Het Nederlands Elftal moet onder leiding van bondscoach Dick Advocaat deze week twee keer winnen om nog een kans te maken om het WK te halen. Op 7 en 10 oktober staan de laatste twee poulewedstrijden op het programma. Op papier is het nog mogelijk om groepshoofd te worden, maar in de praktijk zijn het hoogstwaarschijnlijk een tweestrijd worden met Zweden om de nummer twee positie in groep A. In dit artikel lees je meer over de selectie en over de kansen die het Nederlands Elftal heeft om zich te plaatsen voor het WK in Rusland.

Selectie zonder Sneijder en Huntelaar

De ‘oude garde’ met spelers zoals Van Persie, Sneijder en Huntelaar heeft de laatste jaren al een steeds minder belangrijke rol in het Nederlands Elftal. Voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2018 in Rusland is zelfs geen van hen geselecteerd. Alleen Arjen Robben is van de oude rotten nog over in de selectie. Er is wel weer plaats voor jong talent in de persoon van onder andere Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Nathan Aké. Toch is het voor iedereen duidelijk dat de selectie van het Nederlands Elftal niet meer zo sterk is als vele jaren wel het geval was. Veel voetballers spelen nog in eigen land of bij subtoppers in het buitenland. Het is dus hopen dat Advocaat er dit keer een goed collectief van kan smeden zodat beide wedstrijden worden gewonnen met grote cijfers.

Zweden drie punten en zes goals voor op Nederlands elftal

Van alle negen groepen plaats alleen de nummer één zich direct voor het WK. De beste acht nummers twee van de poules krijgen via play-offs de kans om zich alsnog te plaatsen. Op dit moment is de stand in de poule van Nederland als volgt:

 1. Frankrijk – 17 punten – doelsaldo +10
 2. Zweden – 16 punten – doelsaldo +11
 3. Nederland – 13 punten – doelsaldo +5
 4. Bulgarije – 12 punten – doelsaldo -4
 5. Luxemburg – 5 punten – doelsaldo -10
 6. Wit-Rusland – 5 punten – doelsaldo -12

Aangezien Frankrijk een fantastische selectie speelt en nog tegen Bulgarije en Wit-Rusland in actie komt lijkt het voor de hand te liggen dat dit land zich direct gaat plaatsen. De strijd om plek twee gaat dan tussen Nederland en Zweden die op 10 oktober tegen elkaar spelen. Daarvoor treft Nederland op 7 oktober Wit- Rusland en Zweden moet tegen Luxemburg aantreden. Het komt er dus in de praktijk op neer dan Nederland twee keer met dikke cijfers moet winnen om voorbij Zweden te gaan. Het beste doelsaldo is namelijk bij een gelijk aantal punten doorslaggevend.

Andere spannende wedstrijden in de laatste twee speelrondes

Van 5 tot en met 10 oktober staan de laatste wedstrijden in alle kwalificatiegroepen op het programma. Naast de duels van het Nederlands elftal zijn er natuurlijk nog bijzonder veel andere spannende wedstrijden. Als je wilt gaan wedden op voetbal zijn ook zeker deze duels de moeite waard:

 • 5 oktober – Noord-Ierland – Duitsland
 • 5 oktober – Engeland – Slovenië
 • 6 oktober – Oostenrijk – Servië
 • 6 oktober – Turkije – IJsland
 • 8 oktober – Polen – Montenegro
 • 9 oktober – Israël – Spanje
 • 10 oktober – Portugal – Zwitserland

Je kunt bij diverse online bookmakers op alle wedstrijden van de komende kwalificatierondes zowel vooraf als live inzetten. Zoek de beste quoteringen op en kies uit de meer dan 40 opties die er per wedstrijd zijn en wie weet win je leuke bedragen!

LEAVE A REPLY