De 105e Tour de France ging op 7 juli van start in het Franse Noirmoutier. Inmiddels zijn we bijna een week verder en zijn de eerste verschillen in het klassement gemaakt. Met name de sprinters hebben veel kansen gehad op dagsucces de eerste week. Vanaf dit weekend gaat echter de knop om en komen de bergen in zicht. Zondag wacht de renners eerst een bijzonder zware kasseienrit in het noorden van Frankrijk. In dit artikel benoemen we enkele belangrijke momenten tot nu toe en bekijken we het vervolg van de Tour de France 2018. Uiteraard kun je hier ook meer informatie vinden over wedden op wielrennen.

Sagan en Gaviria uitstekend

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagen doet het uitstekend deze tour. De Slowaak heeft de groene trui in zijn bezit en wist al twee etappes te winnen. Op de vlakke etappes met een ietwat oplopende finishstrook is hij bijna onklopbaar. De Colombiaan Fernando Giviria laat zien op het vlakke de snelste man te zijn. De renner van Quick-Step won eveneens twee etappes. De rappe mannen hebben vrijdag, zaterdag en wellicht zondag nog kans op ritwinst. Na het weekend gaat het voorlopig even te pittig worden voor de sprinters.

Veel toppers al tijd verloren

Door pech, valpartijen en de ploegentijdrit zijn er al veel klassementsmannen met een achterstand. De enigen die vrijwel ongeschonden zijn gebleven zijn Thomas, Jungels en Uran. Doordat echter vrijwel alle renners al tijd hebben verloren is de stand per saldo ongeveer gelijk. Favorieten als Froome, Porte, Landa, Yates, Nibali, Mollema, Kruijswijk en Dumoulin staan binnen 30 seconden van elkaar. Bardet en Quintana staan voorlopig iets verder weg en zullen tijd goed moeten maken in de bergen die vanaf dinsdag worden aangedaan in de Tour.

Zondag volgt zware kasseienrit

De klassieker Parijs-Roubaix staat niet voor niks te boek als ‘de hel van het Noorden’. Dat de Tour de France zondag over een gedeelte van dit parcours gaat, zal dan ook veel renners angst inboezemen. In totaal komen ze meer dan 20 kilometer aan kasseien tegen onderweg. Eigenlijk altijd als de Tour over kasseien gaat vallen toppers uit. Het is dus afwachten welke renners zondag niet goed door zullen komen.

Wedden op wielrennen

De Tour de France finisht 29 juli in Parijs en tot die tijd kun je dagelijks veel wedden op wielrennen. Je kunt per etappe inzetten of gokken op het eindklassement. Leuk zijn ook de head-2-head-weddenschappen. Hierbij kun je wedden op wielrennen door te kiezen welke van twee renners als eerste over de streep komt. Het uitstekend volgen van het nieuws en alle etappes is belangrijk om zo goed mogelijk te kunnen wedden op de Tour de France. Een kleine val of slechte nacht van een renner kan het verschil maken tussen winst of verlies!

LAAT EEN REACTIE ACHTER