belasting

Belasting en wedden

Wanneer men zich bezig houdt met het inzetten van geld op sportweddenschappen dan kan het voorkomen dat de winsten die behaald worden met deze weddenschappen aanzienlijk in de papieren lopen. Wanneer je als wedder op sport een living maakt van de uitkomsten op bepaalde sportweddenschappen dan is het verstandig na te denken over de gevolgen welke dit heeft op de eventuele inkomsten belasting die je als professionele sportwedder moet afdragen.

Kansspelbelasting afdragen

Wanneer jij als gokker puur voor je plezier speelt en niet met grote bedragen gokt of je winst niet meer dan enkele honderden euro’s per maand bedraagt, dan raden wij aan om je geen zorgen te maken en niets met de belastingdienst te doen. Afhankelijk van het land waar een gokker is gevestigd gelden er andere gokken en belasting wetten. In principe dient een gokker in Nederland al zijn winsten op te geven als inkomen, dit wordt ook wel kansspelbelasting genoemd. Wanneer een wedder bijvoorbeeld gevestigd is in Engeland of Ierland dan mogen alle winsten belastingvrij worden uitgekeerd.

Het is dus van belang dat men op de hoogte is van de lokale belasting wetgeving. Wanneer men eventueel grote winsten heeft behaald kan het verstandig zijn contact op te nemen met de belastingdienst van het land waarin u zich heeft gevestigd.

Wanneer belasting afdragen

In de regel geeft of mag een gokbedrijf enige informatie verschaffen aan derden. Onder deze derden valt ook de belastingdienst en geen van de sportweddenschappen aanbieder zal zonder een gerechtelijk bevel enige informatie verschaffen aan overheden of belasting diensten.

Samengevat is het van belang:

  • Dat wedders welke deelnemen aan sportweddenschappen via internet op de hoogte zijn van de lokale wetgeving en belastingregels.
  • Regelmatig een klein bedrag uitbetalen valt niemand op en is volgens de wet niet verboden.
  • Mochten de bedragen groter worden, dan adviseren wij wel degelijk contact op te nemen met uw lokale belastingdienst.
  • Vergeet hierbij niet vermelden of de verloren inzetten(uit het verleden) afgetrokken kunnen worden van gemaakte winsten.