De wielerliefhebbers hebben de afgelopen weken al kunnen genieten van onder meer Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico. Naast deze langere wielerkoersen is ook de strijd in de Belgische voorjaarsklassiekers losgebarsten. Stybar won de Omloop Het Nieuwsblad, terwijl Jungels Kuurne-Brussel-Kuurne won. Van 27 maart tot en met 7 april worden maar liefst vijf andere belangrijke Belgische wedstrijden afgewerkt. In dit artikel vertellen we je meer over enkele van deze klassiekers en over wedden op wielrennen.

Brugge-De Panne en E3 BinckBank Classic

Het vijfluik in België begint op woensdag 27 maart met de Driedaagse Brugge-De Panne. Deze wedstrijd dankt zijn naam aan het feit dat het vroeger drie dagen duurde, maar tegenwoordig is het een koers van één dag. Normaliter is deze wedstrijd een prooi voor sprinters. Viviani won vorig jaar en ook dit jaar doet de Italiaanse topspurter weer mee. De E3 BinckBank Classic was voorheen de E3 Harelbeke en wordt dit jaar op vrijdag 29 maart voor de 62e keer gehouden. Hier komen normaal de echt sterke mannen naar voren, die zowel de kasseien als de Vlaamse heuvels kunnen bedwingen. Terpstra won deze wedstrijd vorig jaar en maakt dit jaar, samen met onder meer Van Avermaet, Naesen en Valgren goede kans op de eindzege.

Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen

Op zondag 31 maart volgt Gent-Wevelgem. De 81e editie van deze koers staat opnieuw in het teken van de Eerste Wereldoorlog en meerdere belangrijke plekken uit deze strijd worden aangedaan. Er zijn aardig wat kasseienstroken onderweg, maar ook sprinters kunnen dit parcours normaal aan. Sagan won vorig jaar deze World Tour-wedstrijd. De 74e Dwars door Vlaanderen is een beetje de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Op 3 april gaat Dwars door Vlaanderen gedeeltelijk over hetzelfde parcours als de Ronde van Vlaanderen op 7 april.

Dwars door Vlaanderen werd de vorige twee jaar door de ijzersterke Belg Yves Lampaert gewonnen, en hij is uiteraard dit jaar weer van de partij. De echte hoogmis van het Vlaamse wielrennen is de Ronde van Vlaanderen. Deze koers is één van de vijf wielermonumenten. Vorig jaar won Terpstra de 102e editie van deze koers, maar dit jaar zijn er opnieuw meer dan twintig sterke renners die mogelijk kunnen winnen. Voor de liefhebbers van de Vlaamse koersen is er in ieder geval genoeg om naar uit te kijken de komende weken!

Wedden op wielrennen

Wie wil wedden op wielrennen kan de komende tijd bijzonder veel wedopties vinden. Voor alle Vlaamse races is het mogelijk om op veel verschillende manieren een inzet te plaatsen. Kies bijvoorbeeld de winnaar of de top vijf per race, of zet juist in op mannen die volgens jou de finish niet gaan halen. Wedden op wielrennen kun je wel het beste zo kort mogelijk voor de race doen. De vorm van de dag is namelijk essentieel en ziekte of een valpartij kunnen op het laatste moment voor wijzigingen zorgen.