als Modric was het vorige duel bijzonder uit vorm, terwijl ook Mandzukic geen potten kon breken. Het is bovendien afwachten hoe ze omgaan met de druk die de tienduizenden Russische supporters brengen. Het is ondanks al deze negatieve aspecten alsnog de verwachting dat Kroatië gaat winnen. Met zo’n kwalitatief hoogwaardige selectie mag je eigenlijk niet verliezen van dit Rusland.

Voorspelling: 1-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER