Een dag vol verrassingen op het WK! De favorieten maken het niet waar en de kleinere landen gaan met de punten aan de haal. Japan en Senegal gaan nu aan de leiding in groep H en maken de meeste kans op een plek in de tweede ronde. Rusland verbaast opnieuw: Egypte wordt kinderlijk aan de kant gezet.

Colombia – Japan (1-2)

Op papier hebben de Japanners weinig kans tegen Colombia. Het Zuid-Amerikaanse land eindigt als 4de in een kwalificatiegroep met sterke tegenstanders, terwijl Japan het laatste kwalificatieduel juist met 1-0 verliest van Saoedi-Arabië. De Japanners worden echter in het zadel geholpen door een snelle rode kaart voor Carlos Sanchez. De verdediger van Colombia houdt de bal met de arm tegen in het strafschopgebied en kan meteen vertrekken. Shinji Kagawa houdt zijn zenuwen in bedwang en verschalkt David Ospina. Vlak voor rust trekt Quintero met een fraaie vrije trap de stand gelijk, maar in de 73ste minuut kopt Honda raak uit een corner. Hij bepaalt de eindstand op 1-2.

Polen – Senegal (1-2)

Polen kon de hoge verwachtingen niet waarmaken tegen Senegal. Beide ploegen hebben in de eerste helft veel moeite om hun eigen spel te spelen. De wedstrijd heeft een laag tempo en kent veel slordigheden. Senegal komt gelukkig op voorsprong, nadat een schot van Idrissa Gueye van richting wordt veranderd door verdediger Thiago Cionek. Zelfs na de goal kan Polen amper iets forceren. Sterspeler Robert Lewandowski komt niet aan de bal en is de hele wedstrijd onzichtbaar. De 0-2 komt al even onverwacht. Mbaye Niang staat aan de kant na een blessurebehandeling en mag van de vierde official weer het veld in. Juist op dat moment is er geklungel in de Poolse defensie. Niang is ineens weer helemaal fit en profiteert optimaal. Vlak voor tijd maakt Krychowiak de aansluitingstreffer, maar in de slotfase zijn beide ploegen uitgeblust.

Rusland – Egypte (3-1)

Bij Egypte begint Mohamed Salah in de basis. De vleugelspeler van Liverpool lijkt echter nog niet 100% en laat zich weinig zien. De eerste helft gaat gelijk op. Beide ploegen zijn gevaarlijk en tonen hun kwaliteit. Het is een wedstrijd vol harde duels en mannelijk voetbal. Aan het begin van de tweede helft slaat het noodlot toe voor Egypte. Ahmed Fathy werkt de bal ongelukkig in eigen doel. Daarna bouwt Rusland de voorsprong uit. Denis Tsjerysjev is trefzeker na een mooie aanval en Artem Dzyuba neemt een hoge voorzet fraai aan op de borst en schiet knap binnen. Egypte doet nog wat terug. Een overtreding op Salah wordt bestraft en hij schiet de penalty zelf binnen. Het mag niet baten. Egypte verliest opnieuw en staat na twee wedstrijden met lege handen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER