Hopelijk krijgen we tijdens het WK 2018, dat op 14 juni eindelijk van start gaat, een hoop prachtige doelpunten te zien. Tijdens de kwalificatie voor het aankomende toernooi viel er in ieder geval al bijzonder veel te genieten. Bovendien waren er een paar goals bij die extra bijzonder waren voor de deelnemende landen. In dit artikel laten we enkele van de meest memorabele en mooiste doelpunten van de afgelopen kwalificatiecampagne voorbij komen. Na het bekijken van deze goals heb je gegarandeerd nog meer zin in het spektakel dat het WK 2018 gaat opleveren!

Een belangrijke beauty van Ola Toivonen

In Groep A van de UEFA-kwalificatie zaten onder andere het Nederlands elftal, Zweden en Frankrijk ingedeeld. Dat het bijzonder spannend ging worden om de eerste twee plekken was dan ook al op voorhand duidelijk. Uiteindelijk is, zoals we helaas allemaal nog wel weten, Zweden op doelsaldo Nederland voorgebleven in de eindstand. Vitaal hierin was de goal die Ola Toivonen in de 94e minuut maakte tegen Frankrijk. Door deze goal pakte Zweden op de valreep drie punten in plaats van één in dit belangrijke duel. Wanneer Toivonen deze goal niet had gemaakt, had het er voor ons Oranje elftal heel anders uit kunnen zien. Dat het een prachtig doelpunt is staat echter buiten kijf. Dankzij een foutje van doelman Lloris kon de Zweed van achter de middellijn raak schieten.

Mohamed Salah kroont zich tot koning van Egypte

Egypte was er in 1990 voor het laatst bij op een WK. In de derde ronde van de kwalificatie van de CAF moest het Afrikaanse land eerste zien te worden in een poule met Oeganda, Ghana en Congo. Na drie  keer te hebben gewonnen en één keer te hebben verloren in de eerste vier wedstrijden was winst in de vijfde wedstrijd, tegen Congo, genoeg voor Egypte om zeker te zijn van deelname aan het WK. Salah scoorde de 1-0 in de 63e minuut, maar Congo maakte vervolgens een gelijkspel in de 88e minuut. De 75.000 fans in Egypte konden hun geluk niet op toen hun land in de 94e minuut een penalty kreeg. Salah tikte hem ondanks de enorme druk eenvoudig binnen en schoot zo Egypte voor het eerst in 28 jaar weer naar een WK en maakte zichzelf en passant onsterfelijk in eigen land. Zelfs de commentator kon zijn tranen niet in bedwang houden.

Panama voor het eerst op WK aanwezig

De twee debutanten op het WK 2018 zijn IJsland en Panama. Van IJsland hebben we al meer gezien tijdens het Europees kampioenschap van 2016, maar dat ook Panama een potje kan voetballen mag inmiddels duidelijk zijn. In de laatste kwalificatiewedstrijd moest Panama winnen van Costa Rica om naar het WK te gaan en Honduras voor te blijven. Dit leek lange tijd een lastig verhaal, maar zoals inmiddels duidelijk is kwam het op de valreep nog goed. Torres maakte een prachtige goal in de 88e minuut en Panama is er deze zomer voor het eerst bij op een WK.

Indrukwekkende nieuwelingen bij Duitsland

Dat de jeugd bij Duitsland een kans krijgt, was de afgelopen periode al steeds vaker duidelijk. De nieuwelingen Goretzka en Rudy maakten indrukwekkende doelpunten tijdens de kwalificatie en het is te hopen dat bijvoorbeeld Timo Werner hier op het WK in 2018 een vervolg aan kan geven. Duitsland zal als één van de topfavorieten ongetwijfeld mooie dingen laten zien.

Goretzka:

 

Rudy:

Iheanacho doet het voor Nigeria

Nigeria is één van de Afrikaanse teams op het WK die het met name van de prachtige voorhoedespelers moet hebben. Kelechi Iheanacho is nog maar 21 jaar, maar nu al een ervaren man in het internationale voetbal. Na een periode bij Manchester City speelt hij momenteel in de Premier League voor Leicester City. In de kwalificatie liet hij al even zien waarom hij één van de mannen is die je in de gaten moet houden het komende WK.

En uiteraard kan Lionel Messi niet ontbreken

Wanneer het over mooie doelpunten gaat is het bijna verplicht om Lionel Messi voorbij te laten komen. Hoewel de kwalificatie van Argentinië zeker niet vlekkeloos verliep, maakte Messi ‘gewoon’ weer zeven doelpunten. Als hij op het komende WK dingen laat zien zoals deze vrije trap tegen Colombia, dan zullen de vele voetballiefhebbers wereldwijd gelukkig zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER