Na negen relatief rustige dagen kregen de renners in de Tour de France de afgelopen dagen drie zware etappes in de Alpen te verwerken. Zoals altijd zorgden de Alpenreuzen voor grote verschillen in het klassement en voor veel sprinters bleken de bergen te hoog. Namens Nederland zijn er echter meerdere hoogtepunten te zien geweest en het kan de komende week nog bijzonder spannend worden in de top van het klassement. In dit artikel bespreken we de stand van zaken en blikken we kort vooruit op de rest van de Tour de France. In de laatste alinea geven we tips voor het wedden op wielrennen.

Dumoulin belangrijkste uitdager voor duo van Team Sky

Al jaren is Team Sky het dominante team in met name de Tour de France. Dit jaar is het voorlopig niet Chris Froome maar zijn teamgenoot Geraint Thomas die de gele trui aanheeft. De Welshman won bovendien twee van de drie Alpenritten en heeft laten zien beter te fietsen dan Froome. Toch blijft Froome de kopman en de vijfvoudig winnaar van de Tour staat kort achter Thomas. Na deze twee toppers vinden we Tom Dumoulin op de derde plaats. De Limburger is fantastisch bezig en heeft zijn achterstand vrijwel uitsluitend te danken aan een ongelukkige lekke band. Belangrijk is ook dat onder andere Nibali en Uran door valpartijen al naar huis zijn en mannen als Quintana, Valverde, Jungels, Yates en ook onze eigen Mollema de benen niet lijken te hebben om het de top drie lastig te maken.

Pyreneeën komen al snel

Vrij snel na de etappes in de Alpen komt het peloton komende zondag dicht bij de Pyreneeën. Hier gaan ze dinsdag, na de rustdag op maandag, in trekken. Het zal zeer interessant worden om te zien wat de klassementsmannen dan nog in de tank hebben. Het is nu al goed te zien dat de vermoeidheid een rol begint te spelen en het zou goed kunnen dat er nog veel renners uit de top tien van het klassement gaan zakken. Voor de sprinters volgen er nog slechts drie kansen om te winnen. Veel van de sterke sprinters zijn echter al uit koers. In de Alpen moesten onder anderen Groenewegen, Gaviria, Greipel, Kittel en Cavendish afhaken. Voor Nederland is er zeker nog hoop op dagzeges. Mollema en Gesink doen niet meer mee voor het klassement en kunnen een rit winnen, daarnaast waren Kruijswijk en ook Dumoulin al dicht bij een overwinning.

Wedden op wielrennen

Wanneer je wilt wedden op wielrennen is het zeer belangrijk om goed de etappe te bestuderen waar je op in wilt zitten en de vorm van de renners in de gaten te houden. Een grote inspanning of een valpartij op de ene dag kan er voor zorgen dat een renner de volgende dag niks presteert. Bekijk dus goed de nieuwssites en de pagina’s van de ploegen of renners zelf om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voordat je gaat wedden op wielrennen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER