De eerste speelronde in de groepsfase van de Champions League bracht voor de twee Nederlandse deelnemers wisselende resultaten. PSV ging niet geheel verrassend flink onderuit in en tegen Barcelona, maar Ajax was oppermachtig in eigen huis en pakte drie punten tegen AEK Athene. Op 2 en 3 oktober komen beide Nederlandse teams weer in actie. In dit artikel blikken we vooruit op deze ontmoetingen in de Champions League en benoemen we andere leuk wedstrijden waarbij wedden op voetbal de moeite waard is.

PSV niet kansloos tegen Internazionale

PSV heeft een bijzonder zware loting dit jaar in de Champions League. Tegen Barcelona waren de Eindhovenaren kansloos, maar ook Internazionale en Tottenham zijn pittige tegenstanders. Toch is PSV, zeker in eigen huis, niet kansloos tegen het team uit Italië. De uitstekende 3-0 overwinning tegen Ajax in de Eredivisie was weer een teken dat PSV in prima vorm steekt. Als ze deze lijn door kunnen zetten kunnen ze zeker punten pakken tegen Inter. De Italianen zijn namelijk niet zo goed aan dit seizoen begonnen. Met tien punten uit zes duels staan ze slechts zesde in de Serie A en belangrijker is dat ze nog maar acht doelpunten wisten te maken. Als PSV het achterin goed dicht weet te houden woensdag 3 oktober en gebruik kan maken van de snelle voorhoedespelers, dan is de kans groot dat één of meer punten in Eindhoven blijven.

Ajax treft beste team van Groep E

Tegen AEK Athene was Ajax de vorige speelronde zeer goed. De 3-0 overwinning had zelfs nog een stuk hoger uit kunnen vallen tegen het zwakste team in Groep E. Komende dinsdag, 2 oktober, wacht echter het beste team uit de poule. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij Bayern München en dit is eigenlijk een ingecalculeerd verlies. Een gelijkspel tegen de Duitsers zou al als een overwinning voelen. Het is voor Ajax misschien nog belangrijker om het goede gevoel terug te krijgen. De kansloze nederlaag tegen PSV van vorige week zal namelijk nog wel even doorwerken bij de spelers. Het is daarom vooral te hopen dat Ajax weer het normale niveau haalt. Dan is het afwachten waar het schip strandt tegen het op papier veel sterkere Bayern München.

Wedden op voetbal

De tweede speelronde van de groepsfase van de Champions League zorgt voor enkele prachtige affiches. Niet alleen de wedstrijden van PSV en Ajax zijn leuk om te gaan wedden op voetbal, maar ook de volgende duels zijn de moeite waard:

  • 2 oktober: Manchester United – Valencia
  • 3 oktober: Borussia Dortmund – AS Monaco
  • 3 oktober: Tottenham Hotspur – Barcelona
  • 3 oktober: Napoli – Liverpool

Je kunt bij al deze duels zowel vooraf als live wedden op voetbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER