Op dinsdag 12 en woensdag 13 februari staan de eerste vier achtste finalewedstrijden in de Champions League op het programma. Zoals gebruikelijk worden alle wedstrijden over twee duels beslist en spelen de clubs dus een thuis- en een uitwedstrijd. Hoewel alle Champions League-wedstrijden van volgende week de moeite waard zijn om te volgen voor de voetbalfans, is het uiteraard het duel tussen Ajax en Real Madrid van 13 februari dat er bovenuit springt. We vertellen hier meer over dit duel en bespreken ook de andere achtste finales. In de laatste alinea volgen enkele wedden op Champions League-tips.

Ajax begint met thuisduel tegen Real Madrid

Hoewel Ajax in de Eredivisie nogal eens een steekje laat vallen, zijn ze tot nu toe ongeslagen in de Champions League. In de voorrondes wonnen de Amsterdammers vier keer en speelden ze twee keer gelijk. In de groepsfase wonnen ze vervolgens drie duels en speelden ze driemaal gelijk. Daarmee eindigden ze achter Bayern München als derde in Groep E. Bij de loting werden ze aan niemand minder dan verdedigend kampioen Real Madrid gekoppeld. Hoewel Ajax natuurlijk de underdog is, zijn ze zeker niet kansloos. Het scheelt ook dat Ajax woensdag 13 februari eerst thuis speelt. In de Johan Cruijff Arena wonnen ze dit seizoen al vijf keer in de Champions League en speelden ze de zesde thuiswedstrijd gelijk. Real Madrid is dit seizoen nog niet in topvorm, maar heeft gezien hun megabudget een behoorlijke voorsprong op Ajax. Het is te hopen op een off-day van de Madrilenen, zodat Ajax met een voorsprong het uitduel op 5 maart tegemoet kan gaan.

Zeven andere topduels in achtste finales Champions League

Uiteraard zijn er geen slechte clubs meer over in deze fase van de Champions League. Enkele wedstrijden die eruit springen in de achtste finales zijn de volgende:

  • 12 februari: Manchester United – Paris Saint-Germain
  • 13 februari: Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund
  • 19 februari: Liverpool – Bayern München
  • 20 februari: Atletico Madrid – Juventus

Daarnaast komen ook onder andere Barcelona en Manchester City nog in actie tegen op papier iets mindere tegenstanders. Na deze eerste ronde in de achtste finales worden op 5, 6 en 12, 13 maart de returns gehouden. Daarna weten we welke ploegen naar de kwartfinales gaan.

Wedden op de Champions League

Het leuke aan wedden op de Champions League is dat alleen de allerbeste teams hier in actie komen. Bovendien moeten topclubs die elkaar normaal niet treffen in de nationale competities het in de Champions League tegen elkaar opnemen. De duels nog spannender maken dan ze normaal al zijn, kan door vooraf of live te wedden op de Champions League. Het is hierbij aan te raden om goed de vorm van de teams op te zoeken. Op papier zijn het allemaal grote namen, maar een team als Bayern en ook Real Madrid is bijvoorbeeld dit seizoen een stukje minder dan normaal het geval is. Dortmund werd daarentegen vorig jaar op ruime afstand vierde in de Bundesliga, maar staat nu ruim aan kop en is dus wel in topvorm. Door goede research te doen naar de deelnemende teams kun je mogelijk meer winnen met wedden op de Champions League!

LAAT EEN REACTIE ACHTER