De halve finalisten van het WK 2018 zijn bekend. Vandaag rond de klok van acht is het de beurt aan Frankrijk en België. Morgen staat de clash tussen Kroatië en Engeland op het programma. In deze eerste wedstrijd is geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Frankrijk heeft de kwaliteit, maar de Belgen hebben het geluk aan hun zijde. De Rode Duivels stonden bovendien nog nooit in een WK finale. Ze zullen er alles aan doen om dit keer wel door te dringen tot de eindstrijd!

Frankrijk – België (20:00 uur)

Geschiedenis

Frankrijk en België kennen elkaar goed. De ploegen hebben al vaak tegen elkaar gespeeld, ook recentelijk. Die wedstrijden waren vooral vriendschappelijk: het laatste duel dat echt ergens om ging was tijdens het WK van 1986. In Nantes werd het destijds 4-2 voor de Fransen. Frankrijk heeft de beste papieren voor het duel van vanavond. De twee directe confrontaties op een WK-eindronde werden beide gewonnen door de Fransen (1938, 1986). De Belgen zijn echter zeker niet kansloos. In de laatste ontmoeting -een vriendschappelijk duel in 2015- waren de Belgen met 4-3 te sterk. Daar komt bij dat de Belgen het toernooi van hun leven spelen. De ‘Gouden Generatie’ heeft daarbij het nodige fortuin. Het belooft een sensationele avond te worden!

Teamnieuws

Beide elftallen hebben al vijf wedstrijden in de benen en dat laat zijn sporen na. Bij de Fransen is Djibril Sidibe een vraagteken, maar verder lijkt de ploeg van Didier Deschamps klaar voor de strijd. Er zijn bovendien geen schorsingen te melden; de coach kan starten met een sterk en gebalanceerd elftal. Dat is anders bij België: Thomas Meunier kreeg in de wedstrijd tegen Brazilië zijn tweede gele kaart en mag daardoor niet in actie komen. Om die reden moet coach Roberto Martínez sleutelen aan zijn opstelling. Mogelijk valt hij terug op 4-3-3, met Kevin de Bruyne wat dieper opgesteld. Ook houden de Belgen rekening met een eventuele aftocht van Vincent Kompany. De centrale verdediger begon geblesseerd aan dit toernooi, maar is inmiddels weer inzetbaar. Blijft de sluitpost van Manchester City de rest van het WK fit?

Uitslag 

De Belgen kwamen knap terug tegen Japan en stuurden favoriet Brazilië naar huis. De ploeg krijgt steeds meer geloof in een goede afloop. Frankrijk heeft al twee sterke concurrenten uitgeschakeld. In een spektakelstuk tegen Argentinië werd het 4-3 en het goed verdedigende Uruguay ging met 2-0 over de knie. De Belgen hebben dit toernooi echter dusdanig veel mazzel, dat ze vanavond ook aan het langste eind zullen trekken.

Voorspelling: 2-3

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER