Geheel tegen de verwachting in wist Ajax in de kwartfinales van de Champions League te winnen van Juventus. De Amsterdammers staan daardoor voor het eerst in decennia weer eens in de halve finale van het kampioenenbal. Daarin is de Londense club Tottenham Hotspur de tegenstander. Op papier een lastige klus, maar Ajax heeft dit seizoen al bewezen boven zichzelf uit te kunnen stijgen. In dit artikel blikken we vooruit op het duel tussen Ajax en Tottenham en de andere halve finale tussen Barcelona en Liverpool. In de laatste alinea lees je meer over wedden op voetbal.

Tottenham niet op volle sterkte in thuiswedstrijd tegen Ajax

Wanneer Ajax op dinsdag 30 april om 21:00 uur aftrapt tegen Tottenham, dan zullen ze niet de allerbeste spelers van de Londenaren treffen. Onder meer Harry Kane en Heung-Min Son zijn er niet bij vanwege een blessure en schorsing. Dat Tottenham kwetsbaar is werd door Manchester City al aangetoond. Zij wisten twee keer van Tottenham te winnen in de afgelopen weken. Toch is het zaak voor Ajax om Tottenham niet te onderschatten. Hoewel Ajax zeer knap Real Madrid en Juventus uitschakelde en Tottenham op papier iets minder is dan deze teams, staat de club niet voor niks derde in de Premier League. Zelfs zonder de aanvallende impulsen van Kane en Son heeft Tottenham op papier een selectie die minimaal gelijkwaardig is aan Ajax. Er valt daarom weinig te zeggen over de kansen van Ajax, maar dat het spannend gaat worden is zeker.

Liverpool en Barcelona in andere halve finale Champions League

Een dag later gaat Liverpool op bezoek bij Barcelona in de andere halve finale van de Champions League. Ook dit zal een zeer spannende wedstrijd worden tussen twee clubs die elkaar weinig ontlopen. Barcelona had in de kwartfinales weinig moeite met Manchester United, terwijl Liverpool FC Porto decimeerde en eerder al Bayern München uitschakelde. In 2016 speelden de clubs voor het laatst tegen elkaar en toen won Liverpool ruim. De selecties zijn nu echter heel anders en met Messi in de gelederen weet je nooit hoe een wedstrijd loopt. Het zal in ieder geval de moeite waard zijn om ook bij dit duel te gaan wedden op voetbal.

Wedden op voetbal in de Champions League

Wie wil wedden op voetbal in het miljoenenbal kan zich dinsdag en woensdag uitleven. Voor de Champions League hebben veel online bookmakers extra bijzondere weddenschappen beschikbaar gesteld en is het bovendien ook vaak mogelijk om live te gaan wedden op voetbal. Bij het live wedden op sport krijg je tijdens het duel steeds nieuwe wedopties en worden de quoteringen ook nog eens aangepast. Hierdoor kun je je 90 minuten lang vermaken en mogelijk leuke winsten binnenhalen. Wedden op de Champions League kun je ook nu al doen, maar het kan verstandiger zijn om te wachten tot vlak voor de aftrap, omdat je dan de opstellingen nog kunt gebruiken om je inzet te bepalen.