Eerder deze week vond de loting voor het miljardenbal van het voetbal, de Champions League, plaats. De 32 beste clubs van Europa nemen het komend seizoen weer tegen elkaar op in dit toernooi. Zoals altijd zijn de teams eerst ondergebracht in acht verschillende groepen met elk vier teams. Alleen de beste twee van elke groep gaan door naar de volgende ronde. Voor PSV en Ajax wacht een pittige groepsfase. In dit artikel bespreken we de opponenten van de Nederlandse teams en noemen we enkele bijzonder spannende wedstrijden, waarbij wedden op de Champions League komend seizoen zeker de moeite waard is.

Meer over het wedden op voetbal

PSV zit in de poule des doods

Hoewel er natuurlijk geen slechte clubs in de groepsfase van de Champions League terechtkomen, heeft PSV het zeker niet getroffen met de loting. De Eindhovenaren moeten het in groep B achtereenvolgens opnemen tegen Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Op papier zijn alle drie de clubs een stuk beter dan PSV en beschikken ze in ieder geval over aanzienlijk meer budget. Het bereiken van de eerste of tweede plek lijkt vrij onmogelijk, maar de derde plek, die recht geeft op verdere deelname aan de Europa League, zou mogelijk kunnen zijn. Het is overigens ondanks de pittige loting voor PSV alsnog mooi dat ze erbij zijn in het miljardenbal. Alleen het feit dat ze deelnemen aan de groepsfase heeft de club al ongeveer 35 miljoen euro opgeleverd.

Kansen voor Ajax in Groep E

Ajax heeft het iets beter getroffen met de loting. De Amsterdammers zullen het zeer lastig krijgen in de twee ontmoetingen met Bayern München, maar de andere twee deelnemers in groep E zijn te pakken. Zowel tegen AEK Athene als tegen Benfica liggen kansen voor Ajax. Het zal er in de praktijk op neerkomen dat deze onderlinge duels het verschil gaan maken. Wanneer de schade tegen Bayern beperkt kan blijven, is het voor Ajax niet onmogelijk om tweede in de groep te worden en zo te overwinteren in de Champions League.

Wedden op de Champions League

Naast de wedstrijden van de Nederlandse teams zijn er uiteraard nog veel andere wedstrijden in de eerste ronde waarbij wedden op de Champions League een absolute aanrader is. Dit zijn onder meer de volgende ontmoetingen:

  • 18 september: Liverpool – Paris Saint-Germain
  • 18 september: AS Monaco – Atletico Madrid
  • 19 september: Manchester City – Olympique Lyon
  • 19 september: Real Madrid – AS Roma
  • 19 september: Valencia – Juventus

Je kunt bij de betere online bookmakers zowel live als vooraf veel opties vinden om te gaan wedden op de Champions League. Door de beste quoteringen te combineren op één betslip maak je al met een lage inzet kans op hoge bedragen. Zet je liever niet in online, dan kan je wedden op voetbal bij de toto.