Het WK wielrennen bestaat uit meerdere onderdelen voor zowel mannen als vrouwen en junioren. De ploegentijdrit, de individuele tijdrit en de wegwedstrijd zijn normaliter stuk voor stuk spectaculair. Zeker nu er zowel bij de mannen als bij de vrouwen voldoende kans is op Nederlands eremetaal. In dit artikel bespreken we de belangrijkste wedstrijden bij de mannen en vrouwen voor het WK wielrennen. De toernooien worden van 22 tot en met 30 september in het Oostenrijkse Innsbruck gehouden. In de laatste alinea kun je tips vinden voor het wedden op wielrennen.

Nederlandse dames favoriet op beide onderdelen

Bij het WK wielrennen van 2017 in het Noorse Bergen wisten leden van de Nederlandse equipe bij de dames zowel de tijdrit als de wegrit te winnen. Ook in Innsbruck staan onze landgenotes als dé favorieten aan de start. Bij de tijdrit is Annemiek van Vleuten de regerend wereldkampioene. Ze heeft ook dit jaar laten zien bij de allerbeste tijdrijdsters van de wereld te horen en het glooiende parcours moet haar zeker liggen. Ook Van der Breggen is een grote favoriet voor goud. Bij de wegrit zijn deze twee vrouwen eveneens de grootste kanshebsters. In Innsbruck moeten namelijk veel bergen worden overwonnen. Van der Breggen en van Vleuten wonnen samen op één na alle heuvelachtige wedstrijden op het hoogste niveau bij de dames dit jaar. Het moet dus raar lopen als iemand anders er met de winst vandoor gaat.

Dumoulin favoriet tijdrit maar veel kandidaten voor wegrit

In Bergen werd Dumoulin met glans wereldkampioen tijdrijden. Dat de nummer twee in de Giro en de Tour van dit jaar ook in Innsbruck de topfavoriet is, mag duidelijk zijn. Het parcours ligt hem uitstekend, maar is ook voor Rohan Dennis ideaal. De Australiër won dit jaar vrijwel elke tijdrit waar hij aan de start verscheen. Alleen de openingstijdrit in de Giro verloor Dennis van uitgerekend Dumoulin. De strijd om de winst zal tussen deze twee mannen gaan. De wegrit heeft een stuk meer favorieten. Het loodzware parcours van 259 kilometer heeft maar liefst 4.670 (!) hoogtemeters. Alleen de sterkste klimmers zullen overblijven en deze moeten bovendien nog een eindsprintje maken om de winst te kunnen pakken. Dit zijn bijvoorbeeld mannen als Alaphilippe, Valverde, Kwiatkowski, Nibali en Roglic, maar ook onze eigen Mollema, Dumoulin en Poels zijn zeker niet kansloos. Er zijn echter nog wel tien andere kanshebbers te noemen, waardoor het voorspellen van deze uitslag zeer lastig is.

Wedden op wielrennen

Wanneer je wilt wedden op wielrennen is het WK in Innsbruck natuurlijk ideaal. Je kunt op alle losse onderdelen inzetten en ook bij de junioren inzetten. Leuk is dat de Nederlandse heren en dames een uitstekend seizoen draaien en dus ook zeker een gokje waard zijn. Vergeet ook niet bij de head-2-head weddenschappen te kijken. Hierbij kun je uit twee renners diegene kiezen die volgens jou als eerste over de streep komt. Er zijn op deze manier heel veel weddenschappen te plaatsen en er is mogelijk veel te winnen met wedden op wielrennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER