Van 17 tot en met 24 september aanstaande zullen in Bergen in Noorwegen de beste wielrenners van de wereld het tegen elkaar opnemen. Zowel de heren als de dames en de junioren rijden diverse wedstrijden. Namens Nederland zijn er diverse kanshebbers op een medaille. In dit artikel bespreken we kort de verschillende wedstrijden die in Bergen zullen plaatsvinden. Hierbij hebben we uiteraard speciale aandacht voor de Nederlandse deelnemers. Je kunt in de laatste alinea meer lezen over het wedden op wielrennen.

 

Teamtijdrit op 17 september

Het eerste onderdeel van het WK wielrennen zal de ploegentijdrit zijn. Namens Nederland doen hier verschillende renners aan mee. Zo maakt Niki Terpstra met zijn ploeg Quickstep zeker kans op een medaille, terwijl ook onder andere Kelderman en Dumoulin met hun team Sunweb een favoriet zijn. Het Nederlandse team Lotto-Jumbo is eveneens kanshebber. Belangrijke uitdagers bij dit onderdeel zijn echter Team Sky en BMC. Sky heeft de winnaar van de Tour de France en de Vuelta a España, Chris Froome, opgenomen in de selectie en kent verder ook een sterk team. BMC is altijd sterk in de ploegentijdrit en heeft met Küng en Dennis twee toprenners in de gelederen. Bij de vrouwen is het Nederlandse team Boels-Dolmans geen grote kanshebber. Onder andere de Italiaanse teams zijn traditioneel beter in dit onderdeel.

 

Tijdrit vrouwen op 19 september

De Nederlandse wielrensters lieten bij de Olympische Spelen in Rio al zien erg goed te zijn in het tijdrijden. Voor ons land doen Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen mee aan de tijdrit op dit WK. Alle drie maken ze bovendien een zeer goede kans op een medaille en het ligt ook in de lijn der verwachting dat minimaal één van de dames het podium zal betreden. Van Dijk heeft hiervoor de beste papieren. Ze werd namelijk vorig jaar al tweede al zal dit keer graag een trede hoger willen staan. Gezien haar vorm dit seizoen is het mogelijk.

 

Tijdrit mannen op 20 september

Met Tom Dumoulin heeft Nederland dé favoriet voor de individuele tijdrit bij de mannen in huis. De Limburger toonde zijn klasse dit jaar door de Giro d’Italia te winnen en heeft het daarna relatief rustig aan gedaan. Dit alles met het oog op dit WK tijdrijden waar hij eindelijk de titel wil pakken. Vorig jaar werd hij slechts elfde en er is hem alles aan gelegen om het dit jaar beter te doen. Ook Wilco Kelderman doet namens Nederland mee. Hij is een goede tijdrijder maar komt normaliter net wat te kort voor een podiumplek. Andere favorieten zijn onder andere Rohan Dennis, Tony Martin, Stefan Küng en Maciej Bodnar.

 

Wegwedstrijden op 23 en 24 september

Als afsluiter van het WK wielrennen 2017 rijden zowel de mannen als de vrouwen een normale wegrit. Bij de vrouwen is deze 153 kilometer terwijl de mannen 267 kilometer moeten afleggen. Het heuvelachtige parcours zorgt dat er maar weinig sprinters aan de start staan en klimmers en punchers het dit jaar voor het zeggen hebben. Bij de vrouwen maken twee Nederlanders grote kans op een medaille. Zowel Anna van der Breggen als Annemiek van Vleuten rijden dit seizoen ijzersterk. Bij de mannen zijn er niet echt topfavorieten namens ons land. Mollema, Terpstra en Dumoulin kunnen een poging wagen, maar mannen als Sagan, Matthews en Van Avermaet zijn op papier beter geschikt voor dit parcours.

 

Wedden op wielrennen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel mooie wielerwedstrijden op het WK in Bergen. Als je wilt gaan wedden op wielrennen is dit zeker een mooie gelegenheid. De aanwezigheid van veel Nederlandse toppers en medaillekandidaten maakt het natuurlijk extra leuk om eens te gaan wedden op wielrennen. Bij diverse online bookmakers kun je voor de verschillende onderdelen diverse weddenschappen vinden. Zoek de beste quoteringen op en lees uitgebreide voorbeschouwingen om zo een goede inschatting te kunnen maken. Wie weet behaal jij dan met het wedden op wielrennen een leuke winst!

 

 

LEAVE A REPLY